Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na snímek Overlord, vůbec mne nenadchnul. Myslel jsem, že to bude jen další podprůměrný počin, který nevyčerpatelné téma konspirací Druhé světové války jen slabě nakousne. Tato temná prognóza se ale naštěstí vyplnila jen z poloviny, jelikož Overlord je překvapivě dobře vypadající a atmosférickou hororovou jednohubkou, která mi místy nostalgicky připomínala legendární hru "Wolfenstein". Režisér Julius Avery tedy stvořil slušný mix konspirace a hororu, který Vás bude v rámci svých možností bavit od začátku až do konce. Jedinou hrubou chybou tedy zůstává skromná akce a nevyužitý potenciál nacistické laboratoře a séra vytvářející nezničitelné vojáky. Avšak až na tento detail jsem se snímkem Overlord velmi spokojen, pročež Vám ho mohu jen a jen doporučit. „Our greatest achievement. With it, we create super-Nazis; A thousand year army and it's thousand year soldiers.“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Geekovskejma laskominama a technickou dokonalostí fantasticky nabušená kravina. Proč zrovna takováhle taškařice musí mít luxusně nejvyhrocenější, do poslední kapky potenciálu vymlácený závěrečný fight, který do sytosti uspokojí i nejvyspeedovanějšího fandu žánru? Overlord připomene všechno možné od Sky Captain přes Dead Snow až po Rodriguezovu Planetu Teror. Je jakoby dražším, áčkově uhazenějším grind housem, který se ale (bohužel) na rozdíl od typických zástupců subžánru bere vážně, hraje si na velké hrdiny a dodržuje politické korektnosti. Vzniká tak protipólní mix dojmů, ohodnotitelný jakkoliv od jedné až po pět hvězd. Podle toho co od něj očekáváte a v jakém jste zrovna náladovém rozpoložení. [Sitges FF] ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek mě celkem navnadil a já jsem čekal akční nonstop jízdu. Moje očekávání se ale nesplnilo a po slibném začátku film rapidně ubral na tempu. A já se pomalu ale jistě začínal nudit. K přeživší skupině jsem si nevtvořil sebemenší sympatie což filmu taky zrovna dvakrát neprospělo. Další větší akce přišla až k závěru filmu. To už moje kladný hodnocení na film určitě nezachrání. Za mě bych OVERLORD určitě nedoporučil. Ale jak se dívám na zdejší hodnocení tak své příznivce si snímek určitě najde. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama