Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Skoro rok se mi válí na hdd tento nějaký filmek, tak ho jdu skouknout. Asi něco válečného, však Overlord, to je jasné, říkám si, a rozjíždí se jako hodně povedený válečný film, aniž bych tušil oč půjde. Odhadem někde před půlkou začíná přituhovat... a kurňa, on je to i horor :-) A překvapivě zábavný válečný akční horor. Fajnová výprava, bez námitek zahrané a hudba pěkně navozuje temnou a napínavou atmosféru. (Domácí kino udělalo poctivou hřmotnou práci.) Povedené! Bavil jsem se! 80% (viděl jsem: 1x cz) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě válečný film říznutý netradičním zombie kořením. Válečná část funguje veskrze dobře, jen ta hororová byla velkým zklamáním. Postupem času se z filmu stávala nudná fraška s dosti předvídatelným závěrem. Klasická akční jednohubka, která vyloženě neurazí, avšak rychle na ni zapomenete. [60 %] ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ultimátní Guilty Pleasure a nejlepší válečný horor vůbec. Hereditary je nejzásadnější horor roku, Ghostland nejintenzivnější,Quiet Place nejoriginálnější a Overlord nejakčnější a nejbrutálnější. Overlord už od 5 minuty servíruje smršť Eye-Candy atrakcí, které nepovolí a nenechají diváka vydechnout až do závěrečných titulků. Technicky precizně dokonalé naleštěné akční řádění s dechberoucí kamerou, atmosférou řízlou nostalgickým Wolfensteinem, sympatickou bandou vojáků na jejichž osudu Vám záleží a velkolepou akcí podpořenou šťavnatým Gore, kde se maskéři neskutečně vyřádili a servírují moc pěkné záběry. ( Při scéně s páteří mi vyletělo srdce z krku!). Filmu se daří několikrát budovat solidně napětí, nechybí i šokantní jump scares a zabíjení nácků nikdy ve filmu nebylo efektivnější a zábavnější než zde. ( Zombie je méně, ale o to větší nezastavitelné sviňě to jsou). Příběhově film sice nenadchne, ale kdo od hororu z druhé světové očekával nominace na oscary je mimo. Zde jasně forma vítězí nad obsahem, což né každý zkousne, ale kdo přistoupí na pravidla filmu, ten bude nadšením a vzrušením doslova stříkat. Škoda, že do českých kin se nejspíš Overlord nepodívá, doma u TV ztratí kouzlo. Takhle nadšený z kina jsem letos odcházel naposled při Deadpoolovi 2. 90% ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovou blbinu to beru, gore prvky potěší, německy mluvící Němci též. Úzkostlivý černoušek je naprosto rušivý a svými stavy naprosto nabourávající tempo filmu. Nemluvě o tom, že je obecně známo, že černoši (narozdíl od zombie) do popředí za druhé světové moc pouštěni nebyli a tady na něm stojí celý film. Wink wink dnešní narušené době. Odmyslete si ho ve všech scénách a jde o čiré potěšení. PS: nemám nic proti černouškům. 61% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama