Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Forreste... určitě existuje pro člověka v tvé pozici snažší živobytí." A on se na mě podíval a řekl: "Bratře... Nejde mi o živobytí. Jde mi prostě o žití." Tolik asi k Redfordově rozlučce. Jakmile tato herecká legenda promluví, hned si uvědomím, kolika skvělým postavám vdechl život. Tady ani po osmdesátce ze svého charismatu nic neslevuje. 65% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Celé zpracování tohoto snímku koresponduje s jednou z částí jeho názvu, a to gentlemanské. Jak já si totiž představuji gentlemana? Slušného, vzorného, uhlazeného, zároveň ale v podstatě i dost nudného, nezajímavého a nevýrazného. A přesně takto na mě zapůsobila tato podívaná. Až příliš profesorsky natočená, ovšem bez jakékoliv známky rebélie a bez života, což následně vyvolává jen pocity nezáživnosti a nepřesvědčivosti. Každopádně v jednom ohledu jsem byl mile překvapen, a to jaký je Redford ve svých stočtyřicetiosmi letech pořád charismatický štramák, který stále ještě prakticky sám dokáže utáhnout film. Jinak je zde ale vážně těžké ještě něco vyzvednou, jelikož tu prostě už není nic, co by za to stálo. Příběh se odehrává pozvolna, bez jakýchkoliv výraznějších scén, dále to není ani napínavé, ani dramatické, ani emočně funkční, a zábavné už vůbec ne. Veškeré postavy pak nevzbuzují jakýkoliv zájem, a co se atmosféry týče, tak i tu musím považovat za nepřesvědčivou. Jak jsem zkrátka zmínil, určitě nejde o špatný film, jen prostě nenacházím jediný důvod, proč ho vlastně vidět. Velmi obyčejná, nezajímavá a hlavně nevýrazně zpracovaná podívaná. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkná Redfordova rozlučka s kariérou o obdivuhodném kriminálnikovi, který nespočetněkrát utekl z vězení a vykradl přes 100 bank. Samotné loupeže jsou zábavné a usmívající se Redford gentleman je super. Baví i Casey Affleck v roli policisty, který se snaží Redforda dopadnout. Škoda, že útěky z vězení byly shrnuty jen v 5 minutách a žánr komedie je zde celkem nevyužitý. Přesto slušná retro podívaná, která má kouzlo i srdce. Mám to pomezí 3 a 4, ale vzhledem k tomu, že se jedná o poslední Redfordův zářez rád zvednu.70% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný old school film. Režisér David Lowery je zajímavý a šikovný režisér, který umí krásně střídat žánry. Nemá problém natočit film pro Disneyho a pak natočit komorní drama o dvou hercích, kde jedna z postav má celou dobu přes sebe přetažený ubrus s otvory. A teď pro nás připravil rozlučku s kariérou Roberta Redforda. A povedlo se mu. Lowery záměrně natočil film, aby působil staře, přesto nepostrádá šmrnc a eleganci. Stejně jako hlavní hrdina. Robert Redford je zde parádní a svým charisma si hned získá naší pozornost. Casey Affleck má dobrou roli a zahrál jí přesvědčivě. Sissy Spacek předvádí hezký výkon a během pár minut pochopíme co na ní hlavní hrdina vidí. Film je i přes kratší stopáž trochu pomalejší, ale není to tolik na škodu, ba naopak. Krásně pracuje s postavy, retro atmosférou a humorem, kterého je zde akorát. Asi film neuvidím víckrát, přesto nemohu říci, že by mě zklamal nebo nudil. The Old Man & the Gun je hezký film a jako rozlučka s kariérou jednoho velkého herce funguje velmi dobře. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

David Lowery doručil krásne nostalgickú a pohodovú kriminálku, ktorá ma dostala skvelými postavami, ako aj parádnou chémiou medzi Redfordom a Spacek. Žiadny nadupadný akčný thriller to nie je, rozprávanie je naopak príjemne pomalé a filmu by sa skôr hodila škatuľka „feel good kriminálky“. Ja som si ju užil náramne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno