Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenáročný film pro děti dokazuje, jak se mánie kolem mimozemšťanů přelila i do nejranějšího věku. Malý chlapec se totiž domnívá, že objevil stopy "ufonů" (jak dvojsmyslně naznačuje název), ale ve skutečnosti narazil jen na činnost malých zlodějíčků. Režisér Ota Koval vytvořil nepříliš zábavnou, ba nedbale domýšlenou podívanou dávno zanesenou prachem zapomnění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Hexa 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dějově dost pokrokový film. Samozřejmě to šlo natočit mnohem lépe, o tom žádná, ale zas až tak přísná bych k tomuhle filmu nebyla. Pro děti je to fajn a já, jako rodilá "Strahovačka" si přijdu na svý, protože skoro při každý scéně můžu zařvat "jéé, to znám!" :) Ale určitě i pro ostatní se tam najde něco zajímavýho. Pokud nechcete nic řešit a jen si odpočinout u nenáročnýho starýho českýho filmu, tak tohle je to pravé. Bonus: "Krasomluv" alias Jan Přeučil je snad ten nejrozkošnější zloděj-ufoun, jakýho sem v českých hájích kdy viděla. ()

mh.mail odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Marně jsem v tom příběhu hledal něco, co by opravňovalo přidělit aspoň jednu hvězdičku. Ota Koval bývá považován za pojem dětského filmu, ale upřímně řečeno, jeho filmografie není příliš oslnivá. A když jsem zjistil, že autorem námětu a spoluautorem scénáře je ten samý člověk, co zplodil muzikál V peřině, přestal jsem se divit, že příběh nemá hlavu ani patu. Ale i děti si zaslouží smysluplný děj. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Přes slibný námět film pohořel na vlastní realizaci. Dále pak na hereckých výkonech. To že v těchto filmech z osmdesátých let člověk najde amatérské ztvárnění vlastního natáčení, jsem si zvykl a neberu tuto skutečnost jako bernou minci hodnocení. Tedy aspoň u dětských filmů. Ale když se k tomu přidá kulhající příběh a naivní situace či směšně natočené scény, snímek v mých očích prohrává. Dětské scény jsou ve filmu nejsilnější. Scény s dospívajícími chlapci jsou většinou slabé až směšné. Herecké výkony rodičů nejmladší postavy, pak už lze hodnotit jen jako prkené a velmi amatérské. Celkové pojetí příběhu s přibývajícími minutami více a více nudí až mě při závěrečných titulcích zůstala na jazyku jen nepříjemná pachuť. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Proste nepovedeny film. Rozveselila me ta barevna sirokouhla televize Sony u jednoho z chlapcu, my jsme v te dobe meli opreny smetak o kolecko, kterym se menily programy, aby nevypadlo a dvacet let stare Diane trvalo pet minut, nez se rozbehla. Tak himbajs, to jsme nebyli typicka domacnost nebo co?:) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech pro děti a mládež byl výskyt tématu mimozemských civilizací zcela ojedinělý. Nikdo si netroufl přijít s odvážnou tezí o postavičkách s anténkami, a tak se nabízelo, aby se některý z filmařů pustil do rodinné komedie, která bude z neprobádaného scifi námětu čerpat, ale přitom si žádný zelený "ufounek" ve filmu ani neškrtne. Zkušený Ota Koval měl všechny předpoklady přejít pomyslnou řeku Stix a šikovně naroubovat ty vesmírné návštěvníky ze vzdálené galaxie do příběhu naivního chlapce posedlého myšlenkou objevit výskyt "ufonů" ve svém městě. Podařilo se to tak napůl, ale vesměs sympaticky. Chlapec naletěl vykutáleným výrostkům, kteří maskují svoji nekalou činnost, jež s ním následně celou dobu hrají habaďůru, že jsou jaksi z jiné planety. Film, i přes svůj neotřelý námět a poměrně filmově vedenou režii, trpí scenáristickou nepropracovaností, kterou navíc strhává podivně nerozhodná a rozpolcená dramaturgie, z níž není přímo patrné, do jaké divácké kategorie film spadá. Nedá se u toho smíchy řvát, ale znuděný jsem taky nebyl. Film se zaštítil hudebním skladatelem Petrem Hapkou a také celou řadou herců, kteří zrovna nešli z role do role, ale to beru jako podstatné plus, protože jsem v zásadě proti protěžování stále stejných herců do filmů, jak v minulosti, tak i v současnosti. Ota Koval byl jedním z těch lepších režisérů za bývalého režimu. A jelikož v té době bolševik oslaboval, už se tolik přísně nehledělo na obsah. Krátce po revoluci zemřel. Nebyl to tak nezajímavý film, jak je mu neprávem přisuzováno. 60% ()

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe v okolí Strahova. (dyfur)
  • Ve filmu se několikrát objeví sousoší astronomů Tychona de Brahe a Jana Keplera, které stojí před Gymnáziem Jana Keplera na rohu ulice Parléřovy a Keplerovy v Praze na Pohořelci. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama