Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenáročný film pro děti dokazuje, jak se mánie kolem mimozemšťanů přelila i do nejranějšího věku. Malý chlapec se totiž domnívá, že objevil stopy "ufonů" (jak dvojsmyslně naznačuje název), ale ve skutečnosti narazil jen na činnost malých zlodějíčků. Režisér Ota Koval vytvořil nepříliš zábavnou, ba nedbale domýšlenou podívanou dávno zanesenou prachem zapomnění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příběh bohužel nemá spád, chybí i dětská poetika jinak typická pro ostatní filmy Oty Kovala. Pěkný vizuál doplněný obrazy Marce Chagalla. Jaroslava Schallerová odrostlá dívčí bezprostřednosti postráná potřebný herecký um, kterým by dokázala roli maminky správně uchopit. Jinak příliš naivňoučké, málo originální. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Velmi mě udivilo, že už tehdy (1988) tam měla malá děcka ve škole plno počítačů, což v té době musela být naprostá rarita. Dost by mne zajímalo, kolik z vás si vzpomene, pokud jste byli v té době žáky 1. stupně ZŠ, že byla vaše škola takto "běžně" vybavena. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jednou jsme se s bratrancem nudili a tak jsme vyrazili do kina (jiné kulturní vyžití tehdá nebylo), zlákáni názvem filmu a Saudkovovou kresbou na plakátu. Že jsme se, my hloupí smradi, radši nepomatlali marmeládou a nevyváleli v obydlí červených brablenců! Byl by to podstatně zábavněji a užitečněji promrhaný čas, než zívat v prázdném sále u téhle absolutně nezáživné srajdy. Ale vydrželi jsme u toho až do konce (v očekávání nějaké gradace, která se nedostavila), takže jedna malá pokaděná hvězdička - 10% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi chápu snahu udělat z toho hezký dětský film. Každý jsme si tehdy na něco hráli, něčemu věřili. tak proč by parta kluků ze Strahova nemohla věřit na ufouny? Bohužel to osmdesátkové zpracování bylo takové nemastné a neslané. A ty pokusy o poetično prostřednictvím té retro babičky s retro dědečkem a retro vnučkou, co se občas ve filmu mihnou... Zkrátka to moc nedrželo pohromadě. Ke všemu tohle je asi film, který ač český má nejvíce předabovaných herců. Při prvním pohledu na fešnou maminku jednoho z kluků, byť v osmdesátkovém outfitu jsem zbystřil. Safra odkud já tuhle krásku znám? A ona je to Jaroslava Schallerová, která v roce 1988 byla ve filmu už raritou, protože branži opustila. Takže v tomhle film docela zaujal.   Velmi mne překvapila ta školní učebna narvaná počítači. To bych tedy chtěl tehdy vidět takovou školu. V naší jeden byl. Didaktik - M. A to bylo vše :-)!  První pořádnou mašinu přinesl až táta z práce někdy v roce 1992. Notebook Halikan 386... A to bylo skutečně něco jak z vesmíru, když jsem se s tím někde ukázal! :-). Ota Koval rozhodně uměl točit lepší kousky, na kTaovou kaňku do pohádky se klidně podívám i dnes. Dávám tedy jen za  1 papírovou pozorovací bednu. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech pro děti a mládež byl výskyt tématu mimozemských civilizací zcela ojedinělý. Nikdo si netroufl přijít s odvážnou tezí o postavičkách s anténkami, a tak se nabízelo, aby se některý z filmařů pustil do rodinné komedie, která bude z neprobádaného scifi námětu čerpat, ale přitom si žádný zelený "ufounek" ve filmu ani neškrtne. Zkušený Ota Koval měl všechny předpoklady přejít pomyslnou řeku Stix a šikovně naroubovat ty vesmírné návštěvníky ze vzdálené galaxie do příběhu naivního chlapce posedlého myšlenkou objevit výskyt "ufonů" ve svém městě. Podařilo se to tak napůl, ale vesměs sympaticky. Chlapec naletěl vykutáleným výrostkům, kteří maskují svoji nekalou činnost, jež s ním následně celou dobu hrají habaďůru, že jsou jaksi z jiné planety. Film, i přes svůj neotřelý námět a poměrně filmově vedenou režii, trpí scenáristickou nepropracovaností, kterou navíc strhává podivně nerozhodná a rozpolcená dramaturgie, z níž není přímo patrné, do jaké divácké kategorie film spadá. Nedá se u toho smíchy řvát, ale znuděný jsem taky nebyl. Film se zaštítil hudebním skladatelem Petrem Hapkou a také celou řadou herců, kteří zrovna nešli z role do role, ale to beru jako podstatné plus, protože jsem v zásadě proti protěžování stále stejných herců do filmů, jak v minulosti, tak i v současnosti. Ota Koval byl jedním z těch lepších režisérů za bývalého režimu. A jelikož v té době bolševik oslaboval, už se tolik přísně nehledělo na obsah. Krátce po revoluci zemřel. Nebyl to tak nezajímavý film, jak je mu neprávem přisuzováno. 60% ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Nudný film o dětech, co hledají mimozemšťany tam, kde nejsou. Možná tam původně měli být, nevyšel rozpočet a scénář se upravil :-)), jinak si některé zmatky nedokážu vysvětlit. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Standardny detsky socialisticky film ktory nema v ciernych cislach co robit. Navyse obsahuje fajn odkazy na Cisarovho pekara ci Vinnetoua. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju(a že je to let),jak jsem byl vysoce nas...,po zjištění,že nejde vůbec o SF. Tvůrce tohoto paskvilu,bych nejraději nakopal někam. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Ano, děj filmu je sice přitažený za vlasy, ale přesto nabízí docela poklidnou a nenáročnou podívanou. Celkem chápu jeho nízké hodnocení, ale označovat tento film přímo za „odpad!“ si snad nezaslouží. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Natočit tak nezajímavě dětský film je také umění. Nesourodá směs scén a obrazů, děj prakticky žádný. V podstatě se jedná jen o podvod na důvěřivé děti. Spratkové z učňáku by ale měli patřit za katr a ne na ulici. ()

DruidKarel odpad!

všechny recenze uživatele

816. hodnocený film: Nebudu se opakovat když řeknu, že Compadre měl pravdu. Tohle je sračkovitej nářez a pokud se chce nudit trapnými filmy z komunisty prolezlého českosloveska, kápli jste na správnej film. Odpad to jistí a jenom k dokonalosti chybělo 5 rohlíků a půl kila bramborovýho salátu za 2,80 ,- Odpad! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemyslim si, ze by se jednalo o tolik spatny film, jak zde nekteri prezentuji. Komunikace malych chlapcu s temi starsimi (udajnym UFEM) byla zabavna. Jan Preucil taky pobavil. Namet je dobry, na scenari se mohlo jeste zapracovat, ale jak rikam, zadna tragedie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ota Koval, režisér netradiční Kaňky do pohádky a snad ještě divnějšího Kočičího prince, přišel i s touhle nudnou ... čímsi. Dětský film to nejspíš není, protože mu chybí jakákoliv poetika. Veselohra to taky není, protože zařazení do žánru komedie je jediný vtip, na který se lidé okolo něj zmohli. Pokud se tedy za humor nepovažuje těch pár mimózních scén a doslova úděsné herectví prakticky všech zúčastněných. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Naivní, ba přímo přihlouplý příběh, který má sice takový "jakoby náboj", ale ten se čím dál víc se rozplývá aby nakonec zbyla jen suchá pachuť téhle nesmyslnosti. ()

Reklama

Reklama