Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Recenze (188)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobry vizual, ani amatérští herci mi nevadili, ale od pulky slatanina, ktera dorazi na nedostatek dramaturgie a strih ze zakladky. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, na čem kluci při psaní scénáře jeli, nebo jestli prostě jen ve vedlejší místnosti někdo lakoval parkety... Ale takhle pitomě napsaný scénář, vzhledem k vydařeným efektům (Bez CGI), to až zabolelo. Velká škoda, atmosféra by tam byla. BTW. Zajímalo by mě, jestli je jen náhoda, že jsou si Aaron Poole s Aaronem Paulem tak podobní. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Lepší 3 hvězdy. Solidní praktické efekty připomenou Věc, krví a slizem se nešetří a atmosféra také celkem ujde, ta pro změnu odkazuje na Lovecrafta. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem malinko víc. Je v tom vidět poctivá filmařina a nadšení Carpenterem a H.P., ale pořád tam něco chybělo. Efekty perfektní, hudba velmi povedená, napětí se taky podařilo vytřískat, ale pořád je tam to ALE. Tak snad napodruhé ocením víc. 60% (FOD 2017) ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

"Mám požehnání bytostí starších, než sám čas!" Film mi připomněl Hellraisera, Silent Hill, seriál Beyond, trochu i Resident Evil, hlavně teda PC hru. Vlastně mi to spíše přišlo, jako bych se díval na nějaký gameplay :DD Postavy sympatické, většině jsem držel palce. Prostředí nemocnice, kde každý z nás nerad chodí, taky povedené. Efekty a vizuál byl suprový. Určitě skvělý film s mysteriózní atmosférou, určitě však nemusí sednout každému. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Protože se jedná o festivalový filmek, který vychází z určitého rozpočtu, nemůžu tedy očekávat jakési výtvory (monstra) podobné Jurskému parku (pohyblivě zpracované CGI efekty) a The Thing hrůzostrašně vypadající. Téměř se to ale dostalo na vrcholnou úroveň, musí se zde ocenit masky, které byli opravdu promakané. Kdepak, zde je to poctivá promyšlená práce, chodících namaskovaných / zvrácených oblud. Místy to připomíná staré klasické filmy, kdy potvory vypadaly jak primitivní opice neohrabané, nicméně tohle se týká snad jen těch chapadel. Monstra co měli nohy ( dcerka hrdinky 4) tak toho stejně moc neušli, ale ty zvrácené obličeje byly kruté. Dále bych chtěl upozornit na chování postav, které mají slušně napsaný scénář, nedávají na jevo stupidní myšlenky, řev apod. blbosti. Vše se táhne ve tmě a mrazivé atmosféře, doprovázené občasným náhledem do jiného světa. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

O výborné atmosféře a napětí v prvním dějství není pochyb. Není jasné kdo je proti komu, kdo je záporný a kdo kladný, ani to o čem to celé bude. Když se po polovině filmu přesuneme k dějství druhému a vybraní odvážlivci vstoupí do ,,pekla," záleží na divákovi, jak to celé pojme. Já si třeba nespočetně krát řekl ,,co to kurva je?" ale asi v dobrém slova smyslu, jelikož jsem na to koukal dost pozitivně. Ono to bylo v podstatě to stejné, co turecký Baskin, jenže tam jsem nepochopil absolutně nic, zatímco tady jsem se docela chytal a mám z toho dobré pocity. Masky a efekty si vzali inspiraci v 80tkových hororech a přesto to vypadalo kvalitně..poctivá práce! Troufám si říct, že na né moc velký rozpočet, má The Void velice slušné a sympatické herecké obsazení. Hlavní věc, díky které mi tohle utkví v paměti je to, že autoři neměli slitování vůbec s nikým. Za hlavní postavu se dá považovat policista, no zrovna ten dostával rány ze všech stran a neustále byl na zemi. Malé plus za to, že přežila postava, která se mi líbila nejvíce, protože jsem očekával, že zemře mezi prvními. Takže je to moc příjemné překvapení, po všech těch ,,happy endech," které zdobí většinu dnešních hororů. Plný počet nedám, protože tu bylo až moc hororových subžánrů v jednom a dost těžce se v tom orientovalo. ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Agresivní tribut žánrovým klasikám, od začátku je to nezastavitelná jízda a já si to neskutečně užil. Frčelo to krásně, plus výborná atmosféra, zvukový doprovod a masky. Pravda je, že myšlenek a symbolů je zde rozhozeno hodně a často bez vzdálenějšího či bližšího vysvětlení, ale v tomhle případě mi to ani nijak nevadilo. Krásná práce. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Horor má mít švih a razantní spád. Toto je nepřehledné a utahané jako stará děvka po čtyřiceti letech nočních šichet na D6. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie a nato že je to skôr taký indie film tak vyzeral skvelo.Hutná atmosféra už od začiatku, celé je to skôr atmosferické lebo s potvorami sa šetrí. Ale keď prídu na scénu rozhodne stoja zato a sú teda pekne nechutné.Highlight za mňa určite tá sekvencia v pivnici, kde boli tie nevydarené výtvory. Postavy veľmi sympatické neboli. Najväčšie mínus u mňa koniec, kde príšerka je síce povedaná ale tie kecy doktora s prestrihmi na oblaky mi ohromne vadili. Rozhodne ale inak doporučujem a v danom žánri je to na vrchnejších priečkach. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Je to sice na 3-4 *, ale já tomu šupnu 5*. Po dlouhé době jsem viděl dobrý horor s výbornou atmosférou, skvělé masky a herci byli taky fajn. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Do tohohle jsem šel bez jakýchkoliv jiných informací, než že je to lovecraftovské, a byl jsem za to sakra rád. Takže i když spoilerovat nebudu, dál radši spíš nečtěte. | A teď – ohromná pecka a nejvíc lovecraftovský film od In the Mouth of Madness! Příběh drží pohromadě, je tu dostatek zvratů, sympatické postavy, stoprocentně praktická monstra, hromada brutálních fatalit, snová atmosféra jako z Přepadení 13. okrsku a jedny z nejkrásněji zinscenovaných scén od The Lords of Salem. A navíc to nemá ani jednu lekačku a místo toho to sází na starý dobrý thrill. Jediné, co mě mrzelo, že je to natočené na digitál, protože klasický film by dokázal zamaskovat těch nemnoho pasáží, kdy na povrch vyleze menší rozpočet. A možná finální příšeru, jež nevypadala tak skvěle jako ta těsně před ní, která snad vylezla přímo z Horizontu události. Jo, asi je jasné, kde všude tvůrci brali inspiraci, a uctivá poklona za to, protože všechny ty vlivy vyústily jedním z adeptů na horor roku. A kdoví jestli jen to. Pro mě už teď srdcovka. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No mne osobne sa tento horor pacil,stale sa nieco dialo,bolo to akcne,drsne,krvave,obcas nechutne a aj napinave,cize pobavilo a som spokojny...:-) ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Wow! Kam se hrabe "Stranger Things 2", tohle je hororová událost roku! Perfektní mix "Věci", "Hellraisera" a "Přepadení 13. okrsku". Let's go, Canada! ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché: The Void = The Beyond + The Thing (popř. The Fly) a je to snad nejlepší retro osmdesátkovej horor, u kterého rok vzniku 2016 poznáte skutečně jen z titulků. Vzniknout přímo v 80. letech, dalo by se mluvit o klasice. Možná se autor nechal až moc unést a vznikla malinko splácanina - zvláště počtem nedopsaných postav a vedlejších příběhů, ale 80. léta v tomto ohledu nebyla jiná. Atmosféra parádní a efekty (žádné CGI!) vypadají úžasně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedné noci zástupce šerifa přiveze do nemocnice zraněného muže a netrvá dlouho a začnou se tam dít věci vskutku podivné. Krásná filmová vzpomínka na sedmdesátá a hlavně osmdesátá léta, kdy vzniklo přehršel takovýchto hororových snímků právě odehrávající se v nějaké budově, ať šlo o cokoliv. Nemocnice, policejní stanice, obchodní centrum, prostě kdekoliv. Scénáristé a režiséři v jedné osobě Jeremy Gillespie a Steven Kostanski jakoby tímto svým počinem oné době vzdali holt. Už na začátku máme motiv ze snímku ´Přepadení 13. okrsku (1976). Ano, je to scéna příchodu do nemocnice, před kterou okamžitě někdo stojí v hábitech a netrvá dlouho a začne útok. Ve vzpomínaném snímku se jedná o příchod na policejní stanici s vězni, před kterým okamžitě stojí ozbrojení chlapi, kteří zaútočí. A můžeme pokračovat dál. Máme tu motivy ze snímků ´Vládce temnot´ (1987), Re-Animátor (1985), Hellraiser (1987), snad i ´Dům u hřbitova´ (1981), a mnoho dalších. Přívětivé na celém tomto projektu také je, že se použila stará triková škola, takže masky, kulisy a vizuální efekty byly vytvořeny bez současného CGI. Ano, skutečný latex a umělá krev. Tohle prostě v dnešní době nejde jen tak okecat, to se prostě musí vidět. Scénáristicky sice krapet vyzněl dějový guláš, ale atmosféra je tak hustá a obzvlášť v druhé polovině příběhu děsivá, že se může někdo přistihnout, jak si během sledování kouše nehty. A to je samozřejmě vývoj děje předvídatelný. ´Nicota´ je tedy přívětivý krvavý a vcelku i sympatický hororový počin vzpomínající na hororové klasiky režisérů od Carpentera přes Bakera až po Fulciho. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Film s celkem zajímavým nápadem a fajn atmosférou, který vzdává poctu klasické Věci z roku 1982 stejně tak jako slovutnému kosmickému hororu H. P. Lovecrafta. Ultra zajímavé to ale zase není a té krve na mě bylo asi až moc. ()

Reklama

Reklama