Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na Boy Erased jsem se dost těšil, a proto jsem měl možná až příliš vysoká očekávání - hlavně kvůli hereckému obsazení a samotnému námětu konverzních táborů. Co se hereckých výkonů týká, tak jsem byl spokojený, protože všichni - Hedges, Kidman, Crowe, Edgerton, ale i ostatní (Sivan, Dolan) - to zahráli solidně a uvěřitelně. Někteří zdejší uživatelé měli výtky k nelineárnímu vyprávění, které mně osobně vůbec nevadilo. Nevyčerpaný potenciál jsem však viděl ve scénách z tábora a v množství skutečně silných a hlubokých sekvencí, kterých bylo bohužel pomálu. Kdyby byl film o čtvrt hodiny kratší a kdyby Edgerton v některých scénách trochu víc přitlačil, tak bych neváhal s vyšším hodnocením. Jinak titulní píseň "Revelation" od Troye Sivana nesmírně povedená. Poselství snímku je nad slunce jasné a doufám, že bude mít i kýžený dopad, ale i tak se nemohu ubránit pocitu, že se Garrardův příběh dal natočit úderněji. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malé město, v něm kazatel, ten má syna a ten syn trpí homosexualitou. Nebo-li tak o něm alespoň smýšlí otec. Jelikož to považuje za nemoc, dá jej na vyléčení do speciálního tábora pro homouše, kde jim tu homosexualitu z hlavy vyženě nebo vymlátí jistý Victor Sykes (skvělý Edgerton). Jaksi se nám v poslední době s homo tématikou roztrhl pytel. Pro mě určitě koukatelnější než oscarový Moonlight. 55% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,788,692Tržby Celosvetovo $11,388,692 ▐ Jednoznačne námet na oscarové ambície, k tomu aj výber hercov, ktorý nemusí úplne sadnúť. Edgerton sa snaží na režisérskej stoličke ale, ale až moc okaté kam tým smeruje, čo chce vyždímať z toho. Dobre miestami to má celkom slušné grády hlavne to vymítanie úchyliek. /55%/ ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa mi často stáva, že úplnou náhodou natrafím na film s homosexuálnym podtónom a zistím to až pri pozeraní. Zas na druhú stranu si nepozerám trailery a nečítam obsahy pred zhliadnutím, tak si za to asi môžem sám. V podstate silný príbeh, ktorý má zásah aj do skutočnosti. Na jeho smolu vyrozprávaný nevýrazným hlavným hrdinom a režisérom ktorý sa do námetu nedokáže poriadne obuť a vyzúriť sa na fundamentalistoch, ktorý sú tak zaslepený svojou vierou že obetujú aj životy svojich blízkych len aby bolo bohu učinené zadosť. Ako ale hovorím silný príbeh uchopený zo zlého konca a tak sa stáva jeho vyprávanie nudným a všedným. 49% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama