Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Drahý Woody, neviem, prečo stále tvrdohlavo nakrúcaš už len priemerné filmy so stereotypnými zápletkami, nie celkom premysleným rytmom a mdlými dialógmi, ktoré už zďaleka nie sú také briskné ako naposledy v deväťdesiatom šiestom. Zrejme nedokážeš žiť bez toho vzrušujúceho chaosu okolo nakrúcania, tak ako pravoverný Newyorčan nemôže žiť bez splodín zo žltých taxíkov. Ale mne už dochádza trpezlivosť chodiť každý rok na nový projekt Woodyho Allena a postrádať tú nádhernú kombináciu nihilizmu, cynizmu, sarkazmu a orgazmu. Bez katarzie. Každopádne je dojímavé, ako zúfalo hľadáš romantiku v dnešnom svete a za to ťa budem naveky milovať. Z upršaného východného Slovenska s láskou MIMIC. PS: Ten casting ale potešil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč jsou sakra starší muži pro ženy tak přitažliví? Ježiši, vždyť jsou zchátralí! Co je sexy na ztrátě krátkodobé paměti?! Nikdy nechci zestárnout! Samozřejmě, se svým kouřením budu ve 40 plivat krev.“ Po Kole zázraků jsem doufal, že se Woody vrátí ke komedii. Což udělal, tahle je „šmrcnutá“ i romantikou. A přestože to byl typický Allen, jeho přísady byly o něco slabší než obvykle. Chybělo mi víc trefných životních postřehů, hlášek a povedených dialogových výměn. A víc, než hlavnímu hrdinovi, jsem rozuměl jeho bratrovi (také bych měl s „jistými věcmi“ problém, kdybych zaslechl smích jeho snoubenky). Ale (nejen) povahově mě nejvíc bavila Chan, s jejímž nástupem přišlo i nějaké to jiskření (Selena Gomez jako herecky nejzajímavější?! Čeho všeho já se ještě nedožiju…). Konec byl příjemný, ale přesto u mě převládá trochu zklamání, proto jen slabší 3*. „Ty a můj nejlepší kamarád. Takové klišé. Nemůžu tomu uvěřit!“ - „Nezanevři na Larryho. Zbožňuje tě. Vidí se v tobě.“ - „Já vím, používá mou vodu po holení…a mou manželku!“ ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Reklama a kritika New Yorku v jednom. Co jiného si pustit v propršenou červencovou sobotu než příběh z propršeného dne kdesi za velkou louží v režii Woody Allena. Gatsby je od prvních záběrů jasným ztělesněním režiséra samotného i s jeho vtípky. I z pohledu člověka, který v New Yorku nikdy nebyl to je neuvěřitelně uvěřitelné, pochopitelné a logické. Chtělo by se říct, že by ani nemuselo mít smysl se na to dívat, ale opak je pravdou. To že je to uvěřitelné neznamená, že to čekáte... Příjemná podívaná. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S filmy Woodyho Allena sice nemám moc zkušeností (v zásadě jsem předtím viděla jen 2 jeho filmy), ale přesto mi bylo jasné, že se opakují jeho klasiké tendence ohledně vyobrazení milostných vztahů a charakteru hlavní mužské postavy. Možná však právě proto, že mám srovnání pouze se dvěma jeho filmy, mi to vlastně vůbec nevadilo. Naopak jsem byla schopná se na to dívat jako na něco nového a "čerstvého" (což by mi zkušenost s vícero jeho filmy možná neumožnila). A ve výsledku to pro mě byla velmi příjemná oddychovka, ve které jsem si užívala především herecké výkony a obecně řečeno zkrátka "herce v zajímavých rolích podle Woodyho Allena". Nejvíc mě zaujal výkon Elle Fanning, která byla v roli otravně horlivé a trochu samolibé Ashleigh tak výborná, až mě ta postava skutečně štvala :D Na Timothéeho Chalameta a Selenu Gomez bylo taky fajn se koukat, přestože vývoj jejich vztahu nebyl zrovna uvěřitelný. A v neposlední řadě mě bavili i ostatní v menších vedlejších rolích (včetně Diega Luny nebo Cherry Jones, která byla v roli Gatsbyho matky hodně přesvědčivá). Dějově sice nic světoborného, ale jako film s "útulně" příjemnou deštivou atmosférou, na který se podívat třeba za lenivého odpoledne, to zkrátka fungovalo. Já byla spokojená. ~(4,1)~ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to. Možno to bola chyba. Vedľajšie postavičky a línia s Elle Fanning sú hlavnými ťahúňmi. Je to uvoľnené, úsmevné a nie príliš snobské. Ale hlavný neurotický hrdina v hereckej kreácií Timothée Chalameta mi liezol neuveriteľne na nervy. Nie je to Allen. Nie je to ani Eisenberg. Tú jeho intelektuálnu neurózu mu neverím, hoci by som strašne chcel. Lebo kabaretné piano, filmy a dážď v nádhernom New Yorku sú veci podľa môjho gusta. A rovnaké je to aj so Selenou Gomez. Neverím im tie pózy. Sú príliš dospelé a oni vyzerajú príliš detsky. Neustále mi to tam škrípalo. Hoci musím povedať, že aj napriek tomu, že boli vo svojich prejavoch neznesiteľný mali spolu najkrajšiu scénu z celého filmu. Selena sa prezlieka. Timothée hrá na piano a spieva a za oknami prší. Priemer, ktorý má kupodivu menej krásnej atmosféry ako som čakal. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama