Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (571)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná. Člověka to nutí zamyslet se, až kam to může zajít. Jistě příběh je slaboduchý a jasně předvídatelný, ale o to přeci nejde. Emma byla super Tom trošku zaostával, což bych u takového herce nečekal, ale prostě hrál v uvozovkách "Steva Jobse". Inteligentní podívaná :) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čo chcel týmto autor povedať? Že tam spejeme? Že je to zlé a treba to zastaviť? Že zrušme Google a youtube a bude nám opäť fajn? Na druhej strane ukázal aj to, že ludia nechcú, aby im bolo znova fajn. Tak som z toho filmu a jeho posolstva zmätený. Hermiona fajn, Hanks tiež v rámci možností. Takže neviem aký postoj k tomu zaujať. Nie je to vizionársky film, je to realita, ktorú tu už čiastočne máme a do týchto rozmerov dorastie do pár rokov. Dejová výstavba a predo Hermiony je ale úplne klasický, nič čo by sme už niekde nevideli. Tempo bolo ako na hojdačke a ani tie sfanatizované davy ma už neprekvapili. Veď to bolo sektárske MLM, keď nepočúvaš a nesúhlasíš, môžeš sa ísť zažívať do nedostavanej stanice metra alebo sa predávkovať liekmi. Dávam tomu veľmi rozpačité 3 z 5 ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Jouda by rád sledoval pičky holek, které by chtěl lízat, ale nikdy si k nim ani nečuchne. Banda zfanatizovaných pošuků truchlí nad tím, že všichni pozemšťané si hlídají svoje soukromí, a to si kurva dovolili moc. Je třeba jim to zatrhnout a instalovat do každé hnědky čipy, abychom znali jejich polohu, a kamery, abychom viděli, jestli gramáž hovna odpovídá zkonzumovanému jídlu. A bude to povinné. Kdo to odmítne, ve spánku mu bude vloženo těleso anarchisty naplněné výbušninou přímo do prdele. Jó, tomu se říká někomu natrhnout prdel. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Aktuální, děsivé, sociální, internetové, sdílející, fanatické. Zpracování knižní předlohy nebylo tak špatné. Ono to asi ani nijak líp udělat nešlo. Základní myšlenka zůstala zachována. Jen ten konec, já nevím, v té knížce to bylo takové lepšejší. Prostě kruh bude uzavřen. Každopádně, film byl dobře natočený, bylo to srozumitelné. Byla jsem trošku nervozní, což jsem byla i při čtení knihy. Znovu bych to asi vidět nemusela. ..nemusíme sdílet vše..proto nechápu, proč se opravujou kamery na našem pracovišti.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nedokážu být zcela objektivní. Film si mě získal z mnoha důvodů, ale ten hlavní je, že já bych chtěla být na místě Emmy a jít si za svým..a dala bych cokoliv za takovou příležitost...Prostředí je báječné - je to až tak reálné až mě to děsilo, jelikož dnešní svět tímto způsobem a stylem života prostě žije...a to bylo pro mě to nejděsivější, jelikož je to až děsivé a zde si myslím, že na to silně poukázali. A to je vlastně vše. Herecky se tu nedá nic vytknout a technologicky - na jedničku. Ten film nemá jedinou chybu - pro mě jen to jak to bylo realistické a já jsem v mnoha základních věcech nejspíš konzervativní. A za tím si stojím. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu nízké hodnocení filmu.. Jasně příběh zavání trošku béčkem, ale je to tak moc dobře udělané (co do efektivity, to do obsazení), že si "The Circle" rozhodně zaslouží víc.. Emma Watson je naprosto nádherná a talentovaná herečka, na které je vidět, že tvrdě maká a posouvá se.. Z role Hermiony zbyl jen blednoucí stín.. Tom Hanks je i jako lehce záporná postava naprosto vytříbený.. Hodně i "The Circle" připomíná podobný kyberfilm "Elitu", jen ta informační technologie se za ta léta neuvěřitelně posunula.. Svěží, šťavnaté a jede v tempu.. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, ale pravda něčím zajímavé, což mě přinutilo dokoukat do konce. Hanks je tady spíše lákadlem, ale Emma si jede svoje, nicméně příběhově slabé. Jediné co si člověk s tohoto filmu může odnést je fakt, že budoucnost v podobě techniky a firem co vymýšlí je zajímavá, ale zároveň i nebezpečná. Vše se točí kolem nové techniky očních kamer, které jsou poseté po celém světě. Díky nim a lidí co používají oko na sobě, naleznete téměř kohokoliv a kdekoliv... 45% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno budeme pozorovat, všechno budeme mít pod kontrolou. Všechno zaznamenáme a rozhodneme, zda je to správné, nebo není. Na naší strašně je morálka a tudíž i pravda. A pro toho kdo se nám vzepře, nebude v našem novém, lepším světě místo." Fakt by mě zajímalo, jak se na tenhle film dívají různí aktivisté a budovatelé světlých zítřků. Jestli v Circle vidí dystopii, nebo mu nadšeně tleskají. Já v něm vidím zajímavou paralelu s vynikajícím Truman Show. Od devadesátých let se časy bohužel dost změnily. Snímek sám o sobě za moc nestojí a možná by mu víc slušelo přepracování do nějaké z epizod Black Mirror. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Je to na hraně tří a čtyř hvězdiček. V tuto chvíli se klaním k vyššímu hodnocení, ale třeba časem dojdu k názoru, že si to film nezaslouží. Hlavní devízou Circle je téma, zpracování a Emma s Tomem. Souhlasím s kritikami, kterým se nelíbí scénář a gradování příběhu. Poslední půlhodina měla dostat více prostoru, více rozvinout, jak Mae uvažuje a proč dělá, co dělá. Zároveň sice tušíme myšlenkové pochody postav, ale jejich zobrazení je hodně povrchní a trochu nešťastné, odbyté. Nicméně nerozumím kritice tématu. Ve filmu jsou představeny jak výhody, tak nedostatky sociálních sítí, potažmo služeb, které sbírají data o svých uživatelích v takto gigantickém rozsahu. Část, ve které jsou výhody Circle oslavovány, je nezbytná pro pozdější fázi filmu, kdy nastane opak. Kdo to ze snímku nepochopil, tak jej zřejmě pečlivě nesledoval. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků zobrazujících dnešní realitu dotaženou do extrému, tj. hrozby současnosti plně rozvinuté ve fiktivní budoucnosti. Emma Watson je pro mě velice inspirativním člověkem, který stíhá současně aktivisticky obhajovat genderovou rovnost jako UN ambassador a zároveň točit dva filmy za rok a ještě v nich podat velice slušný výkon. Téma Orwellovské survaillance je stále aktuální a myslím, že skutečně na místě, abychom se měli čas zamyslet, jestli opravdu chceme, aby tam svět směřoval, nebo s tím něco uděláme dřív než bude pozdě. Bohužel závěr byl poněkud nejasný a unáhlený, což mi přišlo po poměrně rozvláčném tempu filmu dost škoda a zajímalo by mě právě jakým způsobem se dá globální survaillance využít pro dobro lidstva bez toho, aniž by tam bylo riziko překračování morálních hranic a úplné ztráty soukromí, nehledě na virtuální realitu, která pak lehce zastíní tu skutečnou (méně viditelnou a prokazatelnou). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

To jako mysleli vážně? Opravdu pointa dosažení spokojené a bezpečné společnosti spočívala v tom, že budeme všichni neustále v přímém přenosu online bez špetky soukromí (s výjimkou toalety), veškerá data o nás se budou ukládat a do systému se budeme muset povinně registrovat (a volit)? Protože "tajemství jsou lži"? Po dlouhou dobu jsem spíše nabýval přesvědčení, že tvůrci proti tomuhle "idealistickému ideálu" vystoupí a varují před zneužitím dat či ztrátou reálné lidské interakce. K čemu nakonec "popadouštili" lídry firmy, když jejich koncept ve výsledku jen posunuli na další úroveň? Jinak samotný film celkem ujde, především poznávání obrovského, moderního, vším myslitelným vybaveného pracovního kampusu… než "naivně totalitářské" tendence položí nezodpovězené otázky a na thrillerových pokusech si vylámou zuby. 5/10 ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Velký bratr tě vidí. I to je důvod, proč hledám barák někde u lesů a na sociálních sítích jsem míň a míň. Určitě film mohl mít radikálnější vyústění, ale myslím, že pro přiblížení mládeži určitých problémů s těmito tématy spojených dostačující. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi nejsem dost cool na to, aby se mi líbilo cokoliv okolo Emmy Watson. Pro mě ale jedna z nejpřeceňovanějších hereček současnosti a tahle role jí obvzlášť neseděla. První polovinu filmu, kde si mladá Mae splnila sen a dostala se na místo online podpory, jsem si škubal vlasy, skoro hodinu jsem se díval, jak se někdo rochní v, pro mě, jednom z nejhorších povolání, co může být. Druhá polovina se začala trochu vyvíjet, začlo se konečně něco dít, všechno to šlo nahoru dolů, Mae měla pohádkově rozjetou karieru v Circlu, rozhádala se s kamarádkou, další kamarád jí umřel... Všechno začalo být strašně průměrný (až na Mae, ta už spasena být nemohla). Krom toho mi příjde jakoby byly některé scény vystřiženy z filmu, nebo se to jen snaží vypadat mysteriézně, nevím. Na mě to ale moc dobrý dojem neudělalo. Stručně, jasně - první hodinka katastrofa, zbytek filmu slabej průmeř. 30% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jedno, jak lidi ovládáte. Vždy se jedná o to, že je prostě ovládat chcete a máte na to, abyste je ovládal. V tomto filmu jsou mladí lidé ovládáni tím, co jim je velice blízké a to informačními technologiemi. Dnešní doba je informačním technologiím logicky, z důvodu vývoje lidstva a jeho pokroku, vřele nakloněna. A lidé si již moc nelámou hlavu s bezpečím svého soukromí. Vlastně se zcela dobrovolně dávají všanc různým facebookům, twitterům, snapchatům (a já nevím, čemu všemu ještě – to znají mé dcery). Nosné sdělení filmu je, že v každé dějinné epoše se najde prostředek, kterým lze lidi ovládat. Firma Circle vykazuje všechny znaky totalitarismu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Základnou pointou filmu The Circle je jeden komplexný, prepojený a transparentný svet, v ktorom nie je hlad, nie sú vojny ani choroby a všetci sú super skvelí kamoši. Samozrejme, za všetkým hľadaj hi-tech svet, ktorý je odniekiaľ riadený a niekým sledovaný. A tam je problém. Napriek tomu, že ide o scifi film, niekoľko scén by sa dalo prirovnať v prenesenom slova zmysle aj k dnešnej dobe. Ľudia zdieľajú svoje zážitky s miliónmi ľudí, prichádzajú o súkromie, no možno si veľakrát neuvedomujú, aké to môže byť citlivé či dokonca nebezpečné. Emma je talentovaná herečka, čo ukázala aj v tomto filme. Určite je škoda, že Tom Hanks sa neprejavil viac a mal len pár scén vo filme. Niektoré postavy mi dokonca prišli zbytočné alebo nepochopené ako napríklad herec John Boyega, ktorý si zahral rolu vynálezcu moderného projektu. Od trileru by som čakal viac, no pozeralo sa na to celkovo príjemne a nenudil som sa. Pokiaľ hľadáte teda oddychový film na víkend, The Circle by sa vám mohlo páčiť. 65% ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Asi to měl být zdviženým prst a varování pro lidstvo, ale proč to muselo být tak děsně nudný?! Emma děsně prkenná a Hanks úplně zbytečný. Vůbec mě to nebavilo. Jedna hvězda pro Karen a druhá pro Paxtona. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Jakápak sci-fi, prosím vás... Film, který mluví (a někdy žvatlá) o mnoha tématech, ale nevidí si na špičku nosu. Zároveň je trošku zneklidňující. Abyste měli pocit, že o něco důležitého (až magického???) jde. Tudíž jej beru jako variaci na Pratchetta (viz Lords and Ladies...) z prostředí Facebooku. A hned je to zábavnější... 2,5 hvězdice na velmi nejistých panožkách. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tak jsem Jamesi Ponsoldtovi po The End of Tour věřil, že by mohl inteligentně s pomocí The Circle nastavit společnosti zrcadlo a s větším rozpočtem posunout svojí kariéru kupředu. Víc jsem se mýlit nemohl. The Circle má nadměrné množství problémů a ten největší je, že hlavní myšlenka filmu je jeho provedením naprosto zabita. Film je násilně tlačen do absurdních výšin s až otravnou snahou zapůsobit na diváka svojí rádoby sebeuvědomělostí. The Circle je prostě až moc průhledný a svůj záměr od začátku nešikovně skrývá. Hra na Jobse v podání jak Hankse tak snahy Ponsoldta o napodobení Boyla je oči rvoucí až místy sebeparodická. Herecké výkony od nebojím se říct nejhoršího výkonu Emmy Watson její prozatimní kariéry až po Johna Boyegu, který z traileru vypadal na důležitou postavu, ale ve filmu ho zápletka jen z lehka olízne a je tady spíš jen do počtu, jsou prkené, mdlé a všichni do jednoho neuvěřitlně kíčovitě přehrávají. Několikrát jsem se pozastavil nad tím jestli to tvůrci myslí vážně a pak člověk neví jestli se má smát tomu jak hloupě je film vykonstruován nebo brečet nad tím jestli to tvůrci opravdu mysleli vážně. Možná to byl účel, který měl myšlenku filmu podtrhnout, jakože lidi se chovají pod vlivem moderních technologií jako idioti, ale to už víme dávno a nepotřebujeme to ukazovat tímhle stylem alá koukejte na náš film o tom jak jsou moderní technologie nebezpečné, ukážeme vám to tou nejstupidnější a nejočividnější cestou jakou si dovedete představit. Film prostě chce zapůsobit a předat rádoby inteligentní myšlenku se zdviženým ukazováčkem, ale zapomíná na to, že divák není stejně hloupý a naivní jako postavy ve filmu a připomíná to spíše lamentování skupiny důchodců nad tím jak jde ten svět do kytek, místo znepokojujícího thrilleru o sociálních sítích. Doporučuji si radši znovu pustit Social Network, protože ten má alespoň co říct a ještě je to precizně natočený film, což se o The Circle rozhodně říct nedá. The Circle se těžce minul účinkem a James Ponsoldt možná pohřbil svou karieru. 35% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Nic hloupějšího jsem dlouho neviděla. Přitom natočené to není špatně a myšlenka je zajímavá. Nicméně scénárista by si zasloužil pověsit za koule do průvanu a doživotní zákaz vstupu do jakéhokoliv filmového studia. V kině jsem skoro dvě hodiny trpěla a čekala předvídatelný konec, který nepřišel. Místo toho tvůrci zasadili poslední úder přímo na solar. 😖 40% ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama