Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár vracející se z exotické dovolené, svůdná rusovláska tající své bizarní zaměstnání, nevěsta v pokročilém stadiu těhotenství nebo mladý muž posedlý počítačovou hrou a jeho matka se stejným vztahem k domácím zvířatům. Šest příběhů o obyčejných lidech v extrémních situacích připomíná tu zlý sen, tu opravdu povedený kanadský žert. Talentovaný debutant Paweł Maślona přibližuje dramatické životní okamžiky několika smolařů a nešťastníků se svěží hravostí a nevídaným citem pro míchání tragiky a komična. V břitké satiře předkládá tempem, které nemůže nestrhnout, suverénní odpověď na otázku, zda je možné přeložit do filmového jazyka záchvat paniky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

misterz 

všechny recenze uživatele

Sem-tam sa stane, že ma poľská produkcia nenadchne a toto je presne takýto prípad. Potenciál by tu bol, pretože nápad v zmysle rozdelenia príbehu na 6 častí a venovanie sa jednotlivým osudom zvlášť niečo v štýle Magnólia, mám veľmi rád, avšak scenár bol nevýrazný až strach. Nudné, málo humorné a s minimom zaujímavejších dramatických scénok. Jediná lepšia situácia bola s tým mŕtvym v lietadle. Inak ploché, bez chuti a bez zápachu ako sa vraví, alebo ako vravím ja - plkotanie o ničom. Podpriemer. 40/100 ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který ale neurazí, ani nenadchne. Polští tvůrci vsadili na jistotu v podobě šablony sbíhajících se příběhů a jejich postupném prolínání se v časové ose. Snímek mě celkem bavil, hlavně verze použití magického a krásně zvučného slova "kurwa" v různých vtipných nebo napínavých situacích, ale nic originálního opravdu nepřinesl. 60 % (KVIFF) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ta jestli tohle byla komedie, tak už mně asi přešel dočista všechen smích... ze začátku mne trochu děsilo to velké množství postav, to se naštěstí časem ustálilo a pak už se jen střídaly jednotlivé epizodky, částečně spolu související. Pominu ovšem celkem brutální úvodní titulky... :-) Některá ,,překvápka'' jsem poznal hned a děje si pospojoval, přesto jsem od konce čekal nějaké solidnější vyvrcholení a propojení toho všeho. Bohužel se tak nestalo. Kamera byla chvilkami zajímavá, Poláci mají fakt fešné herečky, to je ale asi tak vše co na filmu zaujalo. Nezasmál jsem se ani jednou, ba ani neušklíbl... Divím se tomu, jak tu leckteří na film pějí ódy... Já dávám jen za dvě a dnes mne vyjímečně nenapadá oproti jindy ani co dvě... * * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu sľuboval výbornú drámu pozostávajúcu z nezávislých príbehov rôznych postavičiek, ktoré sa zvyknú v jeho závere popretínať. Avšak záver je presným opakom začiatku, kedy sa film zmenil na totálnu megavidlácku komédiu! Jednoznačne nevyužitý potenciál, podľa mňa. Ale takto som to cítil ja a to neznamená, že vám sa film nebude rovnako ľúbiť. Ide aj o to, že ten záver filmu korenšpondoval s navlas rovnakou situáciou, ktorá sa mi odohrávala pod oknami počas jeho sledovania. Veľká detská narodeninová oslava s megapočtom všetkých deciek z okolia, takže taký prawdziwy Atak paniki , ktorý možno ovplyvnil i moje finálne pocity a teda i konečné ohodnotenie filmu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paweł Maślona je zřejmě zručný filmař, jenže po scenáristické stránce už se zase žádný zázrak nekoná. Šestice střídajících se příběhů sice udrží divákovu pozornost, ale při troše zamyšlení je to i na tomto poli dost nevyužitý potenciál. Polská komedie prostě potřebovala trochu vygradovat, pak by z toho mohl být aspoň záchvat smíchu. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama