Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

jefff 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo, nebavilo a herecky odpuzovalo. Ač mám filmy s tématikou moře, oceánů a bouří moc rád, tento film mi nesedl v žádném ohledu. Woodley mě pojetím postavy nesmírně iritovala, jako dlouho žádná jiná herečka. Claflin byl nezajímavý, šedošedý, nejiskřila z něj žádná energie, nic...Režijně mi film přišel rozcukaný, nejednotný a scény Kormákur seskládával jako podivné pexeso, kde podobné obrázky u sebe často nebývaly. Zklamání. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Snímky s touto tématikou mám obecně velmi rád. Nelze říct, že by zde bylo něco inovativního. Naopak. Všechno jede podle poměrně jasné linie. Mohu ocenit rychlí vtahující začátek. Co však rozhodně nemohu ocenit je identický plot twist s celou řadou filmů podobného žánru. Takže pokud jste tento zvrat neviděli již mnohokrát, tak to asi můžete shledat velmi slušnou podívanou. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezký skutečný příběh, ale jako film málo výrazný, přestože má pro diváka nachystané drobné překvapení. Není to ani chytrý plachetnicový survival (All is Lost), ani zajímavá vztahová interakce v survival prostředí (Hora mezi námi). Je to pouze červená knihovna, kterou si Shailene jako producentka nechala zrežírovat Kormakúrem, který má zkušenosti s natáčením na vodě. Jeho unikátní autorský dotek zobrazení souboje člověka s přírodním živlem to ale neobsahuje. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Adrift nabídne napínavý příběh založený na skutečné události, což skvěle lícuje s hereckými výkony ústřední dvojice v podání Shailene Woodley a Sama Claffina. Až do tohoto bodu je tedy snímek příjemným filmovým překvapením na dlouhé nedělní odpoledne. Avšak poté "nastoupí" povětšinou hluché scény na moři, kdy se snímek doslova "potácí" na mrtvém bodě, přičemž je zakončen očekávaným a rovněž velmi hloupým "plot-twistem". Ve finále tedy dostaneme snímek, který začínal s velmi nadějným potenciálem, avšak i tento světlý bod se zcela potopil pod tajfunem filmové průměrnosti. Škoda. „Come sail with me.“ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už kniha nebola žiaden zázrak, takže bol by zázrak, keby Baltasar z toho vytrieskal niečo viac ako fajn jednohubku, ktorá je ale o kus lepšia ako kniha. Film rozpráva príbeh tak, ako bol napísaný. Nechýba nič podstatné, ani dve časové línie. Na jednej strane romantika a na strane druhej boj o prežitie ... bohužiaľ ale využitie Richardovej postavy bolo pre mňa navyše. Herecky bez výhrad, Shailenne a Sama mám veľmi rada, muzika a kamera slušná. 3,5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčecí štáb i herce během natáčení stihla mořská nemoc. (griph)
  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama