Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro třicet bank, pošt či cestovních kanceláří zvládl v 90. letech v Budapešti vykrást jediný muž. Policie zůstávala celých šest let beze stop a bez naděje, že by pachatele chytila. Jediné, co po něm na místech činu zůstávalo, byla vůně whiskey. A tak se zrodil „Whiskey zloděj“, hlavní hrdina tohoto filmu. Nimród Antal, proslavený hned svým debutem Revizoři (2003), nechtěl ani měnit mýtus, ani jej hodnotit – ve svém novém filmu odvypráví jen známá fakta. Příběh zatraktivnil pomocí fiktivní postavy detektiva, který plní roli protivníka titulního hrdiny. Právě on vyslýchá Whiskey zloděje a bankovní lupič mu formou flashbacků vypráví vše od začátku, počínaje dětstvím. Duševní a emocionální souboj těchto dvou charakterů se stává hlavním zdrojem napětí, které drama obohacuje o prvky klasické kriminálky. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (42)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Bencův debutní film si zahrál v hlavní roli poměrně dobře, ale jak píše eLeR, tak se mně výrazněji vryla do paměti role vyšetřovatele. Ještě teď vím, že měl manželství na houby a tak mu občas ruply nervy. Jinak Viszkis se jako lupič vypracoval tak, že si troufal víc a víc. Ještě, že ho včas zabrzdili, jinak by se z lochu jen tak brzy nedostal. A nabrknul si vykutálenou děvenku, kdo by to do ní řekl? Docela bych s ním hodila řeč, ale maďarsky.................... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

O banditech všeho druhu už jsem viděl hezkou řádku filmů, ale o tom, co má v názvu své přezdívky whisky a ještě k tomu má zvláštní zálibu ve vykrádání pošt, o tom jsem se díky tomuhle filmu dozvěděl poprvé. Pokud je to vážně všechno pravda, klobouk dolů. Tolik zářezů a tolik štěstí a ještě ten husarský kousek skoro na konci, normálně jsem k loupežníkovi začal po konci cítit sympatie, což většinou vůbec nedělám! Tenhle rošťák si mě prostě získal a hlavně za závěrečných zhruba dvacet minut, nakonec zvedám na čtyři. Speciální dík patří uživatelům Snaredovi za kvalitní tip a Evulience za nejméně kvalitní titulky. ()

Reklama

LaRhette

všechny recenze uživatele

„Jediné, co po něm na místech činu zůstávalo, byla vůně whiskey,“ stojí v anotaci biografického filmu, což je smyslově tak trochu nonsensový základ pro přenesení na plátno. K dokreslení atmosféry promítání, nazývejme to třeba 4D, proto doporučuji donést si vlastní láhev daného moku, která vám navíc pomůže vnímat a zpracovávat uspokojení žebříčku základních lidských potřeb, jež tento film přináší. Jmenovitě: romantická zápletka pro potřebu lásky, tmavá skla pilotek pro pocit bezpečí, bitky pro uznání a úctu, vykradení banky k seberealizaci, plus jako bonus oslavné večírky, kterým se ani na LFŠ pravděpodobně nevyhnete. Nic hlubokomyslného, jedná se o netradičně východní pop akčního žánru. (Filmové listy 2018) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela mazec, sledovat za víc než dekádu pohnutý režisérský osud páně Antala. Prorazil doma a chvíli se mu vedlo v Américe, pak ale přišli nevýděleční Predátoři a ne-zas-tak průraznej dokument o Metallice, a rázem jsme na režijní sesli znovu v Maďarsku, a zkoušíme všechno dokola na druhej pokus... No a Whiskey zloděj je naštěstí úplně stejně osobitej a svéráznej, jako tehdejší Revizoři, a baví, ne-li přímo fascinuje od začátku až do konce. A ta nařachaná automobilová honička! Teď to možná rád trochu přeženu, ale chvílema jsem měl pocit, že sleduju poslední díly M:I pro chudé, a to myslím jen v tom nejlepším slova smyslu. Antal si další hollywoodskej blockbuster rozhodně zaslouží. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že popularita zločinců není jen hitem naší země, ale i hungarové maj stejný hit. Docela jsem žasnul nad tím, že hlavní hrdina vypadal jak když neumí do pěti počítat, ale krad jak nepříčetnej a vše mu procházelo. Nikdy jsem neviděl, že by měl nějaký plán nebo neco podobnýho, samozřejmě netuším jak to bylo v realu, ale bylo docela hustý vidět, že v Maďarsku může vykrást banku prakticky i hajzlbába. Nemůžu říct, že by mě film nebavil, skvělá hudba, když se šlo do akce , stoupající drzost hlavního pachatele a zaujetí jak to vlastně všechno dopadne to tam určitě bylo, ale možná trošku více času nad scénářem by neškodilo, ale i tak jsem rád, že se Nimród Antal po "americkém turné" vrátil do své maďarské domoviny, přece jen mu to režisérsky sluší více i když Revizory asi už nikdy nepřekoná. evulienka3 - díky za titulky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 16. října 2017 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)
  • Bence Szalay musel absolvovat skutečné hokejové tréninky. (ČSFD)

Reklama

Reklama