Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (70)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky Malé čarodějnici se můžeme znovu vrátit k nejmilovanějším pohádkovým knihám Otfrieda Preußlera. Jeho volná trilogie Der kleine Wassermann - Die kleine Hexe - Das kleine Gespenst je stejně oblíbenou v německy mluvících zemích jako u nás. Hraná verze je logicky jiná, než oblíbený večerníček tandemu Smetana - Bohdalová, ale není vůbec špatná. Karoline Herfurth je úžasně roztomilá, veselá, hravá i odvážná. Velmi doporučuju zejména tam, kde se vžil zbytečně omezující dojem, totiž, že v německy mluvících zemích pohádky neumějí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Jezinkou. Je smutné, že pohádkovou velmoc trumfne sousední Německo, které snad kromě Nekonečného příběhu nenatočilo zábavnější pohádku (jasně, neznám všechny, ale i tak by jich jistě mnoho nebylo). Malá čarodějnice je kouzelný příběh s báječným vizuálem a nenásilným morálním poselstvím. Les, útulná chaloupka s hobitím oknem, rybníček, skály porostlé mechem, zajíci a samozřejmě veverky! Čarování je zábava, když z nebe prší šišky, kolíčky na prádlo nebo lžičky i se sběračkou. Jenže největším lákadlem pro každou čarodějnici je noc strávená na čarodějné hoře v době Valpuržině. A je to mejdan, kdy se u obřího ohně bosorky odvážou, tančí, křepčí a absence Satana jim nijak nevadí. Jenže ani ne tak malá, jako spíše mladá čarodějnice mezi ně zatím nesmí. Ledaže by zvládla všechna kouzla z obří čarodějné knihy. Jenže má havrana Abraxase a také umíněnou náturu, tudíž se rozhodne, že čarodějné zkoušky na přes rok vyhraje a taneční noci se zúčastní. Triků není přehršel, ale jsou solidní. Nejzábavnější mi přišla jízda na koštěti lesem, a který fanoušek SW si nevzpomněl na Návrat Jediho, tak kecá. Trocha strašení, něco dojetí, vzdálená tetička práskačka na zabití a šťastný konec! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Němci mají Malou čarodějnici, Norové zase Cestu za králem trollů, jen my máme na pohádkovém poli zase hovno. A smrdí už pěkných pár let.(když pominu Anděla páně) Vážně by mě moc zajímalo, jestli je tak těžké, aspoň jednou za čas natočit pohádku, na níž se dá koukat, je to pro malé i velké, má jednoduchý příběh, plus obstojné efekty. Prostě něco, jako tahle. Kleine Hexe není žádné superdílo, ale spíš veskrze příjemná podívaná, kterou naši západní sousedé zmákli líp, než my těch 95 procent svých. Což je pro mě obrovská škoda. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Téhle pohádce jsem zpočátku vůbec nevěřila, nakonec se však ukázalo, že je lepší než vypadá. Množství vtipných scén a pohádka de facto postavená na jedné osobě a upovídaném havranovi. Za mě měla všechno, co by taková pohádka měla mít a určitě se na ni někdy znovu podívám. Navíc motiv hodné čarodějky a toho, co nakonec udělala do filmu skvěle zapadl. Filmaři si s tím dali opravdovou práci a všechno vypadalo opravdu skvěle, kdyby byl každý film takový, nemuselo by existovat hodnocení odpad!. Za mě tedy stojí zato se na Malou čarodějku podívat. (Dabing s Vondráčkovou je více než povedený.) ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem nejdříve četla komentáře, jak mám i ve zvyku, a i když s nimi většinou spíš nesouhlasím, tak teďka musím fakt uznat, že Němci natočili fakt pěknou pohádku! Je nevtíravá, milá, úsměvná, nevinná a prostě taková pohádka, kterou určitě někdy pustím svým dětem s čistým vědomím i svědomím. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno