Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

Docela milá blbost z doby, kdy Amíci byli s mudžahedíny kamarádi. Bez Chasea a Aykroyda by to zřejmě tak dobře nefungovalo. K velmi vydařeným scénám patří ta vítací a představovací s fešnou doktorkou "Doctor." "Doctor." , a pak operace, kterou provádějí dva "špičkoví" chirurgové před zvědavými diváky. Poprvé se to ke mně dostalo za socíku na VHS v krabici s výmluvným popiskem "Špióni nás mají rádi" . ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie s pořádně šíleným příběhem, kde by se ty scény, kdy se zasmějete daly spočítat na dvou prstech. Začínám zjišťovat, že mám lehce jiný vkus než uživatelé csfd. Ne, že by byl film špatný, ale vždycky jsem průměr bral kolem 60ti% a od komedie, která má 74%, což tu moc filmů tohoto žánru nemá, bych čekal prostě víc zábavy. Alespoň, že obě ženské postavy mají něco do sebe a u poslední scény se i malý úsměv ukáže. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Z americké produkce moc dobrých komedií není. A já jsem spíše na francii co se týká humoru. Ale pokud někdo přistoupí na tento styl humoru a částečně si uvědomí v jaké době byl film točen je to neskutečná komedie. Která byl ovšem bez hlavního dua Chase Aykroyd byla poloviční. Scéna kdy píšou test nebo operují tlusté střevo je to nej! ()

Metal.God 

všechny recenze uživatele

Austin je určitě sympatičtější postava než Emett, ale Chevy Chase je zase sympatičtější herec. Emett, který nic neumí se na zkoušky nepřipraví a pak se snaží všemožně opisovat. Z toho je problém, do kterého Emett zatáhne i Austina, chytrého dešifrovače. Emett po celý film Asutina využívá a vše nechává na něm. Celý film těží z klišé o Rusku a Americe. Arogance Američanů proti hrozbám Rusů. Příběh se dá rozdělit na části Test, Výcvik, Pakistán a Rusko a všechny jsou plné vtipů. Malým záporem filmu je, že je přeplněný reklamami. Ale například u Pepsi je to celkem vtipné. Scéna na konci, kde Austin řeší jak odklonit raketu je asi nejlepší. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)
  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)

Reklama

Reklama