Reklama

Reklama

Charlotte Fieldová (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě. Chytrá, rafinovaná a všestranně schopná vůdčí osobnost s obrovským nadáním, která má ve svém životě všechno pod kontrolou. Fred Flarsky (Seth Rogen) je talentovaný novinář, hipster a potížista, který se nejlépe cítí ve své šusťákovce, kapsáčích a teniskách. Nemají nic společného – kromě toho, že ona mu kdysi dělala „chůvu“ a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe Fred a Charlotte jako dospělí nečekaně opět narazí, Charlotte se právě připravuje na kandidaturu na prezidentský úřad a ke zděšení svých poradců si jako autora svých budoucích projevů impulzivně najímá Freda. Fred tak do Charlottina oslnivého světa společenské smetánky vtrhne jako uragán a o skandály rázem není nouze. Když zprvu nenápadné jiskření mezi Fredem a Charlotte přeroste v milostný poměr, můžete si byt jisti, že tak zvláštní pár svět ještě neviděl. A to ještě nikdo netuší, co přijde, až to rozjetí milenci teprve pořádně roztočí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (292)

kingik 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron a Seth Rogen sympaticky dokazují, přinejmenším se o to vydatně snaží, že politika a romantika jdou k sobě dohromady. Romantické a sexuální pnutí mezi krásnou ministryní a abnormálním novinářem mě bavilo o něco víc, než politické narážky, rozmíšky a vtipné i méně vtipné provokace. Rogen je skutečný úkaz a žádná politička by ho v posteli nechtěla, stejně tak lze polemizovat o přílišně idealisticky zosobněné ministryni, která by dokázala udělat vítr v poklopci i frustrovaným poslancům, rozhodnutým předčasně složit poslanecký mandát. Je sice vysoce nepravděpodobné, že na politické scéně narazíte na pohlednou, sympatickou, hodnou a sexuchtivou ženu v jednom. K dobru jí slouží nenadálé zjištění, že umí dosáhnout orgasmu. Ještě méně pravděpodobné je to, že by se spustila s mužem neatraktivního zevnějšku, za jehož oblékání by na něj měla být přivolána módní policie. Seznamováním ústředního páru film hodně baví, v tomto směru se vyskytne nemálo vtipných sekvencí. No, a pak taky přichází na přetřes politická sféra, kde to chtělo asi více přitlačit na scenáristy. Scenáristické duo Dan Sterling a Liz Hannah je v politických (kontroverzních) tématech zběhlé, jejich přístup ale neoslnil. Určitě to má své originálně vydařené vtípky, té trapnosti, kolikrát pro českého diváka až nesrozumitelného podání, mělo být podstatně méně. Obě hlavní hvězdy svoji účast zaštítily produkčním dohledem. A k režijnímu (pro)vedení Jonathana Levina nemám větších výhrad. Vznikla poměrně svérázně orientovaná komediální záležitost, která ukazuje, že kdesi v jiné galaxii existují politici s vlídnou tváří, a když mají vaginu, tak se s nimi užije i nějaké to zábavné číslo. 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tradiční šablona romantické komedie, opírající se o nekonvenční páreček, kterému tu chemii přece jenom uvěříte. I když o fous… Dospělácké sexuální vtipy, drogy, občasná přímočará lidská úpřimnost a ještě něco další ji lehce pomáhají před zapadnutím do zapomenutelné žánrové šedi. Tím něčím dalším je Charlize, při pohledou na kterou místama přestáváte vnímat, co její postava říká (a je vám to jedno). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spíše než s láskou se jedná o srážku s nudou. Notting Hill nebyl určitě nejskvělejší romantickou komedií všech dob, ale nabídl nám Julii a Hugha ve vrcholné formě se srdcem na dlani. Tady máme chladnější dvojici. Politička, která si musí dávat pozor na každý svůj projev těla, slovo se zamiluje do bývalého novináře, který jí píše projevy. Seth Rogen se pro romantické komedie opravdu nenarodil, ale co překvapí, tak se do nich nenarodila ani Charlize Theron. Jediný kdo mě potěšil byl neustále se zlepšující O'Shea Jackson, který herecky roste do extraligy. Myslím že na nějakou dobu si romantickou komedošku zase nepustím, protože to fakt přestává být sranda. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb dva protipóly se zase najdou. A ještě jim u toho zahraje It Must Have Been Love od Roxette. Místy objevné, tak trochu šablonovité, jdoucí předem vyznačenou cestou, ale pořád zatraceně fajn. Lidé kolem režiséra Jonathana Levina nevydírají, nenabízí okoukané scény (jasně, pár jich být musí) a když už trochu zabrnkají na divákovy emoce, vyplní další minuty nezastavitelně hláškujícím Sethem Rogenem, který to rozjede coby (utajený) novinář hned zkraje na party organizace Ku-klux-klanu skokem z okna, následně zapaří s americkou ministryní zahraničí a pak se s ní možná podívá do Bílého domu. Onou ministryní je neodolatelně kouzelná Charlize Theron a zrovna potřebuje někoho, kdo dodá jejím projevům šťávu. A možná také někoho, kdo jí krapet otevře oči. Nekonvenční páreček, kterému jsem chemii rád uvěřil, a který na nás sype malá životní moudra a dospělácké vtipy. Rozpustile zábavné pasáže i nekorektní přisprostlé hlášky (semeno si nicméně mohli tvůrci odpustit) s dvojicí výtečných herců prostě vytváří permanentní úsměv na tváři, v druhé polovině bych nicméně možná scénu nebo dvě vystřihnul (tempo při zvolené délce krapet kolísalo). Pro milovníky feel-good movies povinnost, navíc s přesnou hudbou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho happyendu.. keby sa to aspoň trošku snažilo udržať si svoj štandard dal by som o jednu hviezdu viac. Je to škoda. Komédia je to príjemná a netlačí na pílu. Má to krásne momenty rovnako aj zábavné momenty a je to pekne nahypované atmosférou roku 2019. Charlize je absolútne úžasná. Ostatní v pohode. Long Shot je pohodová vec, ktorá v správny moment a so správnym človekom pekne spríjemní večer. Inak je to variácia ktorú sme mohli vidieť už tisíc krát. Akurát že hlavný hrdina je Seth Rogen. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Fred (Seth Rogen) spomenie, že Charlotte (Charlize Theron) kandidovala do školskej rady v roku 1991, keď mala 16 rokov a on 13 rokov. Na základe tohto tvrdenia má v prítomnosti Charlotte 44 a Fred 41 rokov. (dwdb)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama