Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erin (Nicole Kidman) kdysi pracovala s kolegou Chrisem jako policistka v utajení a jejich snaha odhalit plány losangeleského gangu skončila tragédií. Když se o mnoho let později v jejím životě znovu objeví hlavní boss, musí se vydat na cestu a bojovat s démony, kteří jí zničili život. Dokáže se od nich definitivně osvobodit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ambice hlavních aktérů, tedy režisérky, scénáristů a především Nicole Kidman, nebyly právě malé, ale obávám se, že divák si z filmu odnese jen vzpomínku na strhanou tvář herečky, která byla vždy považována za sexy symbol Hollywoodu a nemá nejmenší problém svůj vzhled vylepšovat zákroky plastických chirurgů. Tady se v zájmu role změnila v lidskou trosku trvale naloženou v lihu a zásobovanou nejspíš i nějakým tím amfetaminem. Ničitelka nepředstavuje dobrý snímek, jelikož Karyn Kusama je jen velmi průměrná režisérka, která příběh potápí směřováním k vztahovému sentimentu a snahou o psychologický ponor do nitra postav, na který nestačí síly ani jí a konec konců ani scénáristům. Poslední hřebík do rakve svého projektu zatloukla neochotou stříhat. Ten film měl být minimálně, zdůrazňuji minimálně, o 20 minut kratší. Celkový dojem: 55 %. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší smysl celé téhle krimišarády spočívá v tom, že nám v něm filmoví tvůrci ukážou, jak parádně dokážou namaskovat Kidmanku. A opravdu, většina diváků by ji asi vůbec nepoznala. I sama Kidmanka hraje dobře, sípe, mžourá krhavýma očičkama, osvojila si podivnou nahrbenou chůzi komparsistů z Walking Dead, prostě válí. A kdyby byla černá, možná by za tuhle roli mohla i dostat Oscara. Ale ani věrohodně ztrhaná a vyžilá Kidmanka celej film neutáhne, když nemá co hrát. Pí rejžová se zjevně snažila dát krimižánru jakýsi (nevímjaký) přesah, snad psychologický, snad artový, ale výsledkem je dvouhodinová nuda, i když se film od prvních záběrů zarytě snaží o temnou a syrovou atmošku. Scénář slabý, zápletka ubohá, záporák v paruce směšná figura, dcera Kidmanky zbytečná a otravná figura... Jde o typickou ukázku typického nešvaru typického "ženského" filmu, že divák je v kriminálce pruzený třeba sáhodlouhými vztahovými dialogy mezi matkou a dcerou, namísto nějaké té akce a napětí, které by od tohohle žánru logicky očekával. A nekonečný závěr a la Tree Of Life je už koncentrovaný vopruz a působí nejvíc ze všeho parodicky. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Destroyer" akosi nedosahuje méty, aké by chcel reálne dosahovať. A nebyť Nicole Kidman, tak by to išlo podľa mňa oveľa hlbšie. Pretože v jadre tento príbeh toho moc neponúka a viac-menej je to nuda od začiatku až do konca. Málokedy sa niečo deje, dej je veľmi komplikovaný a ťažko sa nám v ňom orientuje. Ja som to zvládol, no s tým množstvom flashbackov a odbočiek som prekvapený, že som pochopil čo sa asi dialo. Určite by som sa k tomu nevrátil, lebo filmu chýba nejaký náboj alebo akcia, ktorá by ho vedela posunúť dopredu. Viem, že je to dráma, no riešia sa tu problémy, ktoré ma netrápia a najmä tu Erin rieši aj vzťah so svojou dcérou. A popravde sa toho moc nedozvieme. Menej než je treba na to, aby vôbec tá dejová línia fungovala. Keď to pomaly začneme rozuzľovať tak sa záujem trošku dostaví, no v jadre to nemá moc čo ponúknuť. Make up na Nicole je skvelý, ona dáva skvelý výkon a záver filmu je dobre spracovaný. Ale ak je to všetko, čo by som dokázal na filme pochváliť, tak tam toho moc nie je. Nemôžem povedať, že je niečo, čo by ma na ňom vyslovene iritovalo a všetko je v podstate viac v okey rovine (s výnimkou toho, že je to fakt nuda), ale to nie je pozitívna stránka filmu. To je skôr moja predstava o tom, že to nie je vyslovene negatívne. Hodnotenie: C ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman je opět skvělá, ale film je natolik obyčejný a nezajímavý, že to nestačí. Po akční stránce potěší jen jedna slušná přestřelka v bance a tím to končí. Pomalé tempo, žádný dějový zvrat pouze solidní herečka v hlavní roli a to mi k dobrému filmu nestačí.3 hvězdy s přihmouřenýma očima za dokonalý make up. 50% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná podívaná, která mi na rozdíl od většiny poměrně sedla. Ano, spád filmu sice není úplně strhující, ale v tomto případě to ani moc nevadilo, tvůrci zde totiž spíš vsadili na stylovost a přesvědčivost, zároveň se hodně soustředili na hlavní hrdinku a u zápletky zkoušeli krapet náročnější pojetí a nutno podotknout, že ani v jednom z ohledů vyloženě neselhali. Celý film je docela syrový, plný beznaděje, despektu a bezvýchodnosti, většina postav tu jsou pak pořádný parchanti, a ani ústřední hrdinka není zrovna svatoušek a zpracování zápletky ve dvou časových rovinách mě vždy bavilo, drží si díky tomu totiž daleko větší diváckou pozornost a především přináší většinou i mnohem více napětí a překvapení, než kdyby to bylo dvyprávěno klasickým chronologickým stylem, což se konkrétně zde při závěrečné pointě jasně potvrdilo. S čím jsem měl ovšem poměrně problém, byla Nicole Kidman v ústřední roli té hnusky, kdy mě tedy jednak ani trochu nesedlo to její vzezření sešlé trosky a jednak její výkon na mě zapůsobil mírně řečeno dost nepřesvědčivě, a to hlavně tedy v těch akčnějších scénách, prostě obsazení Nicole nepovažuji v tomto případě úplně za výhru. Jinak musím ale zopakovat, že mě tento snímek jako celek bavil, bylo to zas trochu něco jiného, nicméně abych o jeho kvalitách někoho přesvědčoval, to se také nestane, není to zkrátka klasická jednohubka pro nenáročné publikum, užít se ale jistě dá. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Nicole Kidman sa priznala, že počas natáčania bola hrozne prechladnutá, dokonca povedala, že pri natáčaní posledných scén nevládala stáť na nohách. (Astonko)

Reklama

Reklama