Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

lamps 

všechny recenze uživatele

The Silence z vás nevyždímá poslední kapičku strachu a ve výsledku není nijak podnětným nebo dokonce originálním hororem, ale přece dokáže nastolit podmanivou atmosféru a vykreslit věrohodný portrét společenského kolapsu. Závěr na jednu stranu přichází moc náhle, avšak krátká stopáž vyprávění svědčí a divák se nejenže nebude nudit, ale pravděpodobně si zvládne k postavám a jejich situaci také najít potřebnou cestu. Více zde. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V dvoch scénach (pád do jamy, záver) v podstate paródia na Quiet Place. Miestami do očí bijúca slaboduchosť zabila aj tých pár dobrých nápadov (drtička, mobilová “bomba”) a celé to degradovala niekde na úroveň televízneho béčka. Téma stále baví, scenáristicky je to ale vyslovene hlúpe, a s predošlými dvoma tématicky spriaznenými filmami to nejde ani len vzdialene zrovnávať. Proste fail. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Civilnejší mix Tichého miesta a Bird Boxu. Mark Strong pardon Stanley Tucci si to užíva (vo väčšine filmov je mi nesympatický, tu bol ale v pohode), no i zvyšok kastingu je fajn. Podľa očakávaní sú najväčším mínusom ústredné potvorky, ktoré jednak nie sú vizuálne príliš dobre zvládnuté a jednak nie sú desivé, ani strašidelné (napriek útočným krvavostiam, ktoré stvárajú). Potešili ma viaceré šikovné a vynaliezavé spôsoby, ako im prejsť cez rozum (resp. sluchovody). Nápad so sektou čudný, ale nakoniec prečo nie, ak by sa niečo také naozaj stalo, určite by sa našlo plno podobne šialených pošukov, ktorí by ubližovali nevinným (opäť: viď. Bird Box). Ku koncu už to každopádne stratilo dych a vadili mi logické lapsusy (príšery počujú syčanie hada, ale plápolať vlajky vo vetre nie). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Po skvělém A Quiet Place a podobně dobrém Bird Boxu přichází jejich mladší ,,sourozenec", který je z nich nejslabší. Podepsán pod tím není nikdo jiný, než Netflix, o kterém se dá říct, že pomalu přebírá vládu nad veškerou současnou kinematografií. Jako měli ony zmíněné filmy svou hereckou, hollywoodskou, hvězdu, tak tady tomu není jinak a této úlohy se zhostil charismatický Stanley Tucci, jehož doplňovala málo známá, za to krásná a hereckým talentem obdařená, Kiernan Shipka. Děj je chytlavý a svižný, s absencí zbytečných dialogů, logickým chováním všech zúčastněných a dostačujícím zakončením. Původ teroru známe od prvních minut, ale na rozdíl od většiny zdejších uživatelů si nemyslím, že je to na škodu. V tomhle typu hororu by atmosféra a napětí stejně nemohlo fungovat, takže je dobře, že nám jsou tyto prehistorické potvory ukázány do detailu. Z té negativní stránky se musí vytknout hrozivě malé množství gore a ač to říkám u vůbec prvního filmu, tak malá stopáž, kdy bych uvítal hranici dvou hodin plus. V součtu je The Silence nadprůměrný příspěvek do kategorie ,,postapo road movies", ale v konkurenci již zmíněných, podobných hororů, pouze průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama