Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německý horor „The Silence“ hodně kazí skutečnost, že se jedná o film, který přišel v podstatě jako pohrobek filmu „Tiché místo“. Rozhodně není tak dobrý, a to nejen ve své „originalitě“. Problém je i v tom, že mu chyby skutečně tíživá atmosféra a neskutečné napětí, které jsou mnohdy vyvolávány ne scénami samotnými, ale prostě jen scenáristou, který nevěděl coby. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. No, další Tiché místo či Bird Box se nezrodil. Ale to bylo snad každýmu už z ukázky ihned zřejmý. Největší problém tady netkví v ne úplně výrazných postavách, sterilní režii či NEnapínavých sekvencích, nýbrž v prvku onoho hávu tajemství a atmosféry - nic z toho tu není, páč hrozba je viditelná a bohužel i dosti generická. Tím pádem to jako celek za konkurencí chtě nechtě zaostává... a je to škoda, páč se všichni zůčastnní snaží. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"But Otis has to pee." Mám z toho o něco lepší pocit než z February, v kterémžto filmu hrála též Kiernan Shipka, ale nutno dodat, že na rozdíl od něj to za horor moc považovat nejde. Je tu totiž absence nějakých opravdu děsivých, strašidelných nebo znepokojivých scén – někde k tomu je sice náběh, ale nijak extra to nezapůsobí. Vlastně to hutnou atmosféru postrádá obecně – což je u postapokalyptického snímku docela na škodu. Občas trošku naštve chování postav (hlavně ohledně používání různých improvizovaných zbraní), ale aspoň jsou tu rodiče zodpovědnější než v Tichém místu a dávají pozor na své děti, takže jsem to dokázal dokoukat. Obsazení je fajn, ale nikdo nemá úplně šanci – mimo již zmiňované Kiernan (Ally) a Tucciho (jehož postava sice měla podle všeho vykonat nějaký vývoj, ale scénář na to potom asi zapomněl) – nějak výrazně vyniknout. Což je škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si začal uvědomovat, jak Netflix produkce nestydatě vykrádají filmy a točí podle toho béčkové bijáky. Kombinaci A Quiet Place a Bird Box tu zmínil už Pomo, já bych snad ještě dodal, že po hudební stránce je to zase brutální vykrádačka varhan Hanse Zimmera z Interstellaru. Dějově mě to ale bavilo a napětí film rozhodně nešetřil. Pokud tedy budu hodnotit film a neřešit jeho originalitu, tak ty tři hvězdy utáhne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama