Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drama ze sportovního prostředí bývají vždy plné emocí, zejména pokud jsou natočená podle skutečných událostí a tento americký snímek není výjimkou. Jedná se o dívčí volejbalové družstvo. Poté, co tragicky při havárii na mopedu zahynula jeho hvězda Caroline Found (Danika Yarosh), se musí zaskočený tým mladých slečen dát dohromady. Podaří se jim to pod vedením jejich houževnaté trenérky (Helen Hunt)? Na obzoru je totiž tvrdý boj o titul. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,230,620Tržby Celosvetovo $10,230,620▐ Smutný príbeh, ktorý ale nemá až taký silnú výrečnosť, ktorá by naplno zasiahla. /55%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Odporúčam si nečítať komentár pred zhliadnutím snímky, ak si neplánujete prečítať ani jej popis. Spoiler: Prekvapivo mám veľmi rád športové snímky, pričom už šport nesledujem vôbec žiadny, keďže nemám ani televízor, odkedy som prestal sledovať, ako v ňom Amerikou vlastnené televízie klamú ľudí. Ešte viac prekvapivé je, že moje doteraz najobľúbenejšie športové filmy boli o americkom futbale, ktorý je podľa mňa nudný, pretože je prerušovaný každých 15-20 sekúnd. Táto snímka je o ženskom volejbale, čo je tiež niečo, čo nevyhľadávam, ale je to v skutku "krásna" ale smutná a dojemná snímka. Neprečítal som si o nej nič než som si ju pozrel a nečakal som že to bude tak emotívne. Čakal som, že je to o tíme, ktorý proste maká a vyhrá celý šampionát, ale v skutočnosti je to o tíme, ktorý stratí po tragickej nehode svoju veľmi živú a aktívnu kapitánku. Navyše je to všetko podľa skutočnej udalosti a mňa sa obzvlášť snímka dotkla, keďže ja som po dopravnej nehode prišiel o bývalú spolužiačku, ktorá po 10 rokoch od školy zahynula v autobuse cestou do práce. Postava Caroline Found bola rovnako veľmi živá a plná života, no osud nám väčšinou berie presne takých milovaných ľudí. Film sa až tak nezameriava na zápasy, ktoré sú dosť postrihané, akoby chcel režisér udržať pozornosť divákov, ktorí rovnako ako ja neholdujú volejbalu, ale pri tak zaujímavom a smutnom deji, by som popravde vydržal sledovať čokoľvek. Neuveriteľný zážitok vo vás zanechá aj soundtrack. Keď začala pieseň Confident od Demi Lovato, to sa len tak nezabudne. Akoby bola stvorená pre volejbal. Taktiež skvelá pieseň, ktorá sa hodila bola na konci od Neil Diamond - Sweet Caroline a to už som musel aj ja zatínať zuby, aby som udržal slzy. Naozaj veľmi pekná snímka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nej kámošky od dětství jedna bohužel tragicky umře a ta druhá se bohužel celý film tváři hrozně, do toho sport volejbal, mám tyhle filmy rád ale tohle bylo tak zvláštní nezáživné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako přes kopírák. Máme tu šlapající tým, který postihne tragédie, což má za následek to, že se dvě třetiny filmu tvářej všichni traumatizovaně. Pak si vzpomenou na to, jak by to chtěla zesnulá, navlíknou si trička k její poctě a dokráčej na vrchol. Samostatnou kapitolou je fakt, že hlavní hrdinkou je zakrslé poleno, které to dotáhne až na týmového lídra. Nijak mě to neoslovilo ani herecky a Helen Hunt mě vyloženě zklamala. Nefungovala na mě ani účelová hra na city, ačkoliv uznávám, že závěr ukazující skutečné momentky dojmout dokázal a do určité míry opodstatnil vznik filmu. Možná že kdyby to to byl jeden z prvních sportovních filmů, jaké jsem kdy viděl, hodnotil bych trochu jinak, ale takhle je to za slabých 30%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčšou prednosťou celého príbehu je to, že vznikol podľa skutočných udalostí, ktoré so sebou priniesla smrť miestnej hviezdy Caroline. Je to až neuveriteľné, že taký klišovitý príbeh sa naozaj stal. Ten začiatok bol veru dosť emotívny, no a potom už to bol viacmenej typický športový film. Aj keď treba uznať, že s volejbalovou tematikou ich zatiaľ bolo minimum - takže aspoň z tohto pohľadu to bolo také príjemné osvieženie. Navyše, na tie mladučké volejbalistky sa naozaj dobre pozeralo. Sympatické herečky a aj ich herecké výkony. Čo sa však týka príbehu, tak to nebolo v podstate nič extra. Je to tak na 2*, ale za tie volejbalistky dávam o jednu hviezdu navyše. Lillian Doucet-Roche (Taylor) bola Naj :) ()

Nikar 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečné události mám rád, dobré záměry, skutky, myšlenky podporuji a číslo 9 patři mezi mé nejoblíbenější. |75%| ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Celkově film dost nezáživnej jediný co bylo trochu dobrý tak zápasy a to jen vybraný ,jinak si s tímhle moc práce nedali. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based príbeh o tom, ako jedno dievčenské volejbalové družstvo sa vysporiadalo so stratou svojej kapitánky Caroline Found (tragicky zahynula pri dopravnej nehode). Spomienka na nej a túžba obhájiť titul šampióna (hlavne to vyhrať pre nej) družstvo znovu spojila a spoločne s nekompromisnou trénerkou (zaujímavá a celkovo dobrá rola pre Helen Hunt) nakoniec dosiahnu vytýčený cieľ. Tento film zachytáva nielen cestu za obhajobou titulu, ale aj boj tých, ktorých najviac otriasla náhly a tragický odchod Caroline z tohto sveta. Tu samozrejme by bolo lepšie sústrediť sa nielen na „duševný boj“ (budúcej kapitánky) Kelly Fliehler (postava celkom dobre zahraná herečkou Erin Moriarty), ale aj na ostatných členov družstva. Najviac ma so svojim jednoduchým avšak veľmi prirodzeným výkonom oslovil W. Hurt – ani si neviem predstaviť tú bolesť (dvojnásobná strata s malým časovým odstupom), čím musel prejsť pán Found. Avšak kúsok z toho odkryje W. Hurt so svojou hereckou hrou, ktorá takmer nemá chybu. Dojímavý záver, ktorý kvôli doplneniu skutočnými obrázkami a krátkymi videami počas titulkov pôsobí veľmi dojímavo. Film je možné označiť titulkami ako „príliš veľký USA feling“, „prehnane orientované na city“ alebo „len priemerná športová dráma“. Áno, je to (čiastočne) pravda. Avšak si myslím, že podobné filmy sa točia bez „tlačenia na emócie“ len veľmi ťažko. Je treba vidieť aj za filmom – true-based príbeh, ktorý určitým spôsobom môže ukázať mimo iné aj to, ako je možné posunúť sa ďalej. A nezabudnime na to, že každý musí so svojím spôsobom spracovať stratu blízkej osoby. Film „The Miracle Season“ nebude blockbasterom ani komplexným „duševným“ príbehom, ale z určitého hľadiska to bude vždy takým malým veľkým filmom (takým, ktorý ma našiel ten správny moment). P.S.: Dlhšie som rozmýšľal, že či dať „veľmi silnú trojku“ alebo „miernejšiu štvorku“. Nakoniec som vybral druhú možnosť – v tom ma ešte presvedčila hudba, ktorá je prekrásne napísaná. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Tí amíci sa tak radi čvachtajú v týhto sentimentalnych klíšé že až hrúza.Tá lokalna hviezdička a miláčik všetkých kvôli ktorej to všetko vzniklo sa zabije na mopede.Behom prvých 15 minút si "dceruška" Jack Rechera asi 30 krát s niekym tlapne a obíjme asi 20 ľudí.Už som mal 100 chutí trhnúť jej väzom sám,hrozná lúza. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Většinou ty pravdivé příběhy ze střední školy umí, tady se to nepovedlo. Ano příběh to je asi smutný, nakonec s docela dobrým koncem. Ale ten volejbal nevypadá jako volejbal, vypadá to jako když to plácáme my někde jednou za rok. Na střední škole, kde se tomu věnují, bych očekával něco jiného, lepšího. Helen Hunt nevypadá jako trenérka, za celý film jsem neviděl, že by řekla něco aspoň trochu trenérsky taktického. A hlavně, když dělám film o volejbale naučím se aspoň trochu pravidla. Kdo kdy viděl, aby libero podávalo? ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Silně průměrný, ba spíše podprůměrný teenagerský film. Jediné, co ho dělá zajímavým, jsou fotky v závěrečných titulcích, které připomínají, že se jedná o příběh podle skutečné události. Jinak je to jedna velká nuda a v závěru neskutečně tvrdá hra na city, přímočará a bez skrupulí. ()

Reklama

Reklama