Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (80)

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je bezpochyby pojmem. Jenže kromě toho, že je skvělý vypravěč, si dlouhé roky libuje v technologickém experimentování a prozkoumává pestré možnosti současné animace. A právě tím opakovaně naráží. I tady volí hranou podobu s animací. Znovu v tom byly ambice, znovu ale selhal zejména scénář. Fotograf Steve Carrell přežil útok skupinky primitivů. Odnesl si ovšem značné poškození mozku, přišel o veškeré dosavadní vzpomínky a žije sám obklopený figurkami a úctyhodným modelem belgické vesnice z období druhé světové války. Nechybí v ní on coby hrdinný kapitán, sličné dívky i pětice násilníků, kteří mu zranění způsobili. Imaginární svět, který mu pomáhá s traumatem. Když jsme v Marwenu, koukáme na dlouhé ženské nohy a kopeme nácky do zadku, je to radost pohledět. Zemeckis umně prolíná reálný i animovaný svět v jednom záběru, jenže jednoduše předkládá příběh, který spoléhá jen a pouze na svůj dechberoucí vizuál. Přitom je tu i Carrell v reálu, který má s blížícím se soudem projít „proměnou“, která ovšem nestrhne a dění okolo něj je zoufale nevýrazné. Bída je to i s vedlejšími postavami. Prostě hračička Zemeckis v posledních letech ztratil schopnost navázat kontakt s divákem a úsilí věnuje zejména trikovým exhibicím. Emoce tu zapůsobí jen na pramálo diváků, humor schází a průhledný příběh je místy až moc ubulený. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se toho příliš neděje, aspoň ne v jeho reálné části: těžce traumatizovaný muž sbírá odvahu čelit u soudu pohledu na násilníky, kteří ho téměř ubili k smrti a taky zahoří láskou k nové sousedce. V jeho fantazijním světě statečného kapitána a jeho krásných spojenkyň, kteří bojují proti zlým nacistům, se toho děje přehršel. ____ Animovaný a reálný svět se dobře doplňují, navazují na sebe. Vysněná alternativa je sice dětinská a komiksová, ale dává hrdinovi možnost prožít si, na co se v reálu neodváží. SHRNUTÍ: Terapeutické barbíny jdou do boje s nácky. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Jen je strašně natahovaný a nudný. To je jeho největší negativum. Marwen prostě nekypí životem, protože jde o vymyšlenost nemocného člověka, který bojuje sám se sebou. To je středobod filmu a vše ostatní je tam jako ta omáčka. Jenže mě hlavní hrdina byl ukradený. Nedokázal jsem se do něj vcítit, fandit mu, pochopit ho. A to je hlavní důvod, proč tento film hodnotím tak jak hodnotím. Jediný malý palec nahoru dávám za cestu do budoucnosti, která mi připomněla nejlepší scifi, které Zemeckis kdy natočil: Návrat do budoucnosti. 55% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Marwenu představuje skrz na skrz rodinný příběh, v němž si toho ale dospělí mnoho nenajdou. Střílí se v něm na figurky nacistů, hlavní hrdina má slabost pro ženské boty a originální cestou se řeší ta nejméně originální a nedostatečně hutná zápletka. Steve Carrell dělá, co může, a z každé scény přímo sálá, jak se Robert Zemeckis baví, takže to celé samozřejmě krásně vypadá a nenechává na pochybách, že se sešli mistři svého řemesla. Škoda, že emoce jsou tentokrát až příliš strojené a atrakce zastiňují sílu vyprávění, kterou jsme si u autora tolika filmových klasik zamilovali. Přestože si to nezaslouží, Marwen se nejspíše brzy obrátí v sutiny a matné vzpomínky. Recenze zde. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Film měl do českých kin přijít 14.3. 2019, ale po americké premiéře 21. 12. 2018, kdy byl film velmi vlažně přijat, byl distributorem (CinemArt) stažen z českých kin. (PlayEasy)

Reklama

Reklama