Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia, a to mám rád podobný žáner. Tu ale nefungovalo takmer nič - ani vystupňovanie deja, ani vtipy, ani sympatickosť postáv a dokonca ešte aj ten dej bol ako pre škôlkárov. Nečakal som od toho veľa, ale dostal som toho ešte menej a podstatne som sa nudil. Podobné filmy sú podľa mňa skutočne zbytočné. 35 % ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutně přesná česká rutina romantického blábolu bez jakéhokoliv hlubšího smyslu či přirozeného nadhledu, parta známých ksichtů z televize či hudby se břiblble promenáduje na pódiu, které snad skládal sám Magnusek, jak by se na první dojem zdálo a hle Marcel Bystroň zdatně konkuruje ve vlastní scénáristické tvorbě. K tomu si pan Svoboda zřejmě přihnul na sluníčku a nikomu to nevadí. Kdyby se tu objevila nahá Jana Švandová bylo by to rozumnější a zábavnější něžli celý tento 85minutový režisérský opus. 10% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Na Hodinového manžela to opravdu nemá, není to moc vtipné, a celkem předvídatelná dějová linka a zase se tam řeší rozvod a vztahy atd. Je to spíše televizní film, který nemá ani pořádnou dějovou linku, ale dokoukal jsem to. Pozitivní na tom filmu je bezesporu obsazení ( včetně minirolí Rupert a Kolesárová ) a pozitivní je určitá letní pohoda, která z toho filmu vyzařuje ani nevím proč, ale působí to doslova oddechově. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Ano zakřikl jsem to, byl jsem namlsaný z Teorie tygra, že jdu zase na pěknej českej film. Ne, jen jsem koukal s otevřenou pusou. Využil jsem akce na 1. Máje do kina za 50,-. Ano, víc bych za to ani nedal. Horší českej průměr. Herci byli vybráni naprd. Do ¾ filmu to šlo, zasmál jsem se, ale tu poslední čtvrtinu kdyby vystřihli, tak se nic nestane. Podle mě to ten poslední kousek celý zkazil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tuzemské snímky nedokážou vycházet alespoň z nějaké reality. Když mnohé situace nepíše život, ale scénárista po úrazu hlavy nebo jednoduše s nutkáním nacpat divákům story vycucanou z prstu, je to průšvih. S hlavní energickou hrdinkou téhle komedie se to přitom chvíli daří. Má fajn práci, nadstandardní vztah s bývalým manželem, fungující zbytek rodiny (syn, sebevědomá matka), včetně té od bývalého muže. A tak nějak si na svého ex brousí zuby, páč prostě stará láska nerezaví. Tvůrci nám ovšem zatajují, proč bychom to celé měli sledovat a jaký smysl mají nadcházející situace, kterým chybí motivace i jakákoliv hloubka. Prostě těm všem peripetiím nevěříme, mít líbivou hudbu, dobře postavenou kameru nebo poměrně kvalitní herce úplně nestačí. Romantika ano, šťastné konce ano, jenže tak nějak je ten smysluplný základ potřeba. Jana Švandová tak trochu variuje postavu Elišky Balzerové z Žen v pokušení, Jana Stryková se vesměs jen pitvoří. Jaroslav Plesl je trestuhodně nevyužitý, Matěj Ruppert v miniroličce potěší. Ústřední duo zvládlo občas násilné dialogy s noblesou, Andrea Kerestešová je k sežrání. Dortovou bitvu raději nekomentuju. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • David Matásek na tom byl v čase natáčení stejně jako jeho filmová postava. Byl také rozvedený a následně se oženil. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • Film se natáčel hlavně na přehradě Orlík v jižních Čechách. (ČSFD)

Reklama

Reklama