Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

alchac 

všechny recenze uživatele

Hele, tihleti nízkorozpočtoví hicující Iksmuži vlastně nebyli vůbec špatní. Rozhodně lepší, než inspirační zdroj. Teda myslím samozřejmě ten zMrvel, Corleonovi Sr.+Jr. to samozřejmě nesahá nikam a na nic. Prostě taková mírně nadprůměrná sci-fi zábava s mírně mangovou kyberpříchutí, která rozhodně neurazí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NORMAL PEOPLE HAVE ALWAYS HATED US. THEY JUST USED TO DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACE." ---------- Veľmi úspešný kraťas sa po troch rokoch dostal do svojej plnohodnotnej formy vďaka crowdfundingu, ktorý zachránil už množstvo projektov pred ich nerealizovaním. Code 8 je teraz dlhší, plnší, krajší, intenzívnejší, úžasnejší a neprestáva baviť ani na moment. Poctivá dystopia na štýl District 9, Elysium či (v istom ohľade) nevydareného Fahrenheit 451, ktorú som si myslel, že takto vie natočiť len Neill Blomkamp. Veru, mýlil som sa a môžem byť len rád. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhých třech letech dokázali bratři Amellové zrealizovat tento projekt. Už po zhlédnutí krátkometrážního filmečku se stejným názvem jsem si říkal, že tento svět má rozhodně co nabídnout, pokud dokáží vymyslet alespoň trochu sofistikovanější scénář pro zajímavou zápletku. Nynější plnohodnotný film rozhodně nepatří mezi to nejlepší v rámci superhrdinské tématiky, ale i tak přišel s pár inovativními nápady plus libovým vizuálem, tudíž bych to také na druhou stranu ani neodepisoval. Na ten vizuál musím pět jen a jen ódy, za 2 miliony dolarů to vypadá víc než dobře. A příběh sice v mnoha chvílích skřípe, ale scénáristicky se snaží házet sem tam zajímavé twisty, takže také za mě přijatelné. K hereckým výkonům. Oba Amellové předvedli výkon na jedničku, zamrzí, že se tvůrci nesnažili trochu rozvíjet příběh i z druhé strany barikády, zejména linku s policistou, kterého ztvárnil Sung Kang. Klidně bych uvítal i nějaký sequel, pokud jednička vydělá slušnou sumu peněž, potenciál se dozajisté nevyčerpal. Za mě dávám 72 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc bych si přál mít Code 8 víc rád. Zpočátku se to tváří hrozně ambiciózně, jenže mám takový dojem, že kdybych shlédl kraťas z roku 2016, tak bych minimálně dostal stejné uvedení do světa vylepšených lidí s tím rozdílem že jako nášup bych nedostal velmi fádní příběh se špatným hercem, který není schopný utáhnout celovečerák. Hudební složka se vskutku snaží vykrádat dokonalé Drive. Body musí jít zákonitě dolů. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama