Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Recenze (109)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NORMAL PEOPLE HAVE ALWAYS HATED US. THEY JUST USED TO DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACE." ---------- Veľmi úspešný kraťas sa po troch rokoch dostal do svojej plnohodnotnej formy vďaka crowdfundingu, ktorý zachránil už množstvo projektov pred ich nerealizovaním. Code 8 je teraz dlhší, plnší, krajší, intenzívnejší, úžasnejší a neprestáva baviť ani na moment. Poctivá dystopia na štýl District 9, Elysium či (v istom ohľade) nevydareného Fahrenheit 451, ktorú som si myslel, že takto vie natočiť len Neill Blomkamp. Veru, mýlil som sa a môžem byť len rád. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

X-meni na druhé straně zákona. Tuctový námět, technicky kvalitně zpracováný do sci-fi béčka bez scénáristické invence a pořádných hereckých tahounů. Pro koho se tohle točí? Fanoušci žánru to rádi buď ve velkoprodukci, anebo nápaditě (Upgrade). Ještě i hudba zde okatě vykrádá Martinezův Drive či Fiedelovho Terminátora. [Sitges FF] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadná sci-fi, kterou by pravděpodobně nebýt crowdfundingu žádné studio nezaplatilo a ono taky papírově není moc proč. Když se člověk malinko rozpomene, napadne ho minimálně deset filmů s podobným tématem, navíc z celkem nedávné doby. Jenže ač jsem čekal průser a jsem asi jediný na světě, koho tak nějak zajímají bratři Amellové, vlastně jsem ani chvilku nelitoval, že jsem si to pustil. Od začátku to jede jako na drátkách, nenudí a celkově je to takovej ten odpočinkovej hloupoučkej film, jež má obvykle nějakou citelnou vadu. Code 8 krom absence čehokoliv nového a neokoukaného vlastně ne. Za mě pěkná sedmička a rád jsem zase po delší době viděl Sunga Kanga. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc bych si přál mít Code 8 víc rád. Zpočátku se to tváří hrozně ambiciózně, jenže mám takový dojem, že kdybych shlédl kraťas z roku 2016, tak bych minimálně dostal stejné uvedení do světa vylepšených lidí s tím rozdílem že jako nášup bych nedostal velmi fádní příběh se špatným hercem, který není schopný utáhnout celovečerák. Hudební složka se vskutku snaží vykrádat dokonalé Drive. Body musí jít zákonitě dolů. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižné sci-fi, co možná připomíná X-Meny, ale jen proto, že někteří lidé mají neobyčejné schopnosti. Problém je, že jsou tím pádem nežádoucí a že společnost s nimi pěkně vyjebává. Connor je mladý muž žijící s vážně nemocnou matkou. Ta má v hlavě nádor, který jí brání ovládat mimořádnou schopnost. Connor je elektrikář, tedy, ovládá elektřinu 5. třídy, což se dozví postupně. Aby mohl matce zaplatit léčbu, spojí se se zločineckým podsvětím obchodujícím s drogami, jelikož práce, kterou mu společnost umožňuje, příliš nevynáší. Nejde o bombastický vizuální spektákl, což bude zřejmě z nedostatku financí, jenže to já právě cením. Snímek se stává uvěřitelnější a ani roboti ho výrazně do vzdáleného sci-fi neposouvají. Parádní vizuál, dobré herecké obsazení, pěkná akce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká typická priemerná záležitosť. Síce nápad je parádny ale prevedenie mizerné. Rovnako tak herci. Snímka je v super štýle futuristic world, máme tu pár "mutantov" so super schopnosťami, ale inak je tam plno nudných a hluchých miest. Hudba žiadna. Tiež prelety lietajúcich áut vyzerajú príšerne, neveríte tomu a tým pádom sa nudíte, lebo viete, že len pozeráte nejaké video čo urobili amatéri v štúdiu pri popíjaní coffee latte. Masky (prilby) vyzerajú dobre, to je však všetko. Ale aj snaha sa cení. Druhý krát by ste ma ale neprinútili sa na to pozrieť. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Code 8 je nová variace na příběh o lidech s nadpřirozenými schopnostmi, kteří musejí bojovat o svou existenci a skrývat své síly před okolním světem. S takovými filmy se v posledních letech roztrhl pytel a pokud někdo nenatočí opravdu originální náhled na tenhle „x-menovský“ univerz, bude se to už dost opakovat. Když u Code 8 přehlédneme ten sci-fi element nadpřirozených schopností, zůstane nám z toho jen poměrně obyčejné krimi o čestných zlodějích a zlotřilých mafiánských bossech s průměrnou zápletkou, kterou jsme už v jiných filmech viděli mnohokrát. Natočené je to však na úrovni a chyby se tomu nějak moc vytknout nedají, jen už tohle téma pro mě zkrátka ztratilo atraktivitu. [Sitges 2019] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Celkovým námětem a nástřelem děje to připomene skupinku X-menů, kteří mají všelijaké super schopnosti. Hlavní hrdina filmu Robbie Amell zde nápadně připomíná mládí Toma Cruise z období jeho starších filmů viz Top Gun apod. A policejní roboti jsou zde téměř identičtí jako ze sci-fi snímku Chappie. Takže leckdo může o tomto nízkorozpočtovém béčku tvrdit, že je to vykrádačka různých áčkových záležitostí atd. Jenže já se stavím spíše ke spokojenějším divákům. Děj to moc originální nemá (holt co se dá nového v dnešní době točit – ne vždy se to povede), ale přesto je to zábavné, má to svůj styl a nenudí to. Stále se něco děje, neříkám, že je zde akce nonstop, ale je hezky rozložena po celém rozsahu filmu. Je natočena dobře, technická stránka je v rámci možností bezchybná. I to má slušný hudební doprovod. Herci jsou takoví průměrní, ne každý zaujme. Třeba takový Sung Kang, kterého známe ze série Rychle a Zběsile, kde hrál postavu Hana. Tak právě zde mi vůbec Kang neseděl – byl zde strašně nevýrazný + celá ta linie okolo policie mi zde přišla zbytečná. Hlavní herec R.Amell jak už jsem připomínal, který je zde podobný Cruisovi se určitě snažil, ale též mi moc neseděl, přesto jsem jeho motivy, co dělal, chápal. No, ohraný děj, slabší herecké obsazení – to se dá vytknout, ale není to až taková hrůza. Jinak si nemůžu moc výrazně stěžovat. Já se bavil, opravdu je to na béčkové poměry slušně natočeno, nenudí to, tyhle postapo mám rád. I finále bylo slušné. Na hraně mezi 3 a 4*, ale nakonec tu slabší čtvrtou hvězdu, ale zaslouženou s radostí udílím. Někdy se na to možná ještě jednou podívám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že se v poslední době roztrhl pytel s různými variacemi na X-Meny. Code 8 má na nízkorozpočtové sci-fi překvapivě velmi působivé efekty a slušný vizuál, ale jeho hlavní slabinou je chabý scénář, který sice ze začátku dokáže navnadit, ale hodně rychle mu dojde dech a my dostaneme jen další klišoidní příběh s několika slušnými akčními scénami. Chvalitebný pokus, ale tohle nikoho z bot nevystřelí. Ve výsledku je tedy Code 8 ničím nevybočující spotřební sci-fi, na které rychle zapomenete. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je vo svojej podstate celkom funkčné sci-fi béčko s pár dobrými nápadmi. No koncept ľudí so schopnosťami začína byť už trošku starý. A je potrebné, aby ste našli nejaký nový uhol, z ktorého sa dokážeme na tento príbeh pozrieť, aby nepôsobil veľmi recyklovane. A bohužiaľ, tento film to moc nevie. Viac-menej viete odhadnúť kam to pôjde, čo sa bude diať a ako to nakoniec dopadne. Pravda je taká, že tento film vyzerá ako keby ho točil Neill Blomkamp. Atmosféra tohto sveta, kde sú druhí utláčaní, dizajny strážcov a podobne. Pôsobí to ako keby to vyšlo zo sveta, ktorý Blomkamp spravil vo svojich filmoch. Neviem či ho Jeff Chan kopíroval, alebo či má podobnú víziu, no to nejdem teraz riešiť. Myslím si, že vizuálne film vyzerá celkom dobre a je tu niekoľko dobrých momentiek. Myslím si, že najlepšie časti sú, keď vidíme Connora, ako spoznáva svoj skutočný potenciál a trénuje svoje schopnosti. A ukáže sa toho celkom dosť. Je tiež super, že v tomto svete je celkom veľké množstvo zaujímavých schopností. Hoci je vidno, že viac ľudí môže mať jednu schopnosť, nepôsobí to ako keby boli leniví toho vymyslieť viac. Podľa mňa to takto funguje. Náš hlavný hrdina Connor je celkom dobre spracovaný hrdina, no jeho príbeh nie je tak veľmi zaujímavý. Videli sme ako dokáže človek urobiť všetko pre to, aby zachránil blízku osobu (v tomto prípade svoju mamu) a vydá sa na nesprávnu cestu. A od toho sa potom odvíjajú jednotlivé ďalšie udalosti. Myslím si, že ak chcete nenáročný dobre vyzerajúci a relatívne kreatívny film, tak vás "Code 8" celkom uspokojí. Ale nemyslím si, že sa tu dočkáte výnimočného filmového zážitku. Ale stojí aspoň za jedno pozretie. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Snaha o nějakej akční, dramatickej příběh s ultra nudnou zápletkou s nesympatickým hercem v čele, kterej se tváří jak čurák mě fakt nebere. A ty schopnosti proudu mi přišli uplně navíc. Vůbec se to do toho nehodilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mega nuda v občasne peknom vizuálnom šate, avšak s vykrádaním myšlienok iných filmov a postavami bez iskry. Zaujal jedine Sung Kang, ktorý silne pripomínal mladého Jackieho Chana, ale zas na toho sa podobá viac ako miliarda ľudí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Temná variace na X-Men v nízkorozpočtové sci-fi, které ani tak nechybí rozpočet, jako spíš zajímavý režisér, který by danou látku dokázal prodat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl strach z tuctového nápadu a vykrádačky Xmenů, ale už po pár výborných úvodních minutách se rozplynul a až do konce jsem seděl zarytý do sedačky. Velkým tahounem jsou mladí, sympatičtí a neokoukaní herci, kteří se dokonale zhostili svých rolí. Svět je výborný, schopnosti nápadité a vizuál obdařených i policejních superbotů je špičkový. Stejně tak děj, kdy je dostatek akce (místy i násilí) a menší prostor se najde i pro citovou stránku. Být trochu údernějšího a konkrétnějšího zakončení, pálím plných 5, protože takhle mě film už dlouho nezaujal a Jeff Chan si u mě šplhnul. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad na film tohle já můžu, ale hrozně málo se využil. Elektrický borec měl mnohem více předvést, příběh měl být mnohem více dějově akční. Přesto jednoduchá ale dobrá podívaná. ()

Reklama

Reklama