Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 1

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (696)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně pohodová feel good fantasy, která dokáže pobavit svým šťavnatým humorem, očarovat typickýma postavama i překvapit jednoduchou akcí. Je to sice trochu uspěchané, protože takový svět se do filmu zkrátka nevleze a chtělo by to spíš seriálový formát, ale jako základ funguje film dobře. Trochu mi zde chybí k dokonalosti nějaká velkolepá bitva armád k tomu, abych si film výrazněji vštípil do paměti a nepamatoval si jej jen jako “tu dobrou fantasy” a taky mi lehce vadí scénáristická nedotaženost a trošku odfláknuté detaily, ale jinak jsem se bavil dobře a jelikož je fantasy žánr dnes téměř mrtvý, kvalitní čtyřhvězdu si D&D určitě zaslouží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch nadšených ohlasech z mnoha stran jsem čekal možná více, ovšem na tu docela velkou stopáž to uteklo celkem rychle a nenudil jsem se. Dvojku bych si za pár let, leč to zřejmě kvůli finančním výsledkům nebude možné, čekal jsem větší trvalku a lidi zkrátka více láká Mario než Chris Pine. Fascinuje mě ale, že studia neustále obsazují herce jako Justice Smith a Sophia Lillis, když diváctvo na ně očividně neslyší a udělali by spíš dobře, když by se objevili v nějakém menším filmu, kde by také předvedli své umělecké kvality. Obávám se, že ještě jeden nebo dva propadáky a brzy se za nimi zavře voda, což platí i pro Regé-Jean Page, který tu má však pro mě první snesitelnou roli a dost mě v ní nakonec bavil. A kdo ví, možná i Chrise Pina, jelikož další Star Trek je v nedohlednu. Což tak nějak celé vystihuje tento film, objevuje se tu spousta herců, které odněkud znáte, replikují se tu scény z jiných fantasy, které znáte a občas je toho trošku moc. Humor evidentně na diváky funguje, na mě zas tak moc ne, i když několik hodně vtipných scén si našlo i mě. Warcraft byl lepší a u obojího bych si ale dvojku dal.. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Fantasy, které má srdce. Tady prostě jasně poznáte, že to není nějaká pitomá pásová výroba kravaťáků od Disney, kde tvůrci znudeně stříhají metr do konce natáčení, ale naopak vidíte tu lásku, která do toho byla vložena. Kde má být ve správnou dobu situační vtípek, tak tam je a potěší, kde má být kousek písničky, je tam a vás to zahřeje. Je to natřískané nápady, které jste vždycky chtěli vidět v kině, ale tvůrci nikdy neměli tu fantasii je zhmotnit na filmový pás. Prostě strašně feel-good věcička, jaká tady nebyla … no snad od doby Vaughnova ´Hvězdného prachu´. A Chris Pine, čím je starší a naskakují mu šediny, tím je charismatičtější, přál bych mu nějaký opravdu velký film. Klidně bych si ho představil i jako nového Bonda :o) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmové fantasy už dávno znásilnili bukanýři od Mrvelu a WC, animuje se striktně pouze v duhových barvách a jen seriálům se daří držet meč a magii za Zdí Mordoru. A tak jsem i přes vcelku oslavné ódy svých oblíbenců přistupoval k adaptaci herní klasiky docela opatrně.  V rané pubertě jsem ještě stihl sešitová Dračí doupata, což do dnes považuju za vrchol fantazijního hraní  a žádný xboxy ani playstejšny se tomu prostě nemůžou vyrovnat. Vždyť my to kua hráli klidně i venku. Ale to je fuk. Jak se tedy povedla tahle připomínka dávných časů (Dračí doupě z původního D&D vycházelo)? Jsem moc rád, že valné většině svých oblíbenců tentokrát musím dát za pravdu, protože jsem viděl nejlepší filmové fantasy posledních let. Žádný politicky korektní pičičandy, žádnej přehnanej digibordel, kterej má jakože ohromit... svou prázdnotou, ale vtipnej, napínavej, dojemnej a  hlavně nápaditej... pohádka. Obézní drak, magický souboj obřích rukou, rudí kněží, mozkožrouti... a další parádní detaily a vychytávky (s Láďovými neplést!), které dohromady dávají poctivej filmovej  zážitek, z něhož dejchá srdíčko (nikdy bych neřekl,, že budu citovat Trošku u dobrýho filmu). A proto jim ty filmy žereme, ne? I love Michelle Rodriguez! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť jsem naprostý neznalec deskové hry, podle níž je tento snímek vytvořen, tak i já jsem se nakonec v kině královsky bavil. Dungeons & Dragons s podtitulem Honor Among Thieves je totiž zábavně koncipovanou fantasy, která má velký potenciál zabavit každého, kdo dá tomuto počinu šanci. Lví podíl na tom má především humor a chemie mezi postavami, což připomíná nejvíce filmy ze série "Guardians of the Galaxy". Dalším elementem je pak poté hravý a neočekávaně chytrý scénář, jež celý projekt posouvá mílovými kroky vstříc úspěchu a který od precizně vypointované scény na hřbitově jede na plný plyn. Jistě, i zde sice najdeme několik styčných ploch na nichž to občas vážně drhne (olbřímí stopáž), nicméně tváří v tvář sympatickým postavám a odlehčené zábavě to tvůrcům velmi rádi odpustíte. To všechno v kombinaci s precizní vizuální stránkou a přehlednými akčními sekvencemi totiž činí z Dungeons & Dragons snímek, který Vám mohu s čistým svědomím jen a jen doporučit. Nic tak "feel good" snad na velkém plátně letos ještě opravdu nebylo! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Plan A has a stink.“ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Chris Pine zobral svoju úlohu, pretože rola Edgina mu prišla veľmi netypická pre hlavnú mužskú rolu vo fantasy filmoch a navyše videl synovca hrávať hru "Dungeons & Dragons", ktorá ich nesmierne bavila. (Arsenal83)
  • Natáčení započalo v dubnu 2021 na Islandu a skončilo 19. srpna téhož roku. Dále se filmovalo v Belfastu v Severním Irsku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama