Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (131)

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"I DID MY DUTY AS A POLICEMAN, LIKE DONNIE BRASCO OR JASON BOURNE." ------------ Luc Besson sa dlhé roky dušoval, že piaty diel zo série Taxi určite nevyjde, len aby nakoniec o 11 rokov neskôr vydal úplne prízemné a primitívne Taxi 5, kde z pôvodného obsadenia zostal iba Bernard Farcy a Edouard Montoute. Už hneď na začiatku bolo jasné, že sa jedná o veľmi zlý nápad. Čiastočne sa to dalo aj čakať. Veď aká by bola šanca, že si po viac než dekáde bude chcieť zahrať celá stará známa parta v ďalšom Taxíku, zvlášť po tej slabej, tragickej štvorke? Čas však ukázal, že Samy ohľadom hlavnej roli nebol ani len kontaktovaný na základe odporúčaní Luca Bessona a jediná ponuka bola na drobné cameo. Nemám slov. Tak či onak, keďže T4xi nebol teda posledným klincom do rakvy tejto série, dojnica menom Taxi 5 prácu dozaista dokončila. Enormne moc si vážim tú spomienkovú, emotívnu scénu pre Daniela, Emiliena a prvé štyri filmy, ale inak to s hodnotením nejde. Tak zbytočný film som už dlho nevidel. --------- (04.02.2020) Pustil som si to počas deväťhodinového letu, reku, že mi čas ujde aspoň trochu... ako veľmi som sa mýlil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Nelíbilo se mi jak za každou cenu se snažili, aby byl film vtipný: tlustá ženská, lilipután, úchyl, trotl podobné postavičky. Je mi jasný, že se chtěli částečně odstřihnout od původní série, ale je mi líto, že se ve filmu neobjevili hlavní herci předchozích filmů Frédéric Diefenthal a Samy Naceri v nějaké menší roli. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film. Je to vcelku spíš restart než další pokračování a fakt to působí jako návrat k prvnímu dílu. Akorát že ztřeštěnost je ztřeštěnější, praštěnost praštěnější, ujetost ujetější a akce set sakra akčnější. Jde a nejde to srovnávat s jedničkou, není to a (žádný díl pro mě) nebude lepší než dvojka, ale určitě je to větší nášleh než čtyřka. Tu považuji za nejslabší. Po tomhle čerstvém rozžhavení výfuků u jednoho francouzskýho Pažouta, kterej je sice úplně na hovno, ale v akční komedii ujede i víc než 300 metrů bez poruchy, si umím představit šestý díl. Jo a pokud chcete kecat o repetetivnosti, použijte k tomu diskusní fóra u Rychle a zběsile... Mínusy? Snad jen v některých případech soundtrack a lehké zakulhání v CGI. Dám 4* ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie taký prúser ako sa čakalo, stará parta tu síce chýba, ale už nikomu nechýba a tá nová na zahodenie nie je. Isteže, okamžite vystrihnúť ultra nechutné striptízové číslo, zvracanie na palubnú dosku a psie výkaly na ksichte starostky. No zasmiať sa dalo, zvlášť na bizarnom tíme z Marseille alebo na návšteve v talianskej reštaurácii. Ako jednohubka teda znesiteľné. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Bankovní lupiči ve filmu jezdí ve Ferrari California, Ferrari 458 a Lamborghini Aventador. (NinjaFly)

Reklama

Reklama