Reklama

Reklama

V oku hurikánu

  • USA The Hurricane Heist (více)
Trailer 1

VOD (1)

Strhující thriller V oku hurikánu vypráví příběh skupiny gangsterů, kteří se rozhodli využít nejsilnějšího hurikánu v dějinách, aby zakryli stopy po loupeži 600 milionů dolarů z americké mincovny. Je na tajné agentce Casey Corbyn (Maggie Grace) a lovci hurikánů, meteorologovi Willu Rurledgeovi (Toby Kebbell), aby společně zastavili lupiče a zachránili rukojmí dřív, než z města zbudou pouhé trosky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Existovat nějaká anketa o nejnesoudnější film vůbec, The Hurricane Heist by byl můj top favorit. Přitom mě díky zápletce a námětu tento snímek docela lákal, ale upřímně, výsledek je fakt šílená pitomost, na které i se vší tolerantností nelze nechat nit suchou. Až na rozdílnost řádění přírodních živlů má tedy zápletka poměrně blízko ke skvělé a našláplé Povodni z 98‘, se Slaterem a Freemenem v hlavních rolích, ovšem rozdíl mezi těmito oběma filmy je jinak propastný, v případě této podívané jde totiž o nezáživné, tuctové, nedynamické a hlavně nevýrazné šaškování party skutečně nesympatických a nezajímavých herců, v čele s katastrofálně obsazenou Maggie Grace. Co se pak efektů týče, na ty jsem se těšil asi nejvíc, ovšem o těch to zde nakonec příliš nebylo a pokud se, zvlášť ke konci, už přeci jen dostali ke slovu, jejich úroveň byla, jemně řečeno, pofidérní, každopádně, co mě dostalo v souvislosti s nimi úplně do kolen, bylo jejich využití, respektive, to co si zde tvůrci dovolili, na to nemusí být nikdo fyzik, vlastně nemusí mít ani příliš vysoké IQ, aby si u většiny oněch větrných spouští divák neřekl, „To si snad dělají prdel, ne?“ To už nebylo ani k smíchu, ani k pláči, to bylo rovnou na trestní oznámení. Tvůrci zde naprosto rezignovali na jakýkoliv smysl pro reálnost a logičnost, a z celého toho hurikánového řádění udělali takový absurdní paskvil, že to fakt jako NE!!! Stylově a vizuálně se to jinak pohybuje někde na hranici průměrnosti, osloví, ale nenadchne, atmosféra ovšem působí bohužel minimálně, napětí nefunkčně a zmínit musím ještě úroveň většiny dialogů, protože to je taky zážitek jen pro silné nátury. The Hurricane Heist je zkrátka nesoudný, hloupý, nezáživný béčko, které sice na první pohled nemusí působit až tak levně, ale laciný je na maximum. Rozhodně nedoporučuji! ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Oldskůlová akčňárna řízlá trochou katastrofy. Chápu to nízký hodnocení, protože tolik kravin v jednom filmu zkousne málokdo. Mě ale nostalgicky zahřál a dal vzpomenout na několik filmových legend. S lepším kástingem a hudbou se mohl hurikán (cca. před dvaceti lety) zařadit k nim. Dnes je to pouze milé pousmání. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stovky milionů a hurikán na krku není zrovna ideální míchaný koktejl." Nicméně mě to nečekaně celkem zachutnalo. Prostě až mě zastihne finanční krize v nedbalkách, tak si počkám na nejbližší hurikán a skočím si na správné místo pro pár stovek milionů dolarů. Vždyť kdo by mě mohl zastavit? Leda snad suspendovaná agentka, ex-mariňák a meteorolog s tankem, ale kde bych mohl na takovou sestavu narazit? Snad jen v oku hurikánu, kde silný vítr zvedá budovy, auta a padouchy, zatímco klaďasy matka gravitace nevydá. Ale to nevadí, stejně mě to profouknutí mozku na chvilku zbavilo všedních starostí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako obyčajný akčný film počas katastrofy to funguje. A myslím si, že je to celkom pozerateľné. "The Hurricane Heist" toho moc neponúka, ale myslím si, že to stačí. Príbeh je obohraný, jeho dej je absolútne obohraný, no je tu pár zaujímavých momentiek a twistov, ktoré celkom stoja za to. V prvom rade hlavná dvojka Will a Casey sú celkom dobrí. Will je inteligentný, je odvážny, vie prísť s riešeniami a hoci miestami človek uvažuje, či by to vypálilo tak aj v skutočnosti, tak nemôžem povedať, že by to nebolo aspoň trošku efektné a nápadité. Efekty sú trošku mix. NIektoré sú dobré, niekedy sú ale veľmi jednoznačné a niektoré scénky vyzerajú absolútne komicky. Ako napríklad aj smrť hlavného zloducha. Ten inak moc zaujímavý nie je. Jediný mizernejší padouch je jeho pravá ruka Rice, ktorý je tak neskutočne neznesiteľný, že jeho smrť je absolútne pohladenie na duši. A vôbec keď si poviem pravdu aj šéf polície je pekný magor. A jeho monológy ma fakt neberú. A tú guľku si zaslúžil už len za tú reč. Viem, že je to divné, no keď to budete počuť, tak pochopíte. Hrdinovia sú okey, zloduchovia sú väčšinou buď magori alebo blbci s mizernými monológmi. Ale nakoľko sa film viac sústredí na našich hrdinov, je to celkom okey. Asi tak by som uzavrel hodnotenie filmu. Okey. Hodnotenie: C+ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvné béčkové krimi 1)  v katastrofickém kabátku má sice poněkud nesmyslný děj, ale je poměrně zábavné._____ 2)  Alespoň, že tu byli pěkní sympatičtí chlapi: 34letý Toby Kebbell (meteorolog Will) či 40letý Ryan Kwanten (Willův bratr Breeze)._____ 3)  Věk protagonistů uvádím k roku natáčení - 2016._____ 4)  Natáčelo se v Bulharsku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (6)

  • Keď má Casey (Maggie Grace) v trezore videohovor so svojím kolegom z armády, používa iPad. Vo väčšine záberov ho má otočený normálne, s čiernym plastovým prúžkom, ktorý majú tzv. Cellullar iPady v hornej časti. V jeden moment ho má však otočený dole hlavou. (ČSFD)
  • Vo finálnej scéne s kamiónmi rútiacimi sa po diaľnici je možné všimnúť si, že kamióny stoja na mieste a nehýbu sa. (Johnny.ARN)
  • Keď behom prestrelky vybuchne nákladné auto, plamene i dym sa pohybujú prekvapivo mierne, v rozpore s prudkým vetrom. Rovnako tak nie je pravdepodobné, že by vo vetre, ktorý dvíha autá a ničí stavby, boli ľudia schopní relatívne ľahko chodiť. (ČSFD)

Reklama

Reklama