Reklama

Reklama

Léto 84

  • Česko Léto roku 84 (festivalový název) (více)
Trailer 1

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani mi to moc nepřipadalo jako horor. Film se nese na vlně 80tek, jako spousta dalších v poslední době. Opět jsou v hlavní roli děti. Tentokrát kromě svých pubertálních problémů hledají i sériového vraha, který zabíjí děti v jejich okolí. Celou dobu mají jednoho podezřelého. Je to ale vážně on? Všechno do sebe až moc zapadá. Ke konci se situace trochu vyhrotí a naší hrdinové se ocitnou v situaci, kdy musí bojovat o holý život. Film je dost prošpikovaný různými popkulturními narážkami na 80. léta, hlavně pokud jde o filmy. Jako oddechovka v pohodě. "Máš do odvolání domácí vězení." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som veľkým priaznivcom americkej filmovej tvorby z obdobia osemdesiatych rokov minulého storočia. Mnohé snímky, ktoré boli vtedy natočené sa pre mňa stali kultovými titulmi, na ktoré nedám dopustiť a často si ich opätovne púšťam. Mimo to ma vie občas potešiť aj nejaký nový retro titul, ktorý sa neskrývane a otvorene hlási k odkazu osemdesiatych rokov. Tento krát som natrafil na snímok "Leto 84" (Summer or 84), ktorý mal premiéru v roku 2018. Na jeho vzniku sa podieľali až traja režiséri. Môžem povedať, že odviedli dosť dobrú prácu, čo sa týka vystihnutia ducha doby, v ktorej sa odohráva dej filmu. Podarilo sa im vrátiť ma v čase o štyridsať rokov. Ocitol som sa v lete roku 1984 spolu s pätnásť ročným Davey Armstrongom a jeho tromi kamarátmi. S napätím som sledoval ako sa snažia odhaliť viacnásobného vraha teenagerov. Miestami to pôsobilo síce tak akosi prvoplánovo a i trocha silene, ale svoj účel to splnilo. *** ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek do vlny retrosnímků o dětech vzedmuté SUPER 8 a kulminující STRANGER THINGS a novým TO, které se nostalgicky ohlížejí za podobnými filmy z osmdesátek (E.T., GOONIES, ZÁHROBNÍ KOMANDO, ZTRACENÍ CHLAPCI, STůJ PŘI MNĚ, TO a se zpožděním i NAVŽDY SPOLU). Bohužel od začátku do konce jsem u něj měl silný pocit kalkulu a prvoplánovosti. Neustále se zmiňuje dobová popkultura a hraje elektronická hudba, ale chybí silnější, osobnější příběh se zajímavějším dějem i postavami. Výsledkem je dietní filmek, který zaujme/překvapí jen nečekaně drsným koncem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vy tady zase všichni s tím 80 retrem, já z toho teda měl spíš 90 retro, heč. Úplný závěr to zabil, není to poprvé, kdy tvůrci neodhadnou míru konce, aybch byl spokojenej, přejedou to a já odcházím s průměrným zážitkem. Začátek na pohodu, nástup sexy sousedky do baráku hlavního hrdiny mě probral s klimbu a pak už se pořád něco dělo a já si užíval jak se pohoda mění v napětí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Éra vyletněných osmdesátkových dobrodružství s dětskou partou na krku a kvalitním synth-wave soundtrackem nebere konce. Tento film je opět přesně v tom duchu, co nedávno přinesl film To a nebo rozjel seriál Stranger Things. Výborný, mysteriozní příběh, atmosféra, ze které cítíte osmdesátky na sta honů a muzika, která má v současné době žně. Já se bavil. Dětské dobrodružství, které ze začátku začíná až rodinně a končí poměrně brutálním masakrem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v metropole Vancouver. (MikaelSVK)
  • Keď chlapci na začiatku filmu idú na bicykloch BMX, hrá pritom pesnička "Cruel Summer" od skupiny Bananarama. Táto pesnička je použitá aj vo filme Karate Kid (1984) a Daniel (Ralph Macchio) počas nej taktiež ide na svojom BMX. Mimochodom, tento singel vyšiel v lete roku 1984. (beso74)

Reklama

Reklama