Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se to jmenuje Ženy od hluboké řeky, když řeka se jmenovala nějak na M a nebyly to jenom ženy, ale celá vesnice. Strašlivé herecké výkony byly fakt hrozně strašně nekonečně trapné a v kombinaci s neanglickou angličtinou to trhalo nejen uši, ale i ostatní orgány, kterých si ve filmu ostatně užijeme až až. A propó - když už ty orgány jsou odněkud vytrhávány nebo vytahovány, tak to vypadá, jak kdyby tam byly navolno. Unesený ženský tam furt řvou a všichni mají debilní nápady. Děj z NY tam už snad ani nemusel být, stejně jako 90% všech "dialogů", protože tomu už nic nepomůže. Jsem rád, že jsem tento legendární horor viděl a protože jsem do toho šel s tím, že to bude blbost, tak se to potvrdilo a já ho můžu konečně oficiálně odsoudit. Howgh! ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

V 80tých letech šlo jistě o vzrušující podívanou, ale obávám se, že nepříliš schopní herci a slabá vypravěčská zdatnost scénáristova není zrovna dobrým vkladem pro životnost obliby filmu. Dnes už ani nikoho neohromí obnažená těla (byť to obnažení místy přechází z nudity k obnažení vnitřností) a stejně působí i obliba v usmrcování zvířat. Ale narozdíl od herců se o zvířatech nedá říci, že by během natáčení nebylo žádnému zvířeti ublíženo. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Legendární Lenziho hnus 'Cannibal Ferox' patří mezi nejznámější a nejkontroverznější fláky tohoto kultovního režiséra. Co se týče násilí a brutality, jde o jeho vůbec nejsilnější snímek. Natočen nebyl z žádných uměleckých ani úchylných pohnutek, jde o čistě komerční záležitost, o které se ale k údivu všech tvůrců i zúčastněných mluví dodnes. Herci si chtěli ve vyhlášené kokainové oblasti, kde se film natáčel, hlavně zašňupat (to není vtip) a Lenzi tehdy potřeboval nutně prachy, proto přemluvil lidi kolem Luciana Martina k projektu, který čítal hned dva filmy (Eaten Alive + Cannibal Ferox). Tehdy v kinech zrovna letěl Deodatův megaúspěšný Cannibal Holocaust, tak proč se na vlně nesvézt? Zvlášť, když vlastně Lenzi kanibalský žánr přímo, ač nechtěně založil filmem 'The Man from the Deep River' z roku 1972. Hlavně u Feroxu je vidět, jak se Lenzi s ničím nepáral a s obrovským nadšením pro řemeslo si šel přímo za svým cílem. Jeho výsledná práce je mistrovské dílo - nehumánní hardcore trash, gore zvrácenost a staromilsky rasistický filmový odpad se skvělými improvizovanými praktickými efekty. Nemůžu si pomoct, ale takové nekompromisní filmy mě prostě baví. Snad jediné mínus vidím v absenci pořádné hororové atmosféry, která by vše vybrousila k dokonalosti, tak jako se to podařilo u již zmiňovaného 'Cannibal Holocaust'. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Legendárna klasika, ktorá nestratila nič zo svojho dopadu. Lenzi už vtedy nebol žiadny zelenáč a spracovanie je patrične na úrovni, džungľa pôsobí naozaj nebezpečným a zároveň krásnym dojmom. Kanibalské gore scény patria k absolútnej špičke a i dnes sú pre silné žalúdky. Jeden z vrcholov kanibalského horroru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto Lenzimu nevyšlo.Príbeh mdlí,bez svižnosti,viacej strachu mi privodia drahé potraviny v obchode ako nudou sršiaci kanibali .Je tu veľa nedomyslených a aj dementných scén,postavy sa chovali veľmi jeblo a ako herci toho herectva tiež vela nepochytili.Nudné a dementné spracovanie,jediné gore scény mali úroveň.Ale ani tie nemohli zlepšiť veľmi slabý dojem z filmu,kde logika a nápad neexistujú. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)

Reklama

Reklama