Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (52)

  • Spoiler: Během první konverzace Davida (John Cho) a Petera (Joseph Lee) přes Facetime má David v prohlížeči otevřené zprávy. Hlavní zpráva vypráví o tom, že došlo k nalezení ztraceného turisty, který byl pohřešovaný po dobu 9 dní. Jedná se o narážku na film samotný. (kery-)
  • Spoiler: Počet mrtvých ve filmu: 2. (Stanley619)
  • Spoiler: Robert (Steven Michael Eich), pod svým aliasem Fish_n_Chips, tvrdí, že jeho oblíbený Pokemon je Kecleon. Ten se podobá chameleonovi a umí se maskovat. To napovídá, že se Robert pokoušel skrýt svou identitu před Margot (Michelle La). (Dr Lizal)
  • Spoiler: Během hledaní na Twitteru lze vidět slovo „catfish“ („sumec“) a je to  jméno maskota školy, kterou Margot (Michelle La) navštěvuje. Jedná se o nápovědu pro diváka, že uživatelka „@ fish_n_chips“ je sumec, což je slangový termín pro někoho na internetu, který používá falešnou fotografii, aby předstíral, že je někdo jiný. (Dr Lizal)
  • Spoiler: Keď David (John Cho) prezerá svoj Gmail po hádke s Derekom Ellisom v kine, jeho doručená pošta je plná obvinení voči nemu. Jeden z e-mailov je od Derekovej matky Evelyn: "UBLÍŽIL SI MÔJMU SYNOVI - AKO SI SI DOVOLIL ZAÚTOČIŤ NA NEVINNÉ DIEŤA?! Neviem si predstaviť, aký musí byť tvoj život, ale si to tak..." Po tom, čo je Margot (Michelle La) vyhlásená za mŕtvu, Davidov e-mail je plný správ so sústrasťou, vrátane správy od Evelyn. Tentokrát jej správa znie: "Chudáčik vaša dcéra - Bez ohľadu na všetko, pán Kim: Máte moje modlitby počas..." (Pat.Ko)
  • Spoiler: V Davidovej (John Cho) e-mailovej schránke po jeho hádke s Derekom Ellisom v kine je aj ďalšia správa, tentoraz od Seva Ohaniana (jeden zo scenáristov a producentov filmu) s názvom "My Theory" ("Moja teória"). Náhľad e-mailu hovorí: "Je jasné, čo sa stalo: tvoja dcéra bola podvedená touto postavou Fish_N_Chips - ktorá je nepochybne synom..." To je samozrejme presne to, čo sa stalo, pretože Robert sa vydával za Fish_N_Chips/Hannah a je synom detektívky Rosemary Vick (Debra Messing). (Pat.Ko)
  • Spoiler: Počas sekvencie, v ktorej David (John Cho) prezerá starý adresár Pam, druhé meno, ktoré vyhľadá, je Robert, ktorý sa neskôr ukáže byť stalkerom jeho dcéry. Medzi Paminými poznámkami o chlapcovi je aj informácia, že jeho rozvedená matka je detektívka v SVPD a že mal obrovský záujem o Margot (Michelle La) - dva dôležité náznaky týkajúce sa osôb zodpovedných za zmiznutie Margot. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď sa David (John Cho) spýta Vick (Debra Messing), aká bola jej reakcia, keď sa dozvedela, že jej syn skutočne oklamal susedov kvôli podvodu na zbierku peňazí, Vick prizná, že ho kryla, pretože je jeho matka. Tým naráža na zápletku na konci filmu. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď David (John Cho) volá detektívke Vick (Debra Messing) po tom, čo nájde kľúčový prívesok Margot (Michelle La) pri jazere Barbosa, Vick sa pýta: "Ste pri jazere?" predtým, než David spomenie niečo o jazere. Toto je jeden z prvých náznakov, že Vick stojí za zmiznutím Margot. (Pat.Ko)
  • Spoiler: V začiatkoch filmu sa objavuje novinový článok s menom M. Nighta Shyamalana, čo je narážka na to, že film obsahuje zvrat v tretej časti. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Posledný telefonát Margot (Michelle La) by mohol byť využitý na vystopovanie jej poslednej polohy, pretože keď jej otec (John Cho) volá, jej telefón zazvoní, ale nie je zodvihnutý. To však detektívka (Debra Messing) nikdy neskúšala, pretože chcela odvrátiť prípad. (Pat.Ko)
  • Spoiler: V jednej chvíli Vick (Debra Messing) spomína Davidovi (John Cho), že jej syn vylákal od ženy 25 dolárov. Týmto naráža na skutočnosť, že Margot (Michelle La) dala jej synovi 2 500 dolárov pred jej zmiznutím. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Meno detektívky Rosemary Vick (Debra Messing) je kombináciou postavy Rosemary Woodhouse z filmu Rosemaryino dieťa (1968), ženy, ktorá porodí Antikrista, a postavy Vic Mackey zo seriálu Policajný odznak (od r. 2002), ktorý je skorumpovaný policajt. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama