Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (262)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U Nabodnuté prdele, to byla ale řežba! Maďaři i Finové mi už několikrát dokázali, že mají smysl pro humor, který mi fakt sedí, a tento výblitek mi sedl jako prdel na hrnec. Pokud má někdo problém s mým výběrem slov v tomto komentáři, ať nejdříve shlédne film, pak (možná) pochopí. Šílení Finové si zase jednou udělali radost, udělali ji i mně a konečně jsem viděl snímek se slušným soundtrackem. Zatímco nehostinný sever Evropy plodí pořádný metalový nářez, teplé krajiny přinášejí například ukňourané hity, se kterými boduje Enrique Iglesias a které ve mně budí chuť, se vším skoncovat. Bavil jsem se skvěle a metalový pozdrav Lotvonenova otce už z hlavy asi nedostanu. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak do týhle kapely bych zapadla! Nabodnutá prdel v čele s frontmanem, a prvotřídním vrhačem šavlí, Turem se vydává do Norska na metalovej festival, kde hodlá zúročit svých 12 let zkušeností z hraní na sobích jatkách. Jeden bubeník je tuhej, druhej je šílenej, kytarista s baskytaristou alias Drtič Sobů a Posranej Mýval jezděj po strunách až mi naskákala husina a když Turo otevře pekelnou mordu tak hned po ukázkový rouře zazní hlas tak mocný, až se z toho poserete protože takhle krutě to dává max zombie z hlubin kanálu a nebo právě týpek, co nakopal prdel mocnýmu rosomákovi. Pro milovníky metalu nutnost, pro ostatní taky nutnost (ať konečně slyšíte, jak má znít hudba z Valhally, pyče!). V neposlední řadě díky Verbíkovi za skvělé doporučení. ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

Vtipné momenty striedajú ešte vtipnejšie, no ale aj doslova kameňákovské scénky. A hoci sa to spočiatku nezdá, že z filmu by niečo mohlo byť, je treba uznať, že neustále naberá na tempe a v zmysle "koniec dobrý, všetko dobré" si tie štyri hviezdičky zaslúži. Veľkým pozitívom je, že film dokáže neustále prekvapovať, z pomerne generických zápletok vždy vykorčuluje originálnym spôsobom. A aj keď ste príbehov "from zero to hero" videli nespočetne, tento je predsa len niečim unikátny a ani happy end nie je úplne happy (ale taký škandinávsky). ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního detmetalu je možná nejfajnovější crazy komedie, co jsem viděl. Vyprávění (v nepokrytém klasickém schématu outsider a jeho kamarádi - milované děvče - konkurenční frajírek) dává nahlédnout, jak se asi mohly udát pradávné příběhy severské mythologie, což je také podporováno podivným bezčasím: Zdá se, že jsme víceméně v době vzniku filmu (jak také napovídá rok 2016 na náhrobku), leccos však poukazuje k dobám, v nichž všemožné detmetaly k chlapeckému dospívání na venkově neodmyslitelně patřily. Srov. kazety či pravěké mobily. Snad nějaká narážka na "modernost" severofinského venkova? ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co hrajete za styl?" "Symphonic postapocalyptic reindeer-grinding christ-abusing extreme war pagan fennoscandic metal." Kapela IMPALED REKTUM mě svou cestou za svým koncertem na velkém norském festivalu Northern damnation nesmírně pobavila a na konci dohnala až k slzám štěstí. Jak já těm metlošům fandil!!! Parádní finská komedie, která se asi v polovině změní v šílenou road-movie, při které se střídá jedna absurdní situace za druhou. Nejvíce se ovšem zabaví každé pravé a věrné, metalem naplněné srdéčko a hlavně hudebníci, kteří na metal přísahají! :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)

Reklama

Reklama