Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (262)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Prve jsem vůbec ani nechtěla komentář psát, protože všechno podstatné již brilantně a hbitě sepsal Sarkastic a já to líp zkrátka nedovedu :-) Nicméně, pochlapím se. S touhle partou bych ráda šla na sklenku. Jsou to srdcaři a ten svůj skandinávský, symfonický, postapokalyptický, extrémně antikřesťanský metal dělají fakticky s láskou :-) (omlouvám se, všech přibližně dvanáct výborných přídavných metalových jmen prostě neudržím v hlavě, ale je to charakteristika k popukání) Heavy trip obsahuje zcela nezapomenutelné scény, kvůli kterým jej prostě musíte vidět. Takové netradiční focení promo snímku, orinální stage diving nebo sdělení, že "bejt buzík je jenom pro drsný chlapy" :-) Jen, aby bylo jasno, toho rosomáka mi bylo líto, ale vtipně líto :-D. Probudit v sobě zvíře by měl umět každej (chlap). Osobně jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, ale dávám za čtyři, pro každého člena kapely jednu. A taky proto, že tenhle severskej, absurdní, divnej humor já můžu. Ale upozorňuju, že pro fandy milých romantických komedií s něžným úsměvem tohle fakt nebude. A pokud je vám na zvracení ze zvracení... tohle taky nebude to pravé metalové pro vás :-) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Lepší pořádná sračka než věčná zácpa.” - Úvodní citace vystihuje mnohé... Takhle dobrou hudební komedii jsem snad nikdy neviděla. Vzhledem k tomu, že její tvůrci pocházejí z Finska, musela být zákonitě o vlasatých metalistech. Přiznávám se bez mučení, že jsem se fakt nasmála, i když občas to až zavánělo trapností. Pokud se ovšem zaměřím na ty nejlepší vtípky, tak jsem se úplně odrovnala třeba při focení promo fotky pomocí policejního radaru. Nebo kupříkladu zpěvákovo zvracení na pódiu byla taky dobrá vychytávka. Naprostou samozřejmostí pak zůstává hodně výživný soundtrack. (80%) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejčistší ugrofinský raindeer grinding blackmetal vyloudí jen drtička na soby! A pak už stačí, aby kluci nastartovali cirkulárky a tentokrát hustě mastňácky ořepovaný Neznámý vojín naladil pekelně nízké C na své rakovině hlasivek a dávivě k tomu zablil do kovové roury. Na světě je kultovní hit Řev porcovaného soba na cestě do sobího pekla (Hirveen poro on poron helvettiin matkalla) a kultovní film o tom, jak se čtyři Děti Bodomu vydaly ve jménu Satanleinena z finských vildlí udělat díru do Norska na slavný festival motorových pil Husqarna damnation, a v rakvi na hagusech tentokrát neměly lyže, nýbrž mrtvého bubeníka (Vikernes si to určitě koupí na Blúreji). Prostě svěží letní komedie Slunce, seno a Nabodnutá prdel, či chcete-li Svéráz národního Blackmetalu, která prostě musí potěšit každého vkusného nešosáckého renesančního filosofa se zálibou v procítěných melodických vokálech, vyluzovaných z hloubi obracejícího se žaludku do staccata rozbrušovačky, řezající ocelový nosník. Lyrika se trochu ztrácí, ale to je možná dobře, protože ugrofinský kov může být někdy fuckt úsměvně jazykolamný a plný koitů . ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co hrajete za styl?" "Symphonic postapocalyptic reindeer-grinding christ-abusing extreme war pagan fennoscandic metal." Kapela IMPALED REKTUM mě svou cestou za svým koncertem na velkém norském festivalu Northern damnation nesmírně pobavila a na konci dohnala až k slzám štěstí. Jak já těm metlošům fandil!!! Parádní finská komedie, která se asi v polovině změní v šílenou road-movie, při které se střídá jedna absurdní situace za druhou. Nejvíce se ovšem zabaví každé pravé a věrné, metalem naplněné srdéčko a hlavně hudebníci, kteří na metal přísahají! :) ()

Edhelharn 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť KULTová komédiia skoro pre všetkých metalistov a fakt k tomu vela nechýbalo. Zápletka je síce ošúchaná ako nášivková bunda z 80tych rokov, čo vôbec ale vôbec nevadí, len je to celé akoby nedomyslené. Postavy sa občas chovajú trochu nelogicky. Niektoré vtipy, akokolvek dobré, sú tam akoby nasilu len aby tam boli a iné akoby boli utnuté alebo keby prišli skôr, tak by sa mohli dalej rozvinúť a mať kludne aj "viac" poínt,čo platí napríklad pre dejovú linku s a aby som nespoileroval tak napíšem s " vecou, ktorú viezli na dodávke hore " ,a všetkému čo tomu predchádzalo, z ktorej sa okrem vtipu dala vyťažiť aj trochu dojímavá scéna na záver. Ten film by v pohode zniesol aj dve hodiny. Herci ináč vynikajúci, a hudba? Tá je pravdaže Dokonalá :-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)

Reklama

Reklama