Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (262)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního detmetalu je možná nejfajnovější crazy komedie, co jsem viděl. Vyprávění (v nepokrytém klasickém schématu outsider a jeho kamarádi - milované děvče - konkurenční frajírek) dává nahlédnout, jak se asi mohly udát pradávné příběhy severské mythologie, což je také podporováno podivným bezčasím: Zdá se, že jsme víceméně v době vzniku filmu (jak také napovídá rok 2016 na náhrobku), leccos však poukazuje k dobám, v nichž všemožné detmetaly k chlapeckému dospívání na venkově neodmyslitelně patřily. Srov. kazety či pravěké mobily. Snad nějaká narážka na "modernost" severofinského venkova? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Festivalový crowd-pleaser se bezpečně drží prověřeného konceptu outsiderského zdokonalovacího melodramatu, zatímco s nadhledem a kupou přízemního, místy až lidového humoru nahlíží subkulturu mega-brutal-brekekeke metalu. Zarytí vyznavači metalu, kteří stále věří, že když si pustí nějakou desku pozpátku, vyvolají tím Belzebuba, sice budou svatokrádežním přístupem filmu pobouřeni, ale všem, kterým videoklipy s týpky ve warpaintu smutných klaunů přijdou spíše roztomilé či úsměvné, se budou bavit. 7/10 ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný kúsok o partii metalheads z Fínska, hoci keby sa autori pohrali s niektorými fórikmi mohlo to byť omnoho lepšie. Sympatické herecké obsadenie a nie až tak všedné zasadenie príbehu medzi temných metalistov má niečo do seba, do toho primiešané komediálne prvky a malá dávka romantickosti z toho robí fajn kúsok. Za tri sudy krvi zo soba, ehm, teda tri silné hviezdy. ;) (Možné SPOILERY. „Sú vás plné správy. Vyšinutá fínska metalová kapela uniesla jedného cvoka a vykopala z hrobu svojho mŕtveho bubeníka. A takmer rozpútala vojnu. Tomu hovorím poriadne metalový prístup. Bude nám cťou nechať vás na našom festivale hrať." ;) Koniec možného SPOILERU.) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto fínska komédia je neskutočný úlet. Využíva množstvo klišé, ktoré mám rád a zároveň ma na niektorých metalových kapelách vždy pobavia. Film je síce nekonzistentný vo forme, lebo v druhej polovici už smeruje do neskutočného absurdna, ale bavil som sa. Pre fanúšika tejto muziky povinnosť a myslím si, že je to film práve pre túto skupinu ľudí. Zvyšok divákov asi nebude chápať túto komédiu rovnako, ako nechápe tento typ hudby. 70% HBO GO ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pár trefných vtipů a hlášek a jinak filmařsky prázdný film a já fakt nechápu, jak dosáhl 80% na csfd. První polovina byla brána tak nějak vážně, dramaticky a pojata jako story jedné metalové kapely. Druhá půlka ale sklouzla k jízdě, která už prostě nedávala smysl a připomínala mi spíše parodii (dodávka spadne ze skály a nikomu nic není, umělý rosomák, rakev s mrtvolou...). Dokupy to prostě nedrží a i když to úplně vyloženě nenudilo, rozhodně bych si to nepustil znovu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)

Reklama

Reklama