Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (960)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější malé velké cyberpunk béčko za posledních minimálně několik let. Tolik scénáristických nápadů, švihu, parádní akce a ustřelených hlav všichni fandové revenge scifi potřebují v pravidelných dávkách jednou za čas. Záměrně decentní výprava, post-rock muzika, která tomu dodává správně mysteriózní atmosféru a střídmá přehledná akce bez velkých military pasáží ala Terminátor. Kde si ale tvůrci díky příběhu mohou dovolit relativně krkolomné parádičky. Whannell zkrátka přesně ví, jak má tenhle shake míchat. Velká zábava. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší metoda na pomstu? Zapojit vnitřní automat a bypassovat svědomí. Vizuálně i zvukově suverénní dílo, které v první polovině sem tam trochu zavání mechanickou hříčkou, ale nakonec rozpojí pochyby. Krvavý a realistický cyberpunk chytře pracující s minimalistickou výpravou a zkresleným snímáním i zvukovou stopou, která ve mně probouzí vzpomínky na Deus Ex... instaluju! Ex Machina bez zbytečného chytrolínství, dobrá směs béčkového spádu a áčkových řešení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápaditý snímok ktorému trvá 40 minút, kým sa konečne rozbehne. Myšlienka v podobe vyvolania závislosti "ľudstva" nad "budúcnosťou", nad ktorou zdanlivo máme, respektíve zároveň môžeme stratiť kontrolu, skutočne stojí za pozornosť. Škoda však, že vďaka tomuto nápadu, akoby miestami utrpel samotný príbeh, ktorý je občas akýsi nevýrazný. "Revenge" ako taký beriem s plnou vážnosťou, no v tomto prípade akoby bol druhoradý, pričom celkovo mi prišiel "Upgrade" poňatý viac menej na akčnú strunu, než tú hororovú. Dve parádne gore scény snímok osviežia, no vzhľadom k podstate samotnej story a jej možnostiam, som čakal viac. Medzi 3-4. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Máma mě učila, abych si na postižené nedovoloval.“ Úvodní půlhodinka byla velmi dobrá, ale rozhodně mě nepřipravila na to, co mělo přijít po ní. Pak totiž začne skutečná jízda. Mnohožánrová, sluší se dodat, krátkým výčtem jde o sci-fi, thriller, akčňák a černou komedii, to vše namíchané ve velmi chutném poměru. Opravdu jsem nečekal, že to bude místy při tom všem napětí i sranda. A taky mi tenhle snímek pomohl si konečně(!) uvědomit, že bych si měl do budoucna víc všímat pod kterými filmy je vlastně podepsaný Leigh Whannell (krom Upgrade mně v hlavě rezonuje Saw, Insidious či Pašerák). Což mi definitivně docvaklo při nádherně zlomyslném a temném konci, který celkový dojem posouvá ještě výš. A taky už vím, že Stem je „kámoš do nepohody“ a opravdoví frajeři při cestě za pomstou nezamykají auta, ale vozíky. Nadhodnotím, avšak přiklepávám nadšených 5*. „Znovu ovládáš svoje tělo, Greyi. Doporučuji ti, abys odstranil všechny stopy tvé přítomnosti. Tím myslím i zvratky v umyvadle.“ - „Dobře, dej mi sekundu!“ - „Sekunda už uběhla...“ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

I když to pro autora úplně není debut, řekla bych, že to je film se všemi klasickými atributy (problematického) debutu. Zajímavý námět, pár do detailů vymazlených kick ass scén, mírně chudý dojem, zejména co se týče jakýchkoliv postav kromě hlavního hrdiny, snaha "šokovat" nebo "přechytračit" diváka či rovnou sám sebe, docela dost hlušiny a spousta rozsáhlých problémů s tempem, dávkováním informací a celkově koncentrací. A jak tak zkoumám svůj divácký zážitek, tak negativní dojmy určitě převažují. Strašně moc čekání a strašně málo odměn za to. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Když se Eron (Harrison Gilbertson) snaží vypnout Stema (Simon Maiden) na dálku, používá některý (budoucí) unixový systém. Konkrétně ze shellové konzole spouští příkaz (resp. sekvenci příkazů s parametrem) "sudo shutdown -h now". Tento příkaz se, stejně jako uvedená konzole, na linuxových systémech běžně používá, přičemž první část příkazu udává, že chce Eron provést příkaz s administrátorským oprávněním a druhá pak okamžité vypnutí systému. (honza.kuzel)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, celé jeho natáčanie prebiehalo v Austrálii v štáte Victoria, konkrétne v mestách Craigeburn a Melbourne. (MikaelSVK)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama