Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Velvet Buzzsaw se velice dobře dívá, přes to, že námět sám o sobě je velmi béčkový a scénář jakbysmet. Herecky s tím nemám absolutně žádný problém a vizuálně je to stylové, moderní a nablýskané. Bohužel se tu vyskytuje víc prázdných scén, než těch hororových, které vlastně ani hororové nejsou. Napětí se nekoná, atmosféra v podstatě občas jen tak zamrká někde v koutě a stopáž tomu na kráse taky moc nepřidává. Každopádně jsem čekala, že mě to bude štvát víc. Docela mi to uteklo a bavilo mě sledovat, co se stane dál, i když šokující to zrovna není. Suma sumárum je to docela v pohodě film, ale spíš na to koukat jako na takový lehce komediální horor, protože serióznost tomu chyběla asi úplně nejvíc. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, tá nálepka "horor" iba mnohých odradí, čo je na škodu, pretože takto film zbytočne stráca časť publika. O horore v tomto prípade je hovoriť naozaj ťažko. Príbeh bol síce taký kostrbatý, a nudnejšie odvyprávaný, no oceňujem ten nápad a myšlienku. Mám rád filmy s tajomnými predmetmi, záhadnými vraždami.... a rovnako tiež nemám rád snobov. Takže priemer. 60/100 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutní herecký přetlak a neujasněná hororová mazanice z obrazárny. Hlavní hereckou hvězdou je Jake Gyllenhaal, hrající bisexuálního recenzenta obrazů, ovšem příběh se zdaleka netočí jen kolem něj, ačkoli jeho postava byla nejplnokrevnější. Jsou zde ještě Rene Russo, Toni Collette, John Malkovich a spol. a scénář jim přisoudil jen prázdné plky, které jsou prokládány jejich odklízením ze scény, aby už řeč také nabrala nějaký ten hororový směr. Z hororového hlediska to přinejmenším vázne, dialogů je prostě víc, než by muselo, zabití jsou esteticky neotřelá, určitě je zajímavá i historka kolem prokletého malíře, který svá umělecká díla po své smrti počastoval nadpřirozenou silou která brání profitu z nich. Větší záhadou je ale účast právě Jake Gyllenhaala na tomhle poměrně plytkém a postupně hodně předvídatelně pojatém kousku, který postupem času padá střemhlav do nezábavných vod, kdy děs ve filmu nedrží vydatnou stráž, a film se stává nechtěně směšným. Patrně Jake důvěřoval Danu Gilroy natolik, že příliš neřešil, do čeho jde, v minulosti už s ním přece točil a film Slídil neměl špatné přijetí. Role ostatních hereckých hvězd jsou rozházeny tak, aby na sebe účastníci nežárlili ohledně počtu natáčecích dnů. John Malkovich mně přišel krutě nevyužitý, Toni Collette se postarala o jeden z těch silnějších hrůzyplných momentů, kdy jí byla v galerii amputována ruka. Téměř dvouhodinová stopáž mně přišla přehnaná. Film střídal otravnou dialogovou nudu, působivé sekvence a perfektně úchvatného Gyllenhaala. Vrcholným záměrem bylo propojit nepříliš často aplikovanou ideu specifického umění malířství s úderným hororem, což podle mě nebylo konáno lehkým režijním štětcem. Plátno bez pořádně rafinovaných režijních a scenáristických tahů je prostě jen plátno, které zrovna velkým obdivem nezahrnu. Ze zvědavosti si jej ale určitě prohlédnu. 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

"S umělci nerandím. Všichni už jeden vztah mají." Gilroy si dělá prdel ze všech, kdo od něj po Slídilovi čekali další znepokojivou a ponurou věc. VB je parodií vyvražďovačky zasazené do zkarikovaného prostředí uměleckého byznysu, kdy vraždí samo umění (což bylo zřejmé už z trajleru). Seriozní příběh/horor to tedy není, ale slušně zábavné to je, to zase jo. A chtěl bych poděkovat tomu, koho napadlo dát Natalii Dyer brýle. Fetišizuju si holky s brýlema a z ní jsem si cvrkl do gatí. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Sice na tom není nic hororového, a jedná se spíše opravdu jen o thriller, ale mně se na to koukalo velice dobře. Je to vizuálně hezky zpracované, dobré herecké obsazení v čele s Jakem Gyllenhaalem, kterému role kritika náramně sluší. Pointa celého filmu velice zajímavá plus nějaké to ponaučení, že krást se prostě nemá. Velmi dobrá práce s kamerou a efekty a příjemné umělecké prostředí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)
  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)

Reklama

Reklama