Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 5
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (163)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Dnes vyšiel finálny diel Prsteňov moci od Amazonu. A áno, podarilo sa mu zachrániť (aspoň u mňa) klesajúce tempo a kvalitu celkovému vyznaniu seriálu. Milo ma prekvapil jeden plottwist, keďže som si myslel, že to bude predsa len inak. Veľmi ma potešila linka hobbitov a jej zavŕšenie (a pritom ma pôvodne táto linka štvala zo všetkých najviac). Na druhú sezónu (ak bude mať kvality aspoň posledného dielu) sa opatrne teším a prísľuby sú veľké. Škoda niekoľkých vyslovene slabých dielov. Mohla to byť veľká pecka, teraz je to priemer s veľmi dobrým koncom a pár super sekvenciami. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv nepatřím mezi Tolkienovské ultras, kteří řeší každý detail a nesouhlasící časový údaj, mám Tolkiena a jeho dílo moc rád a od prvních veskrze průměrných trailerů sem byl k amazoňáckému LOTRovi poměrně skeptický a moje očekávání byla prakticky nulová. Je tak vlastně celkem potěšující, že nakonec tahle Bezosova  hračka za miliardy dopadla vlastně celkem dobře. Je tu každopádně strašně moc ale, která by nejspíš prošla u standardní fantasy ale u nejdražšího seriálu všech dob, navíc s takovým názvem už to bude podstatně složitější. To platí prakticky o všech aspektech první série. Vizuálně je fajn, ale že by vyloženě válcovala jiné fantasy se říct nedá. To stejně příběh, který je také fajn a potěší známá jména, ale jsou tu lnky, které působí lehce zbytečně nebo alespoň zbytečně natahovaně. Lehce úsměvná je i ta prapodivná komornost, kdy to budí dojem, že už tvůrcům nezbylo na pořádný kompars (nebo lepší CGI) a v žádné scéně (krom prologu) není nikdy víc jak 20 lidí.Když to srovnám třeba se Hrou o trůny je to docela znát. Buď jak buď, půda pro druhou řadu je připravena slušně a nezbývá než doufat, že se tvůrci poučí a po lehčí dietě nám nabídnou plnotučný zážitek...70% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně si nestříknout do textilu, aneb proč jsem ráda, že jsem kulturní barbar a hovado v jednom, a vůbec mi to nevadí. Protože za mě se první série hodně povedla. Ano, první díly se táhly jako týden před výplatou (ehm, pokud jste jako tak třicet dní před výplatou), ale mě podobné tempo bude vždy vyhovovat. Příběh má pár momentů, kdy si to scénář trochu ulehčuje a na to kolik to má času, mi přišlo, že si dost často není jistý, zda to ukočíruje v rámci všech linek. Ale nakonec se všechno povedlo. Vizuální stránka byla luxusní, o tom rozhodně žádná debata. A jo, já se na každý nový díl těšila a užila jsem si ho já. Prostě kulturní hovado a barbar :) ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první řady se snažil zachránit, co se dalo a nebyl špatný, ale o to víc odhaluje slabiny celého seriálu. Nejdřív bych rád uvedl věci na pravou míru. Nejsem žádný rasista (ale.. :-)) a černoši hráli v celém seriálu nejlíp a ta diverzita není na škodu, je to osvěžení. Tolkiena mám přečtenýho, ale s mojí špatnou pamětí fakt nejsem Silmarillionolog a tak mi spoustu informací působí zmatek a celý seriál je hrozně vytržený z kontestu událostí Středozemě. Kdo se v tom má orientovat? Úvodní tříminutový úvod do světa je opravdu málo a hromada easter eggů to nezachrání. Dále platí veškerá kritika. Peníze na tom nejsou vidět, celý plán seriálu drží na vlásku, dialogy jsou buď brutálně nudné, nebo směšné (ne vždy), celé to vypadá levně, herci jsou toporní, některé postavy s Galadriel v čele jsou na pěst. S ženou jsme se na to dívali v rámci guilty pleasure, protože my s chuté sledujeme i Neila Breena nebo Pavla Dorotku a tady těch cringoidních momentů bylo hafo. Což je škoda, kdyby se první řada prostříhala na 3 hodiny, bylo by to fakt dobrý, protože v každém díle se dalo vyškrábat pár dobrých nosných scén. Většina seriálu je ale vata, nuda a scenáristicko-dramaturgicko-producentská tragédie. Snad se jim povede nedostatky vychytat v druhé řadě, které ještě dáme šanci. I když kdo ví, třeba za ty dva roky i ta současná tolerance úplně vymizí. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako mi se to moc líbilo, alespoň subjektivně... Hlavně technická stránka a efekty jsou na seriál prostě dechberoucí. Ale objektivně? Nesahá to filmovým Pánům prstenů a ni Hobitovi od Petera Jacksona ani po kotníky. Jak říkám, mně se to líbilo (kromě epizody sedm, která je opravdu o ničem) - i když jsem čekal více akce a méně vaty. Objektivně chápu, že se někomu nelíbilo pomalé tempo vyprávění a spousta linek.. Ovšem i tak nechápu odpaďáky, kteří dali odpad aniž to viděli, což je moc smutné, protože odpad si tento (ať už je jakýkoli) rozhodně nezaslouží. A navíc, proč tomu někdo dal osmkrát odpad! To jako masochisticky sledoval všech osm epizod od začátku až do konce? Pochybuju, příště dejte laskavě odpad jen jeden, pokud se vám to nelíbilo, nebo to aspoň hezky zrecenzujte. Takový ten Psychorův odpad bez vysvětlení fakt neberu... Ale ještě k seriálu- první dvě epizody takové poznávací, nic moc se neděje, ale Ok- potom následují víceméně stejné epizody a vrcholí to skvělou epizodou šest, která je i pro místní škarohlídy snad dostatečně akční. Bohužel hned další epizoda je naprosto o ničem, ale poslední epizoda celý seriál zachrání a navnadí na další serií, doufám, že nebude nudná. I tak ale musím vyzdvihnout odvahu natočit seriál Pán Prstenů, a i když to má hluchá místa a někteří herci mi tam neseděli v jejich rolích, tak za mě pět prstenů moci ...95% ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)
  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)

Reklama

Reklama