Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Existuje-li oblast, ve které nejde seriálu naprosto nic vytknout, pak je to zcela určitě hudební složka, která je kouzelně krásná. Celkově tato epizoda rozhodně nebyla marná a úplně nechápu důvod, proč má doposud nejnižší hodnocení. Dokážu si to vyložit snad jen sílící zahořklostí kvůli tomu, že Galadriel stále neukázala světu své nulky. Nejslabší pasáz v mých očích bylo rozhodně nekončící númenorské kecání a za kulky mě nechytil ani metrosexuál Elrond, který mě prozatím mimořádně nebaví, neboť jeho linka teče nejvíc pomalu. Hobití linka konečně dostala trošku grády díky tomu, že se jejich mimozemšťan znovu potřeboval trošku předvádět. Nejvíce mě však baví syrová linka z jihu, která dává tušit, že v rámci příští epizody bychom konečně mohli být svědky pořádného masakru. [75 %] ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mých očích se seriál stále více a více propadá. Prvních pět minut, hlavně díly koláže s písní, vypadalo ještě docela nadějně, ale pak zase rychle z kopce. Spousta zbytečného balastu, kvůli kterému se děj nepříjemně táhne. Minimálně to zapálení lodí a bojové flexy Galadriel si opravdu mohli odpustit. Scénář nám předhazuje hovadinu za hovadinou a postavy jsou nejen nevěrohodné, ale ještě k tomu nesympatické. Je smutné, jak se seriál snaží tvářit moudře a sebevědomě, a vůbec to nevychází. Silně podprůměrný scénář a Wayne Yip jsou smrtelná kombinace a já se začínám obávat, že to ani nedokoukám. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající start, následný šešup a mělnění. Pořád mě to baví, ale už by se to opravdu mohlo více pohnout dopředu. Píseň, leč kýčovitá až běda, krásně zachycuje atmosféru, Elrond a Dúrin je skvělá bromance a Númenor se konečně někam pohnul. Jednotlivé momenty skoro až dechberoucí, ovšem to tempo je příliš slimáčí. No a Halbrand (nebo jak se jmenuje) je na konci verze Aragorna z Wishe jak vyšitá (i ta podobnost s Viggem je nemalá), což je docela líné, ale budiž. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I Když hobití linku moc nemusím, tak ten úvod s písničkou a cestováním po Středozemi s hezkými prolety mapou byl opravdu silný. Bylo to jako by to sám napsal Tolkien. Zbytek už byl zase pomalejší. Seriál má opravdu šnečí tempo a pochybuji, že se něco do posledního dílu první řady vůbec stane. Dokázal jsem si to ale užít i tak. Chtělo by to ubrat na srdceryvných dialozích a opustit proslovy na styl Aragorna. Seriál se stále snaží být epický po všech směrech, ale tohle mu vůbec nejde. Dejte postavám hloubku, zaměřte se na děj. Vyprdněte se na klišé proslovy, které jsme slyšeli stokrát a stejně tady nefungují. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si pojďme zase trošku zhodnotit co jsme viděli. A jak to bylo v knihách dle Tolkiena... Mithrill/Pravostříbro samozřejmě takhle nikdy nevznikl. Balrog nikdy nebojoval v Mlžných horách (do doby než se utkal s Gandalfem) Tenhle Gandalfůf Balrog se hluboko do země pod Mlžné hory schoval před Elfy a Valar po porážce Morgotha na konci prvního věku. Bojovalo se ovšem daleko na severu v zemích které jsou ve druhém a třetím věku pod hladinou moře. A také žádný Balrog nikdy nesloužil Sauronovy.  Elfové samozřejmě nebyli nijak spojeni s Mithrillem, byli ale spojeni s prsteny moci zejména s třemi které byli vytvořeny bez účasti Saurona. Isidur samozřejmě nebyl takovýhle jelito a budižkničemu. A do Středozemě nevypluly tři lodě, ale celá armáda Nůmenoru. Která spolupracovala s Elfy a dohodla se s nimi že Sauronovy zatrhnou tipec. Také už v tu dobu byla armáda Nůmenoru mnohem větší než armáda elfů. Navíc Nůmenorejci byli velice dobří válečníci!  Přes mnoho nedostatků musím i tak dávat za 5*, protože je to celé nádherně vymazlené a já si tenhle fiktivní příběh Tolkienovy fikce moc užívám. Vůbec mi nevadí, že má opravdu pomalý spád. Bavíme se tu o pěti řadách, takže proč by jme si to neměli užívat na pohodičku. Za mě 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama