Reklama

Reklama

The Farm

Trailer

Mladý zamilovaný pár se vydá na dlouhou cestu. Zastaví se v klasickém americkém bistru, kde jsou poté uneseni. Jsou zavřeni na farmě, která má být na chov zvířat, ale není. Je pro lidské maso, které je dováženo do známého bistra. K páru se tedy chovají jako ke zvířatům na jatkách. Bude záležet pouze na nich, jak se budou chtít dostat opět na svobodu. (HonzysKISS)

(více)

Recenze (54)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu, žánru či traileru som skôr očakával nejaké poriadnu mäsiarčinu, ako je v mojom najobľúbenejšom exploitation žánri zvykom, napokon som skôr dostal pochmúrny, depresívne ladený horor takmer bez gore, ktoré sa tvorcovia snažili nahradiť celkom sympatickými kladnými postavami, prekrásnou kamerou, spomalenými scénami a pochmúrnou hudbou. A práve hudba ma upútala asi najviac. Záverečné sekundy vyčarovali úsmev. Navyše, takto pekne organizovanú "zvieraciu" farmu som ešte ani nevidel. Film pekne rozdelili na tri časti - zoznamovanie s postavami a stretávanie magorov, potom nasleduje samotná "práca" na farme a pokus o útek. Ja osobne by som však naozaj uvítal, keby boli hlavní hrdinovia aspoň o niečo akčnejší a v samotnej snahe prežiť by sa aspoň pokúšali nepriateľov nejako zlikvidovať. Trojka je za mňa úplne objektívna, i keď bez výraznejšieho nadšenia. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Exploitation the Farm bohužel neobstál očekávání a prokletí mého oblíbeného subžánru pokračuje. Příběh o páru, který neštastnou náhodou skončí na místní farmě, kde skupina nekomunikujících lidí v maskách drží turisty v klecích a chovají se k nim jako k zvířatům. Samotný nápad je sice zvrhlý dostatečně a ženy, které jsou uměle oplodňovány, aby dodávaly mléko místní restauraci je docela síla, ovšem samotného gore se divák vůbec nedočká ( Krom jednoho záběru), herecké výkony jsou otřesné, přehrávající až ochotnické, k postavám divák nemá žádný vztah, hudba je celkem ujetá, ale nevytváří napětí ani negraduje, místy je to i dost pomalý a nezáživný a finále bohužel není akční ani uspokojující. Škoda nevyužitého námětu. Celý film staví na zvrhlé myšlence, která mohla těžit z Texaského Masakru, nedostaví se však nic, co by stálo za pozornost. Za mě nedoporučuji. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na námet pomerne krotké, ale i tak v niektorých momentoch idúce za hranicu. Prvá hodina vťahujúca, intenzívna, naturalistická a drsná, ale potom sa im to nejako rozpadlo. SPOILER Navyše mám v podobne ladených filmoch rád, ak sa na konci z predátorov stanú obete a tu to nebolo, čiže pocit satisfakcie nulový. Tak ale zas v reálnom živote by to zrejme dopadlo presne tak isto. SPOILER ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár cestuje po americkom vidieku a kvôli dlhej ceste sa zastaví v nie príliš prívetivom motele. Správca je riadny čudák, ale ako miesto k odpočinku by im mal miestny podnik stačiť. Po prebudení zisťujú, že sa ocitli na akejsi farme, ktorú spravujú šialenci v maskách zvierat a v klietkach chovajú ludí. Ich najnovšou obeťou sa stal práve tento pár a z tohto desivého miesta zjavne nie je úniku. - Nečakal som, že niekedy uvidím Animal Farm Georgea Orwella v hororovej podobe, ale tento tím tvorcov sa o to pokúsil a vznikol z toho netradičný horor. V podstate ide o klasický priebeh, kedy sa hlavné postavy dostanú do spárov zvráteného kultu, ale štýl réžie je velmi špecifický a zvláštny. Celé to má len sedemdesiatpäť minút, ale režisér sa hlavným postavám venuje len na začiatku a na konci. Keď príde tá hororová časť, je zameraná na zvrátenosti prebiehajúce na farme. Celkový feeling je surový, špinavosť je vysoká a banda nemých zabijakov v maskách zvierat vzbudzuje dostatočný rešpekt. Hudba a vizuálna stránka sú taktiež na velmi dobrej úrovni a ich spracovanie sa tiež mierne líši od klasických amerických béčkových hororov, čo pripisujem tvorcom z Ruska, ktorí sa na tomto projekte podielali. Jediné, čo výrazne kazí celkový dojem, sú nehorázne dementné dialógy, ktorých ale našťastie nie je vela, takže ten kladný výsledok nie je zničený. Mám z toho dobrý pocit a teším sa na ďalší horor s totožným názvom, ktorý je v produkcii už dlhé roky a neustále sa pri ňom menia tvorcovia. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce bez výrazného vyobrazenia gore (pár scén sa ale nájde), no celkovo na mňa “The Farm”, vďaka “dirty look” vizuálu, samotnej zvrátenej myšlienke, no najmä podivnej atmosfére, ktorú dokázal vyvolať, zapôsobil celkom slušne. A i keď tento “exploitation” zrejme mnoho fanúšikov žánru nedocení, ako prepadák ho určite nevnímam. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Žádné velké gore se nekonalo, zato se mi dostalo poměrně slušné "undergroundové" podívané, ve které jde jen o jedno - utéct. Hlavní dvojice nebyla úplně sympatická. Zpočátku jsem si myslel, že půjde jen o dva, kteří nepřežijí dalších deset minut a půjde o takový předkrm před hlavním programem, ale nakonec z nich byly hlavní postavy, tak jsem se s tím musel nějak smířit. :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Upřímně, jsem si tak do poloviny říkal, proč tohle lidi hodnotí tak nízkým hodnocením, protože se mi to dost líbilo. Ale pak přišla druhá polovina na farmě a útěk páru a já jsem několikrát vyprsknul večeři smíchy. Absolutně nelogické chování postav. Borci v maskách byli něco jako Michael Myers, kteří prostě nemusí běžet a stejně každého doménou, zde to bylo velmi komické. Ve filmu nikdo nemluví, Gore bylo minimum. Jak píší ostatní, nevyužitý námět. Velká škoda. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Farm" akosi na mňa výrazne nezapôsobilo. Úvod bol neskutočne nudný a málo zaujímavý. Okrem toho som mal pocit, že tam boli 2 "WTF" momentky, kde si film absolútne protirečil. A hoci sú to detaily, tak som si uvedomil, že to nie je spracované moc kvalitne. Prvá bola keď zastavili pred prvou reštauráciou, na ktorej je nápis - "Help Wanted" a potom otváracie hodiny hovoria, že od pondelka do nedele je zatvorené. Trošku si protirečí. No väčšie protirečenie prichádza, keď majiteľ motela hovorí, že tam moc ľudí nechodí. A chlapec mu to odsúhlasí. Tak potom prečo predtým pozerá na zaparkované autá a hovorí, že to je vychýrené? Dialógy nie sú veľmi dobré, no ku kreditu filmu ich tu ani moc nie je. Väčšinou je všetko podané v tichu. Čo je podľa mňa super. Vizuálne to toho ale tiež moc neponúka. Sú tu možno 2 silnejšie scénky, ktoré sú niečo pre hororových fanúšikov, inak je to skoro úplne prázdne. Žiadna akcia, žiadna dynamika a to je rozhodne niečo čo film potreboval. Aby to nepôsobilo, že farmári sú nedotknuteľní. Lebo tiež až na 2 výnimky sa vôbec nič s nimi nestane. Nerozumiem prečo nosia masky, neviem prečo to majú spracované v kostole ako božstvo, prečo keď okolo niektorých prechádzajú tak nič nerobia a nechajú iných, nech utekajú za našou hrdinkou... proste to mi nedáva zmysel. Vôbec ej tu málo veci, ktoré zmysel dávajú. Je to pozerateľné? Áno. Nápad to má tiež, no myslím si, že by ho chcelo využiť lepšie. Je to plytké, amatérske a neponúka to viac menej nič, čo by ma ako hororového fanúšika nadchlo. Odporúčanie preto dať nemôžem. Hodnotenie: C- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O tom jak zastávka na pumpě na hamburger měla hrozné následky. Na farmě jsou lidé hlavním chodem. Svět farmy osídlují nezajímavé postavy.Moc se toho zde nenamluví. Samé laciné emoce, spolehlivá pohlednost dívčích těl. . Mrazivých okamžiků není mnoho. Romantika se nepěstuje, spíše popisná unylost.. Závěrečná scéna je úchvatně mrazivá. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Odpornost, která se snaží za každou cenu šokovat a připomenout časy, kdy frčely filmy typu Hostel. Narozdíl od zmíněného Hostelu, zde úplně chybí napětí a postavy, kterým by se dalo fandit. Zbyla pouze nuda, která občas vytasí nějakou nepřiměřeně krvavou scénu, plnou vnitřností a jiných chuťovek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Katastrofa, kolik nápadu tady bylo a všechno sračka jako tohle. Masky srandovně dětské to se fakt nepovedlo, pár je hloupy že se ubytuje u hnusáka a pak trapně dobrou noc no mám dost, mlíkarna hrozná a scéna s dítětem trapná, prostě totální blbost film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krvavý hixplotation, ale to jsem se spletl. Nicméně mi to zase tak moc nevadilo, ačkoliv výraznější gore tady chybělo. Nicméně tohle je o tom, jak si lidé s se zvířecími maskami udělali farmu s lidmi bez masek. A když farmu, tak se vším všudy. Už to samo o sobě je celkem neokoukaný koncept a prospívá i lehký orwellovský duch. Líbil se mi špinavý vizuál a překousnout se dali i herci. Samozřejmě dalo se z toho vytěžit víc, ale celkově jsem s tím neměl problém. 65% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Nápad to bol veľmi dobrý, sám som s podobnou myšlienkou v minulosti koketoval, ale to spracovanie je dosť amatérske. Od logických dier v scenári, cez neherecké prejavy, nehodiace sa hudobné motívy až po nenápaditú réžiu. Napätie skoro žiadne, krvi málo, trestuhodne nevyužitý "buranský" potenciál ... Rozumiem posolstvu /evidentne/ vegánskej komunity, no za 5 miliónov dolárov si viem predstaviť oveľa lepší počin. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Farmu jsem viděl jako relativně malé dítě, takže definitivně nadhodnocuju. Nepamatuju si přesně, jak se odvíjel děj, jen útržky a pocit, který jsem při nich cítil. Hrůzu a děs. Celý prožitek byl ještě umocněn tím, že jsem film z pochopitelných důvodů sledoval natajňačku (bylo mi tak 13). Dodnes si pamatuju, jak jsem tuhle nechuťárnu někdy náhodou objevil na YouTube, zhrozil se, zhnusil a pak samozřejmě neodolal, podlehl pokušení a pustil si to někde online. Je to poměrně krátké, takže to rychle odsýpá a řekl bych, že to filmu prospívá i jinak – člověk totiž nemá čas klást si otázky typu proč? nebo jak? a prostě se jen nechává unášet těmi šílenostmi. Spoilerově  o útržcích: Jde tu vlastně o to, že nějaká banda na nějaké obrovské farmě (překvapivě) má vyvinutý zvrácený byznys, podniká totiž s lidským masem a mlékem (dojná žena = dojnice). Maso z lidí je potom dováženo do nedalekého bistra, kde ho v burgrech servírují běžným turistům. Případně si ho snědí sami na farmě. Naše "masa do burgrů" poznáváme právě jako turisty, co takové bistro navštíví a nakonec jsou uneseni z nějaké osady, která pravděpodobně slouží jen jako areál pro unášení lidí již zmíněnou bandou. No prostě strašná ptákovina. Ale jak říkám, nemáte vůbec čas nad tím přemýšlet, prostě jen sledujete, jak se protagonisti snaží utéct a nakonec si z nich na farmě uvaří véču. Nic víc, nic míň. Brutalit teda až až. Navíc nejde jen o to, co vidíte, ale o to, co si domýšlíte a tím v podstatě dál děsíte sami sebe. Pamatuju si pak také, jak bláhově utíkali, vstoupili do autobusu zaparkovaného na té farmě, už to vypadalo, že fakt odjedou, ale pak se otočili a zjistili, že na každém sedadle sedí jeden z těch masožroutů. Neuvěřitelně nepříjemný prožitek. Je to do jistý míry atmosférický. Protože děj to teda fakt nemá. Funfact: "Ženy na plakátě nejsou černošky, jen je týpek trochu připálil." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

To čo predviedol tým okolo Egora Povolotsliyeho pri práci s kamerou zatienilo aj trochu menej nápaditý dej, ktorý už bol spracovaný viackrát s rôznymi úspechmi. Film prinesie typický úvod, s ktorým sa stretávame už od nakrútenia The deliverance či Last house on the left neustále, a síce sympatických mladíkov ktorý postupne stretávajú rázovitých vidiečanov,ktorý im neskôr strpčia život, niekedy viac, inokedy ešte viac. Tentokrát podstatne viac a niektoré scény boli ozaj zvládnuté výborne a k 5 * chýbalo málo. Možno práve detail, že časť domorodcov z farmy nosilo masky, k filmom Oni či Očista sa hodia podstatne viac, avšak aj v tomto príbehu mali svoje opodstatnenie, na mňa však pôsobili pomerne rušivo a slušnému spracovaniu Farmy ubrali jednu hviezdičku. Záver s autobusom či obloženým stolom dal skvelú bodku za vynikajúcimi 80 minútami. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Hlavně co se scénáře týče je The Farm přesnou osnovou toho, co je v exploitation žánru špatné dělat. Budiž The Farm odstrašujícím případem pro budoucí hororové scénáristy. Chování postav je zde asi největším problémem. V podstatě 80 minut jen kroutíte hlavou nad tím, jaké myšlenkové pochody tu oběti mají. Když se přesunu od této trampoty jinam, další nemilý faktor je tu ten, že akce je v podstatě nulová a je to jen jakési sledování dění, které není zrovna zábavné a spíše jen tak pozorujeme, jak se lidé v maskách přesouvají z místa na místo a sem tam zaslechneme nějaký nic neříkající dialog. Dvě dávám docela z milosti, protože na způsobu, jakým to režisér uchopil, vlastně ani nebylo moc co zkazit. Žádná nádhera to ale není. Vidět se to určitě nemusí. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru asi lehký nadprůměr, pár nepříjemných scén, po dlouhé době technicky slušný exploitation, který není zralý na televizní promítání. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako explotation to moc nefunguje v celém filmu je pouze jedna krvavější scéna vyvrhnutí jakési ženské jinak nic. Viděl jsem daleko větší krváky, které se i daleko více odvázaly (to i poslední texaský masakr předvedl více gore než tohle). Pochválit se tak dá jen důvod proč to dělají a za to dám 2 hvězdy. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský horor, ktorý otvorene vykráda Texas Chainsaw Massacre a neprináša vôbec nič nové. Hlavní hrdinovia mi boli celú dobu ukradnutí a ani nápad farmy, kde chovajú ľudí tu vôbec nepôsobí originálne. Záverečný záber potom pôsobí ako cielená paródia. ()

Reklama

Reklama