Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

bourec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem narazil náhodou. Dobrý hodnocení, a chválený herectví Shii mě nalákali ke sledování, a prakticky jsem nějak přešel fakt, že je to v hlavní roli s člověkem s Downovým syndromem. Bohužel i v tomhle případě je to problém. Filmy s všelijak postiženými lidmi nemám rád (Forest Gump, Rain man a další). Takže mě to i přes určitou snahu prostě nebavilo. Dvě hvězdy za slušný herecký výkony a za fakt, že jsem koukal na něco, co bylo v mejch očích už dopředu odsouzeno k záhubě.30%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajnová roadmovie. Pár úsměvných příhod. Zajímavý cíl cesty. Příjemné postavy. Dakotě to zde moc sluší a Shia je správňácky spustlý. No a i postižený (nebo nemocný, co já vím, jak se "má" down označovat) Zack si brzy získá divákovy sympatie, když se nestydí vystavovat na odiv své pupkaté tělo jen v mokrých slipech. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Jasné, že zomrieš. Ale dôležité je, aby sa o tebe po smrti šírila dobrá historka.“ Ten koniec je nejaký... no, čo ja viem. Ale OK, nech je aký je. Dovtedy super záležitosť s výbornými hercami, ktorí si to zjavne užili. Shiovi LaBeoufovi, nech už vyviedol v živote všeličo (a že toho bolo), bude za tento film všetko komplet odpustené a raz zaň pôjde do neba. Do toho skvelá južanská výprava/atmosféra a scenár, ktorý možno neprekvapí, ale je citlivý, dobre natočený, presvedčivo zahraný a vďaka tomu, že si zvyknete na postavy, tak vám na nich záleží , držíte im palce, užívate si s nimi plavbu, smejete sa s nimi, i sa s nimi dojímate. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk by potom skoro až chtěl zase věřit v lidskost, pochopení a lásku. Ale i když je svět hlavně dnes úplným opakem a scénář filmu je jen naivní iluzí a snem, i přesto že jsem od přírody pesimista, cynik a dobytek, tak ten zbytek duše ve mě jim přál každý zážitek, každou ulovenou rybu, každého hodného wrestlera, každého dobrého prodavače, každý vánek větru, každý hřejivý dotek písku, každý kousek boha, lok domácí pálenky a hlavně každý úsměv sladké Dakoty. Shia LaBeouf vyrostl z Hollywoodského spratka do rozervaného charakterního boha. Na takový film jsem už nějaký pátek čekal. Díky. 100%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Občas není špatné se podívat na film, který sice nemá bůhvíjaký příběh, ale je z něj cítit touha po svobodě. Hlavní hrdinové nebývají nějací andílci, většinou mají na svědomí nějakou lumpárnu, ale spojuje je právě sen prožít něco nečekaného a neobvyklého. A o tom je i tento příjemný film o nezvyklém a nesourodém přátelství. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama