Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan (Ansel Elgort) trpí zvláštní poruchou, kdy v jeho mysli žijí dva lidé - jeden je aktivní v noci a druhý ve dne. Každý má svou postel a zájmy, ale oba se snaží tento stav udržet pomocí jistých pravidel a omezení. Tato křehká symbióza je narušena, když se oba dva sblíží s tou samou dívkou - Elenou (Suki Waterhouse). Najednou se zdá, že vše, co spolu do té doby vybudovali, a na čem stála jejich společná koexistence, ztrácí význam. (C0r0ner)

(více)

Recenze (19)

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám že Ansel si vybírá jednu perlu za druhou. Film, který svým dějem rozhodně zaujme a Ansel to svým stylem zahrál opět skvěle, jen mi tu chyběla nějaká bomba... něco, díky čemuž by si to zasloužilo plný počet, ale i tak jsem velmi spokojený. Povedený filmík. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že "Jonathan" je nakoniec celkom okey dráma, no chýba jej nejaký reálny a poriadny drive, ktorý by ju vytiahol. V prvom rade si povedzme jednu dôležitú vec. Ansel Elgort tu hrá dvojrolu, no reálne poznáme len jednu jeho stránku a tou je Jonathan. O Johnovi toho vieme málo, lebo nikdy nevidíme deň kedy preberie akciu nad telom on. Jediné čo nám dáva sú nahrávky pre svojho brata. Okrem toho tiež neviem ako to funguje, keď obaja fungujú od siedmej do siedmej. Kedy vlastne telo reálne spí ak jeden žije počas dňa a druhý počas večera? Nemajú to úplne dôsledne vymyslené. A hoci je jeho výkon dobrý, tak mal som dosť problém tomu uveriť. Potom je tu Suki Waterhouse, ktorá by asi potrebovala mať vo filme väčšiu rolu, lebo reálne by do toho mohla nejako zasiahnuť a spraviť to zaujímavejšie, no viac-menej len funguje ako nástroj, ktorý má spôsobiť konflikt medzi bratmi. A to je škoda, lebo potenciál v jej postave je. Vizuálne okey, nápady tam sú, len nejako nechcú prejsť na povrch a pôsobí to na mňa veľmi nevyužito. Na jedno pozretie stačí, ale neviem čo by som tam reálne vyzdvihol okrem toho, že ma to nejako moc nenudilo a chcel vedieť kam to dospeje. Ale pre mňa je realita taká, že by som to ešte párkrát prepísal a možno našiel nejaké nevyužité cesty, ktoré by tomu dali väčší šarm. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Toto psychologické drama si nevytvoří smysluplný vztah s publikem. Je tu mnoho nezodpovězených otázek a postavy si udržují flustrující emoční vzdálenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad vypadá fajn jen do té doby, než si položíte otázku, jak to hlavní hrdina (či chcete-li hrdinové) zvládá fyzicky. Jestliže je jedno já aktivní přes den a druhé v noci, celkem zákonitě to musí skončit kolapsem. Ale budiž. Tohle se dalo zpočátku překousnout, což platí primárně pro první, seznamovací půlhodinu, která se popisuje denní rutinu a pravidla, jimiž se musí dvojice sdílející jedno tělo řídit. Problém je, že pak člověk tak nějak čeká, že do toho režie šlápne a vypukne nějaké drama, kdy se jedna z osobností naštve a začne dělat neplechu té druhé. A nějaké náznaky tu i jsou, ale výsledek je rozplizlý a místy i uspávací, čemuž nepřispívá ani neutichající unylý hudební podkres. Noa za nedořešený konec bych vraždil. Škoda. snad se k tomu v budoucnosti někdo vrátí. 40% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý nápad sa bohužiaľ nedočkal príliš oslnivého spracovania. Osobne si myslím, ak by bol prvok scifi nahradený tým, že hlavný predstaviteľ by trpel schizofréniou a počas deja by vysvitlo, že to bol spôsob terapie jeho lekárky možno by to v mysliach ľudí zarezonovalo podstatne viac. Herecký výkon Ansela Elgorta bol tým najlepším, čo film ponúkol. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi dynamický,napínavý filmy,tak Jonathan ne.Komorní drama,s debilní zápletkou,a s úplně kokotskym koncem.A všimnul jsem si,že pokaždý,když jedu film s ambientní hudbou,která má podkreslovat to mysterium ve filmu,tak to vždycky stojí za hovno.20%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rozjezd to mělo dobrý a atmosféru to do konce první poloviny mělo taky, ale já jsem celou dobu čekal, že z toho vypadne něco víc, že to bude mít nějaký větší příběh. Tady se totiž v prostřední části rozehrála nudná romantická linka a pak na konci došlo k něčemu, na co jsem čekal celou dobu, ale nic víc, nic navíc. A v té druhé polovině už mě to dost začalo nudit. Nápad samotný je zajímavý, ale nedomyšlený - když každý z bratrů funguje 12 hodin a ten druhý těch dalších 12 hodin, kdy si odpočine to tělo? Vždyť fyzicky prostě fungovat nemůže. A tohle film nevysvětluje, tím vším to sráží dolů a nápad (a zápletka samotná) je pak celkem hloupý. Natočené a zahrané je to dobře, k zahození to není, ale povedené to rozhodně taky není. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že to sklouzne do romantické srágory, ale pak se z toho stala perfektní analýza rozpadu jakéhokoli vztahu (tady v lehké sci-fi lince), která nakonec přešla do velmi napínavého dramatu, kde však nikdo skoro ani nezvýšil hlas. Silný závěr jenom podtrhl skvělý dojem. 95% ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Námět filmu se zdá super, ale postrádá to logiku, jak již psali uživatelé přede mnou. Film je absolutně nedotažený, konec odbitý. Nevyvolalo to ve mě žádné emoce, což bych od takového druhu filmu očekávala. Za mě promarněný potenciál, mohl z toho být silný příběh, bohužel je to ale jen táhnoucí se drama, které ve výsledku vlastně vůbec nedává smysl. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Asi se to snaží být jako filmy od Mike Cahilla, ale nefunguje to. Scifisticky poněkud mnoho logických děr a příběh nic moc. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimava sci-fi drama so skvelym nametom,nieco nove,co som este nevidel,herec Ansel Elgort sa vzdy objavi vo filmoch,ktore ma dokazu zaujat,aspon zatial,co som videl a co som nevidel,tak si mozno pozriem,no hodnotim tento a za mna velka spokojnost...:-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Z poměrně originálního nápadu nebyly využity všechny možnosti, které se nabízely. Škoda, že ten příběh byl tak řídký. Ale který film vám může nabídnout to, že chlap přebere sám sobě holku, která je mu nevěrná zase se sebou samým? Zajímavé, leč lehce zapomenutelné. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, ale zpracování poněkud pokulhávalo. Bohužel, protože jinak to mohl být dramatický film. Ale v této podobě se neskutečně táhne a závěrečná pointa vyznívá do ztracena. Podruhé už ne, škoda promarněné šance. ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Lékařka zjistí, že bratři žijí v jednom těle. Tak zajistí, aby jeden žil přes den a druhý v noci. Každý má svou práci a svůj život. Mezi sebou komunikují tak, že si nahrávají videa. Pak se ale stane něco, co postaví lékařku před vážné rozhodnutí. Pouze jeden totiž může žít plnohodnotný život. Škoda toho nedotaženého námětu. ()

F50Ferrari 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako docela mě to bavilo, ale spíš kvůli tomu, že jsem si furt řikal, no to bude mazec, z toho se určitě vyvine něco hodně zajímavého a dramatického. No a ono nic dá se říct. Strašně promarněný potenciál. Podívat se na to určitě dá, ale po druhý už bych to vidět nechtěl. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie, dobrý príbeh, zvládnuté obsadenie hercami. Oceňujem najmä spôsob spracovania tak, aby sa John s Jonathanom neplietli. Skvelá vzťahovka. Konflikt a jeho vyústenie vrátane záveru je vyjadrený explicitne, napriek tomu sa zdá byť niektorými nepochopený, v tomto prípade rozhodne nejde o chybu tohoto filmu. ()

Reklama

Reklama