Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov z poslednej doby s V. Casselom - pointa pekná, no dejová linka ma zvyčajne moc nezaujme. Po obsahovej stránke to škrípalo aj v tomto prípade. Niektoré momenty sú až moc zjednodušené, iné zase až príliš prekombinované so zbytočnými artovými vsuvkami, čo len uberá na tempe príbehu. No na druhú stranu treba uznať, že atmosféru sa tu podarilo docieliť prvotriednu - miestami pochmúrne, miestami slnečné... presne prispôsobené aktuálnej situácii postáv, nádherné kostýmy, slušná hudba... A jednotlivým postavám sa podarilo vdýchnuť jedinečný charakter - dobrých si rýchlo obľúbite, zlých zase rýchlo neznášate... Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)

Reklama

Reklama