Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Impozantní film o tom, kterak trollové na severu Evropy nevymřeli. Ono o trollech se všeobecně ví snad jen to, že jsou tupí jako sedlo od koně a smradlaví jako CH3(CH2)2COOH vylitá v květináči. Co se skutečně nevědělo, bylo to, že troll-samec má vagínu a trollice-samice má chuj podivného vzezření. Rovněž se doposud netušilo, že troll (bez ohledu na to, zdali má vagínu či chuj podivného vzezření) disponuje vlastnostmi mozkomora ergo vycítí pocity u člověka-netrolla. Nezapomenutelný a současně silně znepokojující film. 85% Celosvětový příjem k 6. 3. 2019: $944,990 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že to bude podobenství nebo symbolistický film. Když nepočítám těch pár naivních a trapně jednoduchých symbolů ("splynutí" skrze sex), které bych nepočítal na prstů jedné ruky, tak tím ten film není. Tak jsem během filmu pořád čekal nějakou hlubší myšlenku, nějaký přesah. A k tomu taky nedošlo. Takže je to jen příběh o seznámení dvou vzhledově odpudivých lidí (abych nespoileroval, ale ono se to dá odhadnout), který se dělí na (odhadnutelný) kriminální příběh a na příběh romantický, přičemž se oba na konci prolnou. Ten nápad sice sám o sobě není marný, je slušně zahraný a ani kamera není k zahození a kdyby to mělo nějaké lepší tempo, většina scén nepůsobila déle než má a vystřihly se ty zbytečné scény, asi by se mi i líbil. Horší je, že tady jde jen o ten bizarní příběh, ale jinak je to naprosto prázdné. Což je dost blbý, když se to snaží tvářit strašně inteligentně. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem prostě víc a taky že tu potenciál na něco víc byl. Takhle zůstala jen zajímavá a ne úplně blbě vymyšlená historka, která je ale nudná a myšlenkově vyprázdněná. Lepší 2* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Trailer mi přišel zajímavý, ale samotný film mě nebavil a ke konci jsem už jen útrpně vyčkával, kdy naběhnou titulky. Postrádal jsem tam nějaký poutavější příběh, který by si více získal pozornost. A celkově jsem si k tomu nenašel cestu a přišlo mi to nesympaticky bizarní a místy dost nechutné - pár lidí se v jistém momentu zvedlo z kina a vůbec jsem se jim nedivil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbizarnějších romancí výrazně řízlá thrillerem o tom nejodpornějším zločinu a -asi SPOILER- severskou mytologií. Pokud pominu atmosféru typickou pro skandinávské detektivky, tak asi nejvýraznější dojem na mě udělala jakási fascinující odpudivost. Vedle fantastických hnusných masek ústřední dvojice film nabízí třeba nahotu, kterou prostě nechcete vidět, ale stejně na ní zíráte a ve mě hodně hrklo během scény, které dominoval zvuk, ale to nic neubíralo na její příšernosti. Pomyslným vrcholem byla asi nejujetější milostná scéna, jakou jsem kdy viděl. Vyvětlení s identitou pak bylo třešničkou na dortu. Abbasi potvrdil svůj talent a jsem docela zvědav, s čím přijde příště. 85% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)

Reklama

Reklama