Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Topco 

všechny recenze uživatele

Hranica. Ako colná hranica medzi dvoma krajinami, hranica medzi zákonom a zločinom, láskou a rozumom, hranica medzi ľuďmi a inými bytosťami, medzi civilnou skutočnosťou a rozprávkovou mytológiou... či dokonca sexuálnymi rolami. Zaujímavé je sledovať, keď film niektoré tieto hranice zvýrazňuje, iné stenčuje a inokedy zasa úplne stiera, čo podčiarkuje nepredvídateľnosť príbehu. Prapodivný mix severskej sociálnej depresie, živočíšnej romance, temnej detektívky a škandinávskej fantasy. A ono to u mňa krásne zafungovalo! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle skandinávský bizár a je to k mému překvapení slušné a doporučeníhodné. Příběh se zaměřuje na Tinu, která má podivný vzhled a je celkem creepy, její život za moc nestojí a pracuje jako celník na letišti, ovšem má zvláštní dar- speciálně vyvinuté čichové schopnosti, kde dokáže z lidí ucítit strach,vinu i jiné emoce a díky tomu chytí i nějaké ty pedofily. Její život se však změní, když se setká s Vorem, který má podobně odpudivý vzhled a začne mezi nimi jakási bizární romance ( sexuální scéna s němi je opravdu velmi odpudivá). Míchá se zde více žánrů, je to protkané severskou mytologií, daří se tvůrcům i šokovat ( v závěru se docela přiostří) a celé je to takové zvláštní, zajímavé, neobjevené, že mě to opravdu bavilo. Skandinávský bizár se vším všudy. 7/10. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Odvážný a podivný film, kterým bych mohl strašit malý děcka. Obličeje hlavní hrdinů totiž sympatie zrovna nevzbuzovaly, ale faktem je, že takovýhle příběh jsem nikdy předtím neviděl. Mytologie trollů přenesená do dnešní společnosti je originalita jako prase a i když je tam scéna, ze který bych blil, šoupnu tam s odřenejma ušima čtvrtou pecku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, čo všetko si odnesie ocenenie z filmového festivalu v Cannes. Aj keď v tomto prípade sa ten iný uhol pohľadu dá pochopiť a dá sa ho brať za prednosť. Dejová linka ale pôsobí dosť zvláštne, pretože je tu dosť čudných vecí okolo postavičiek, ktoré ako celok tvoria neurčitý a miestami až nepríjemný pocit. Príbeh sám o sebe je veľmi jednoduchý - škaredá Marienka stretne škaredého Janka, do ktorého sa tak zblázni, že jej z toho narastie penis. Do toho potom samozrejme predvídateľný twist na záver. Technická stránka spolu s réžiou však neboli zlé - páčili sa mi najmä exteriéry, kamera, práca so svetlom a to, ako sa v niektorých scénach podarilo réžii vzbudiť dojem umenia. Priemer. 60/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tina a Vore je jeden z nejbizarnějších kousků, které jsem v poslední době viděl. Prazvláštnější žánrový mišmaš aby člověk pohledal. Skandinávská pohádka o dvou zamilovaných bytostech na pomezí světa lidí a nadpřirozena, která v sobě skrývá detektivní zápletku a všudypřítomnou kritiku lidské společnosti. Maskéři odvedli vážně dobrou a děsivě přesvědčivou práci a stvořili jeden z nejneatraktivnějších párů dějin filmu. Zajímavé bylo též pojetí trollí mytologie, jež se postarala o nejeden wtf-moment. Rozhodně jde o povšimnutíhodný film, u něhož chápu jakékoli hodnocení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)

Reklama

Reklama