Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Impozantní film o tom, kterak trollové na severu Evropy nevymřeli. Ono o trollech se všeobecně ví snad jen to, že jsou tupí jako sedlo od koně a smradlaví jako CH3(CH2)2COOH vylitá v květináči. Co se skutečně nevědělo, bylo to, že troll-samec má vagínu a trollice-samice má chuj podivného vzezření. Rovněž se doposud netušilo, že troll (bez ohledu na to, zdali má vagínu či chuj podivného vzezření) disponuje vlastnostmi mozkomora ergo vycítí pocity u člověka-netrolla. Nezapomenutelný a současně silně znepokojující film. 85% Celosvětový příjem k 6. 3. 2019: $944,990 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

LGBTT..? Nordic noir, supernatural horor a realismus dílem magický i sociální nabalení na love story a proces hledání identity, když jste součástí menšiny. Diváky trolící Abbasi to tak koncipoval, protože na milostný příběh jde navázat prakticky cokoliv, nicméně podmínkou je, že musí být natolik silný, aby to unesl. Škoda, že při erotické scéně nevylezlo slunce, protože mít ho jako šutr, měli by to ještě intenzivnější.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet možno napovedá, že by mohlo ísť o príjemnú indie vzťahovku medzi netradičnými hrdinami, zároveň trochu hrozí tým, že by mohlo ísť o jednoducho čitateľnú moralitku o inakosti, avšak nedeje sa ani jedno ani druhé. Tina a Vore skôr upomína na staršie cronenbergovky a atmosférou čiastočne aj na klasické temné kriminálne trilery. Možno by nezaškodilo viac tej explicitnosti, avšak v konečnom dôsledku tu nechýba. Scenár sa časom vydá do pomerne málo predpovedateľných vôd a tá voda nie je myslená len obrazne. Opäť sa filozofuje nad tým, čo robí ľudí ľuďmi alebo iné bytosti inými bytosťami a odpovede nie sú našťastie jednoznačné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nechci žít jako předtím.“ - „Seš si jistá?“ - „Nemám co ztratit.“ - „Rozmysli si to. Náš způsob života…to není snadnej život. Je těžkej.“ - „Ale může bejt krásnej.“ - „Moc krásnej.“ Režisér Ali Abbasi mě zaujal Svatým pavoukem. Vzhledem k různorodosti hodnocení i žánrů jsem se v případě jeho o 4 roky staršího filmu Tina a Vore raději dopředu připravil na mnohé, přesto mě v lecčem překvapil. Zpočátku mě snímek hodně bavil. Zajímavou hlavní postavou, rouškou tajemna ohledně její schopnosti a samozřejmě vpádem nové, ještě divnější osoby do jejího života, který se tím celý převrátí naruby. Jenže zhruba od poloviny snímku se film začal odvíjet směrem, který mi neseděl. A to včetně samotného konce, který byl předvídatelný a z určitého úhlu pohledu zoufale normální. Snaha šokovat a zhnusit diváka u mě příliš nefungovala, ačkoliv připouštím, že pojem „živočišný sex“ dostává v tomhle filmu docela nový rozměr, ehm. Podtrženo sečteno, tomuhle dílku o jinakosti, hledání sebe sama, vlastního místečka na tomto světě a spřízněné duše dávám lepší 3*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle skandinávský bizár a je to k mému překvapení slušné a doporučeníhodné. Příběh se zaměřuje na Tinu, která má podivný vzhled a je celkem creepy, její život za moc nestojí a pracuje jako celník na letišti, ovšem má zvláštní dar- speciálně vyvinuté čichové schopnosti, kde dokáže z lidí ucítit strach,vinu i jiné emoce a díky tomu chytí i nějaké ty pedofily. Její život se však změní, když se setká s Vorem, který má podobně odpudivý vzhled a začne mezi nimi jakási bizární romance ( sexuální scéna s němi je opravdu velmi odpudivá). Míchá se zde více žánrů, je to protkané severskou mytologií, daří se tvůrcům i šokovat ( v závěru se docela přiostří) a celé je to takové zvláštní, zajímavé, neobjevené, že mě to opravdu bavilo. Skandinávský bizár se vším všudy. 7/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama