Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním konstatuji, že tak nějak nevím, no. Oceňuji nápad, originalitu, herecký luxus, podprahově vnímám sdělení, přesto je pro mě tahle bizarnost jaksi nestravitelná a to nemluvím jen o jídelníčku, vsuvka s dětským pornem přes čáru. Každopádně nevšední zážitek, v jakémkoli slova smyslu. P.S. Zajímalo by mě, na čem tvůrci frčeli.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Impozantní film o tom, kterak trollové na severu Evropy nevymřeli. Ono o trollech se všeobecně ví snad jen to, že jsou tupí jako sedlo od koně a smradlaví jako CH3(CH2)2COOH vylitá v květináči. Co se skutečně nevědělo, bylo to, že troll-samec má vagínu a trollice-samice má chuj podivného vzezření. Rovněž se doposud netušilo, že troll (bez ohledu na to, zdali má vagínu či chuj podivného vzezření) disponuje vlastnostmi mozkomora ergo vycítí pocity u člověka-netrolla. Nezapomenutelný a současně silně znepokojující film. 85% Celosvětový příjem k 6. 3. 2019: $944,990 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbizarnějších romancí výrazně řízlá thrillerem o tom nejodpornějším zločinu a -asi SPOILER- severskou mytologií. Pokud pominu atmosféru typickou pro skandinávské detektivky, tak asi nejvýraznější dojem na mě udělala jakási fascinující odpudivost. Vedle fantastických hnusných masek ústřední dvojice film nabízí třeba nahotu, kterou prostě nechcete vidět, ale stejně na ní zíráte a ve mě hodně hrklo během scény, které dominoval zvuk, ale to nic neubíralo na její příšernosti. Pomyslným vrcholem byla asi nejujetější milostná scéna, jakou jsem kdy viděl. Vyvětlení s identitou pak bylo třešničkou na dortu. Abbasi potvrdil svůj talent a jsem docela zvědav, s čím přijde příště. 85% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Detektivní schéma, vychýlené festivalovým bizárem s různorodým myšlenkovým klíčením. Přes zdánlivé prvky fantasy zůstáváme pevně v realitě - a o to děsivější a znepokojivé. Tvůrce ji nazývá “Nordic realism”. Psychologický, fyzický, místy pro někoho možná až odpudivý zážitek, vždy ale společensky reflektující a ze všech uhlů pochopitelný. A navíc jednohumorně odlehčený - pokud tedy záměrně. Nejsem si jistej. [Cannes] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama