Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mando v epizodě několikrát zmíní, že jeho posláním je nalézt Jedie, ale místo toho tráví x dní v jakési zapadlé díře na Tatooinu, aniž by získal byť jen minimální info vedoucí k jeho cíli... kdyby to byl seriál kde je každý díl o nějakém "questu" bez hlavní příběhové linky, tak ani nepípnu a hned dám o hvězdu vyšší hodnocení, ale tady máme prostě nějaký main plot, kterému se tvůrci však vyhýbají pomalu jak čert kříži a neustále nás "rozptylují" těmito všemožnými odbočkami... série má navíc jen 8 dílů a tak není čas ztrácet čas a tady jsem měl zkrátka silný pocit, že ho ztrácíme až až. Jo a v závěru epizody jsem čekal, že Mando nechá Timothy Olyphantovi onen Bobův armor s proslovem typu že si ho zasloužil v boji a byl by z něho dobrý Mandalorian atd. atd., ale ne, prostě jen Mando sbalí saky paky a čau:)) Opravdu zvláštní vyznění této epizody. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka navazuje přesně tam, kde to zabalila jednička. Je to rychlé, svěží, plné odkazů na klasické filmy a zároveň nechybí pro odlehčení trochu humoru a vtipných momentů. Mandalorian se zatím jeví jako Indy z budoucnosti, potažmo rovnou z jiné galaxie. Skvěle vychytaná akce s pouštním červem, na seriálovou produkci špičkový vizuál. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CGI príšerka vyzerala ako z hollywoodskeho trháku s veľkým rozpočtom a naozaj stála za to. Mando je stále cool, Baby Yoda milý ako vždy a Timothy Olyphant potešil. Opäť ale ide o epizódu zaoberajúcu sa (ne)obyčajnou žoldnierskou prácou, mytológia univerza sa takto nikam neposúva, čo ma veľmi mrzí. Tvorcovia sa zase miesto hlavnej línie venujú menej podstatným odbočkám. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian pokračuje přesně v tom, co začal v první sezóně. Mando někam cestuje, dostane se do potíží, často ani neví jak a pak to musí chtě nechtě vyřešit. Většinou to osahuje blaster a pořádnou přestřelku. Pokud vám to nesedlo minule, nebudete nadšení ani tady. Přesto hlas Pedro Pascala je stále úderný, nosný a nezaměnitelný. Baby Yoda je snad ještě roztomilejší, a je jasně poznat, že budget se navýšil. Scenérie jsou překrásné, digitální efekty dechberoucí. Rozdíl mezi filmem a seriál se stírá stále více, a samozřejmě za to může rozpočet. Z Mandaloriana je ale cítit něco víc. Je to rozhodující prvek, který chyběl osmé a deváté epizodě filmové série. Je tu radost, zapálení pro věc a skutečná láska k látce. Přál bych si pouze propracovanější děj. Pak bych byl radostí bez sebe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že sa nič nezmenilo. Postavy stále totálne ploché a nezaujímavé. Prázdna bandaska a zelený mončičák by mi stačili, keby som mal max 12 rokov, ale to už dávno nemám. Zdá sa, že si tvorcovia stúpli do svedomia a prihodili už aj nejaké epizódne zápletky, aby to nepôsobilo ako nekonečný rozkúskovaný film. No ale kdejaký desiatky rokov starý sci-fi seriál mal epizódne zápletky oveľa pútavejšie. Takže všetko zachraňujú len triky na ktorých sa nešetrilo a fan servis v podobe rás a lokácií povedomých z pôvodnej trilógie. Pre mňa je to ale fakt málo a divím sa jak veľa ľudom takáto dejová prázdnota stačí k spokojnosti. 4/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama