Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze vyřešit své finanční problémy přijme Erik (Gísli Örn Garðarsson) svého bratra Atliho (Baltasar Breki Samper), aby mu pomohl propašovat kokain na Island. Atli je malý zločinec, který byl právě propuštěn z vězení. Duo transportuje drogy v plastových granulích, které spolkla mladá polská žena Sofia (Anna Próchniak). Erik si myslí, že ví všechno, dokud žena, kterou najmou, neonemocní. (sator)

(více)

Recenze (16)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Islandský režijní debut zabývající se pašováním drog. Příběh se zaměřuje na dva bratry, kteří pašují kokain do své Islandské domoviny v břiše mladé Polky, ale vše se zvrtne když se Polce udělá zle, drogy nejdou vyzvracet, policie jim je v patách a někdo by rád dostal svůj podíl. Kdo je zvyklý na Severskou filmařinu, tak dostane jako vždy autentickou, nepříjemnou a drsnou podívanou s gradujícím a napínavým finále. Hodně dobré a dostatečně mrazivé. 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dals jí projímadlo?“ - „Jo, ale pořád nic.“ - „To bylo před 2 dny!“ - „Nemůžem ji nechat vyšetřit?“ - „Pečlivě přemýšlej. Chybí ti vězení?“ - „Možná může někdo přijít a podívat se na ni.“ - „Ne, nikoho dalšího do toho nebudem zatahovat. Jen ty a já.“ Bratři Erik a Atli, oba v pořádných finančních problémech, vymysleli plán, jak si přivydělat…nebude to ale pro ně příliš velké sousto? Jde sice o celovečerní režijní debut, ale je fakt, že režisér snímku už stačil nabrat nějaké zkušenosti při natáčení islandského krimi seriálu V pasti. I v tomto filmu zůstal věrný žánru a výsledek není zas tak marný. Už úvodní pasáž s pašováním drog má slušný náboj, zvlášť, když je pak ukázaná ještě z trošku jiného pohledu. Pak se začne hlavním hrdinům kazit stále víc věcí, s čímž přibývá i solidní porce napětí. Bohužel, směrem ke konci se snímek nevyhne jistým klišé (nejištěná policistka, probraná „pacientka“), a když už to vypadá navzdory vývoji na psychologicky zajímavé vyústění, přijdou tvůrci s otevřeným závěrem, dle mého docela zbytečně. Takhle to vidím pouze na lepší 3*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dva amatéry napadne vyspravit svoje zpackaný a tragický životy tak, že zkusí v živým polským balení protáhnout skrz všechny letištní gejty z Kodaně do Reykjavíku nějaký to héro. Nebo kokeše? Nevím přesně. Ale vím, že tihle dva kašpaři to parádně zpackají a dopadne to tragicky. Podle dvou jediných zdejších dosud komentářů jsem tedy čekal mnohem větší drsárnu a depku, ale ve srovnání třeba se starými dánskými Refnovými syrovými gangsterkami je tohle celkem slabota, a to hlavně po scénáristické stránce. Filmařina je to sice slušná, atmosféra je příjemně seversky strohá, ale je tu přece jenom příliš všelijakých těch "ale" a "proč" a "jak" a "co" a podobně. Následuje něco všetečných otázek - SPOILERŮ: Co se vlastně v břiše ubohé Sofie stalo, že neumřela ale ani za několik dnů kapsle nevyzvracela? Kolik je asi na Islandu naturalizovaných srbských policajtek šprechtících polsky? A detektivové tam pátrají na vlastní pěst a osamoceně, aniž by někomu řekli kam jedou? Je možné, aby Sofie po dnech mdlob a paralyzovaného zpoceného zvracení najednou podezřele rychle ožila a vcelku pohodově běhala při pokusu o útěk z "věže"? Proč nechal velký zlý bratr na konci Sofii žít, když ho mohla pár větami poslat na doživotí do lochu? Že by se s ní dohodl, třeba jako "Promiň že jsem tě nejdřív nechal málem chcípnout, pak tě rozpáral a nakonec tě chtěl ještě uškrtit, dám ti pár korun na přilepšenou, i když fet je v hajzlu a já jsem skoro na mizině". No, na prvotinu sice dobrá práce, ale scénář by potřeboval trochu doladit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva bráchové pašují z Dánska na Island potěšení v prášku, přičemž jako kufr používají mladou Polku. Jenže co dělat, když drogy nechtěj z holky ven a policajti jsou na stopě? Z mého pohledu až příliš strohá a studené a to i na Seveřany. Ne že by dění nedokázalo vzbudit můj zájem a rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, ale film ve mě nevyvolal ani jedinou emoci, což je vzhledem k dění špatně. Že to nakonec přelezlo přes průměr je především zásluha Marijany Jankovic, která mě kdovíproč bavila, a vydařeného a hlavně docela překvapivého finále. 60% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Ukrutnost - film mne úplně na vánoční svátky 2019 zničil a nebýt následně polské komedie Planeta Singli, tak jsem se z deprese do novýho roku asi nevyhrabal. Pokud to chcete vidět, nic si o tom ani nezjišťujte. Pak vás film řádně podusí. Šílený drama, hnusný, nechutný, ždímající psychiku na naprostý maximum. Takový to, jak se všechno sere, na posranýho i hajzl spadne a co se může pokazit, určitě se pokazí ... A docela dost uvěřitelný, že by se to mohlo stát ... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Slabota,při který bylo po dvaceti minutách mým jediným cílem vidět,jak se ta plejáda absolutně nesympatickejch herců postřílí,prostě zabije.nevyšlo,někteří přežili.30%. ()

sator

všechny recenze uživatele

Ve snaze vyřešit své finanční problémy Erik přijme svého bratra Atliho, aby mu pomohl propašovat kokain na Island. Atli je malý zločinec, který byl právě propuštěn z vězení. Duo transportuje drogy v plastových granulích, které spolkla mladá polská žena Sofia. Erik si myslí, že ví všechno, dokud žena, kterou najmou, neonemocní. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

První půlka solidní krimi drama, ale co se děje v tý druhý, no twl! Parádně civilně natočeno, takže o to působivější. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý snímek o pašování drog s, řekl bych "českým koncem", protože ve většině českých krimi filmů je na závěr spravedlnost slepá a vítězí svině. Tady jsem se ale trochu divil, že policie nebyla schopna dopátrat se kdo byl skutečným viníkem. Například vůbec nepátrali po původu těch drog. Ale nevadí ta zkratkovitá a nepřesvědčivá pointa neubrala moc na působivosti a proto dávám nadprůměrné hodnocení. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Vůbec z toho není poznat režijní celovečerní debut. Pochmurná atmosféra roste přiměřeně k situaci která se sere a sere... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hezky propletené, svým způsobem i dobře natočeno. Absence klasické hudby k filmu tomu dodává punc věrohodnosti. Když připočtu pár překvapení na konci, myslím, že tu čtyřicítku dát mohu. Protože, přece jen, jde pouze o další z filmů o pašování drog. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Kriminálnu drámu zo severu, ostrú, ako britva pripravila Islandská kinematografia so Švédsko, Dánskou podporou. Poskladali príbeh, ktorý zaujal hneď od začiatku a neuberal na kvalite až do samého konca, ktorý sa predsa len trochu vymkol veľmi pôsobivej realite. Žeby si rozvážny právnik neskontroloval poranenú Sofi, ako je na tom, keď nedokončil svoje ohavné dielo. Nech je tak, aspoň tu víťazí spravodlivosť. Celý realizačný tým s dobrými hereckými výkonmi ponúkli skvelú podívanú. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný islandský film o dvou kumpánech, kteří se rozhodnou řešit svou neradostnou finanční situaci tím, že v Kodani narvou do se vším svolné Polky drogových kapslí, co se jen do ní vejde, přeletí s ní na Island a tam už jen čekají až se kapsličky z temnoty polských útrob zase dostanou na denní světlo. Čekají a čekají, Polka zvrací a zvrací, ale kapsle tvrdošíjně setrvávají v trávicím traktu. A to už vstupuje na scénu vnímavá srbsko-islandská policistka, která začne tušit nějakou čertovinu. Trochu pomalé tempo, ale dá se to. ()

Reklama

Reklama