Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale přesto významný snímek, který potvrzuje, že i v našich luzích a hájích lze natočit neobvyklý a pomalejší, přesto velice zajímavý snímek artového ražení, který by se v této kategorii dal měřit se světovou konkurencí. Minimalistický příběh táhnou vpřed herci, kteří dávají filmu duši a příběhu plnému poetiky, romance a tajemna dodávají odpovídající punc. Ačkoliv by si snímek zasloužil o něco údernější zakončení, ani lehké selhání na konci nedokáže zakrýt velice pozitivní dojmy z tohoto tuzemského zeleného klenotu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atmosféra skvělá, děj nic moc. 1) Nedalo mi to, a rychle jsem přelouskal "geniální Hájíčkovu literární předlohu" (Radek99), abych zjistil, že je méně zajímavá než film. Ten přece jen drží nad vodou dvojka mých oblíbených herců a kompaktnější děj, než jaký nabízí kniha. 2) 29letý Marek Adamczyk (student geologie Pavel) a 44letý Pavel Liška (spolukopáč Kačmar) zdvihají jinak nevýrazný snímek o hvězdičku. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film, i když asi nepatří do nějakých velefilmařských počinů, mě bavil od začátku do konce. Věřím, že takový kopáč Vltavínů se do jejich hledání může pustit tak zarputile, že všechny ostatní hodnoty jdou do prdele (obecně asi každá činnost, kde se dá rychle vydělat a není to zcela legální, může lákat pro svůj adrenalin a stát se v určitém smyslu drogou, u někoho bez možnosti vyléčení se). Jsem rád, že jsem viděl Lišku taky v záporné roli...........................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci nesystémového hledání režiséra, který natočí slušný český film, jsem zkusil Dana Wlodarczyka - a výsledek byl obvyklý. A přitom: téma vltavínů a všechno kolem nich je rozhodně zajímavé. Bohužel však pouze toto. Film je založen na příběhu, který je zbytečně zamotaný a v podstatě nezvládnutý; končí rozchodem "kamarádů", kteří se už jednou rozešli, a je možno předpokládat, že se opět sejdou, protože vltavíny, to je jako droga. Kromě štěku Bolka Polívky je tu jediným hercem Pavel Liška. A divák se přitom neklidně ošívá s přáním, aby to už raději skončilo a mohl si pustit Wurlitzer. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pavel Liška už asi bude hrát napořád gaunery, idioty nebo jinak potrefená individua. Předurčuje ho k tomu jeho neotřelý zevnějšek. Ale jeho neustále "kolik za to" při nálezu kamene, mě přestalo bavit a pak mě to začalo i štvát. Vždyť v tu chvíli jednal jako zvířátko s Pavlovovým reflexem. Marek Adamczyk má neméně výrazný ksichtít. Toho by se mělo náležitě využít. Kde se asi stala chyba, když z celého příběhu jsou nejzajímavější právě ti zmiňovaní zelení koně? Chyběla mi větší propracovanost, hlubka a trošku větší dávka psychologičnosti. Film by tak získal mnohem zajímavější rozměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama