Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Úvod, kdy film představuje jednotlivé postavy, je extrémně nezáživný. Cca. od 20. minuty, kdy se ale konečně už všichni nachází v první místnosti a dojde jim, že hra právě začala (aniž by je na to někdo upozornil), to začne být vcelku zábavné. Stejně jsem měl ale celou dobu problém s tím, že mi všechny postavy - vyjma té chytré studentky - byly krajně nesympatické, těžko jsem jim proto mohl držet palce. Jejich boj o život tak ve mně nevyvolal žádné emoce, bylo mi fuk, co se tam zrovna děje - a samotný závěr je tak hrozný, že můj dočasně příznivý dojem z filmu nakonec stáhl někam hodně hluboko. Btw. dost mi to připomnělo o něco starší film Chata v horách, který své postavy podobným způsobem znejisťuje ohledně toho, kde začíná a končí realita, a který se mi asi líbil o něco víc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný klon Kostky (s ozvuky ze Saw a Final Destination), kde se nám dokonce dostane i nějakých vysvětlení a kde je jedna místnost zajímavější než druhá. Tuhle dávali na Discovery Channel pořad, kde také měla nějaká partička uniknout z místnosti - resp. dvě partičky, červený a modrý tým - a tohle mi to připomnělo, i těmi hádkami nebo jak se každý snaží být chytrý. Škoda, že tomu baráku s tolika podivnými místnostmi (šlo by to vůbec zkonstruovat? A posléze beze stopy "vymazat"?) nenakopalo zadek víc přeživších postav, protože třeba řidiče kamionu nebo holky, co bojovala v Iráku mi bylo vyloženě líto. Tam to asi tvůrci filmu mohli krapet jinak dotáhnout. Dívá se na to dobře, napínavé to je, dobře natočené místnosti taky, a přesto bych váhal říct, jestli se na to znovu podívám. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se s únikovými hrami roztrhnul pytel, a tak není divu, že téma přilákalo i filmaře. Představí šestici lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby hru úspěšně dohráli. Jenže v téhle půjde nejen o nemalé peníze, ale hlavně o život. Navíc mají společného víc, než si na počátku vůbec myslí. Možná jde o atraktivní námět, ale to je asi tak všechno. Chemie mezi postavami nefunguje, úkoly jsou napínavé asi jako příprava svačiny, a zatímco párkrát tvůrci vizuálně překvapí, většinou jsou situace uchopené mdle a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. Nejvíc ovšem zamrzí jistá „zbabělost“ tvůrců jít na dřeň, ukázat krev, překvapit. Jsou neustále v mantinelech, které jim zřejmě nastavili producenti, ovšem když už jsme v daném žánru, utonutí nebo pád z výšky asi úplně neuspokojí. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podařený film, který až na prvních 15 minut nenechá vydechnout a ani na chvíli nenudí. Ocenil bych jednotlivé místnosti zvláště tu vzhůru nohama u které se lidem co mají strach z výšek párkrát zamotá hlava. Postavy se relativně chovali rozumně a za zmíňku stojí také povedený konec což je u podobných filmů velice těžké vymyslet. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajn odpočinkový horor ve stylu Saw a Kostky, ve kterém sice gore moc není, ale zato je tam spousta skvělých nápadů a promyšlených escape roomů. Herci sympatičtí, místnosti skvělé a napínavé, efekty a zpracování byly úžasné a solidní série zvratů na konci a samotné finále se mi líbilo snad úplně nejvíc. Obrovským plusem jsou dobré a vtipné hlášky a vtípky, které padají hlavně v první půlce filmu, takže na odlehčení situace tam dobře sedly. Já jsem teda hodně spokojený, a i když to asi nebude “horor roku”, tak si to 4 hvězdy určitě zaslouží. Více takových filmů prosím! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)
  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama