Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chatrný scénář s idiotskými hrdiny přispívá k tomu, že se snímek dost špatně sleduje. Nejenže bez znalosti synopse dlouho není jasné, co se děje a proč, ale jednotlivé scény do sebe i velice těžce zapadají. Michálek sice režii zvládá po formální stránce, ale řemeslo utápí ve filmu o ničem. Na komedii je zvláštní že zcela postrádá humor. Škoda peněz. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude konina, to jsem ani netušila, že se tu všichni předháníte, kdo to víc odsoudí a u vás kluků mě to docela překvapuje, že by se vás to téma dotklo nějak osobně? Viděla jsem ho až hodně opožděně, ale asi v tu správnou dobu (XI/2020). Chytrý a zábavný film, ve druhém plánu leccos vypovídající o naší čecháčkovské povaze.. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů, kteří si hrají na zásahovku a čistí město od živlů a tím se baví. Námět a obsazení mohlo z tohoto českého filmu udělat opravdu něco zajímavého až originálního ... mohlo, ale tvůrci řekli NE! Dialogy s hláškami jedou o sto šest, ale já měl po patnácti minutách sto chutí to vypnout - něco tak nefunkčního, hloupého, nevtipného nezáživného a trapného až bych to nazval plky o sračkách. Pousmál jsem se jen jednou, když Hádek dělal kliky nad nahou Petru Tomáškovou. Dvě hvězdy za námět, Kaisera a posledních patnáct minut , kdy se to trochu rozpohybovalo zásahovka vs. zásahovka. PS: Estetický dojem z filmu mi kazil i namaskovaný uslintaný Rupert a Kameníková s černými rty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být tedy pěkně originální, jenže je to takové neuspořádané. Komedie málo, chvílemi psychodrama a laciné morality. Selhává také dramaturgie. Činy náhle postrádají smysl, scény význam, ztráty katarzi a závěrečný titulek levně varuje, že také u nás „vznikají paramilitantní skupiny“. Hezký je barvitý jazyk a netradiční nálada Šumavy. Je to zfilmováno podle rozhlasové hry Benzína Dehtov. Také film Úhoři mají nabito mohl vyprávět o krizi středního věku nevyzrálých neúspěšných mužů, kteří si pocit, že jen živoří, kompenzují hraním na vojáčky a pubertálním "chlapáctvím", projevujícím se především machistickým slovníkem. Anebo to mohl být film o iracionálním strachu z neznámého, který v posledních letech paralyzuje českou společnost a který se ventiluje i vznikem právě takových paramilitaristických oddílů. Je zde dost nelogičností. Nikdy není například vysvětleno, proč veškeré nezákonné aktivity protagonistů zůstávají bez sebemenší odezvy, ať již ze strany obětí těchto zlomyslných akcí, nebo vyšetřujících orgánů. K postavám si člověk nevytvoří žádný vztah, někteří herci ani nemaji čas je charakterově prokreslit. Film prostě celkově neumí účinně pracovat s momentem překvapení, humorem, napětím, strukturou vyprávění ani s jeho atmosférou. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani naprosto luxusní, prvotřídní herecké obsazení a můj dlouhodobě nejoblíbenější český režisér neposkytují záruku kvalitního filmového zážitku. Shrnul bych to asi tak, že do scény na čerpací stanici to vypadalo velmi slibně. Pak šel celý příběh dolů a dolů až do úplných hlubin pekelných. Pokud z toho kápne nějaký Český lev, tak nanejvýš za šílené účesy Oldřicha Kaisera a Matěje Hádka. Tak snad s Vladimírem MIchálkem ještě někdy přijde nějaký podobný skvost jako Babí léto nebo Je třeba zabít Sekala.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • „Obsazení byla velká skládanka. Měl jsem potvrzené bratry Hádky a Patrika Holubáře. K nim přibyl Jiří Vyorálek, se kterým jsem pracoval na filmu Posel (2012). A až nakonec přišel Olda Kaiser a Anna Kameníková. Kaiser je ohromná osobnost a fantastický herec. Samozřejmě jeho příchodem dostala parta přirozeného vůdce. Starého veterána. Postavy ve scénáři jsou neživé figury. Ten zázrak života se stává příchodem herce,“ uvedl režisér Vladimír Michálek. (SONY_)
  • Film Úhoři mají nabito se točil celkem 21 dnů. Vše se natáčelo v reálech v Sušici a okolí, jenom dlouhé noční dialogy v autě se točily v jedné výrobní hale, kde si štáb vytvořil „divoký ateliér“ a členové techniky klasicky třásli autem a mávalo se kolem stromky. Scény podzemního tunelu, jimiž hrdinové projdou do kina, se natáčely v bývalém zlatonosném dole Kristýna v Kašperských horách. Ve štole Kristýna se od šedesátých let nachází seismologická stanice, která je součástí mezinárodní sítě a díky nízké úrovni přítomného rušení patří k nejcitlivějším seismickým stanicím na světě. (Zdroj: Falcon)
  • Z hlavních herců jako jediný ve filmu nepije pivo Oldřich Kaiser, který v roce 2012 podstoupil protialkoholní léčbu a ve filmu místo piva pije vodu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama