Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Nebýt atypického(doslova šokujícího závěru) nešlo by o nic víc, než jen o další průměrný šálek romantiky, vrchovatě oslazený Kevinovým psím pohledem. Jenže pád nesmrtelného milovníka-to je džin, kterého Mandoki vypustil z láhve velice šikovně a na takový vzkaz se musí i patřičně odpovědět. Proto za čtyři. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na reprízu tohto filmu a súčasne som bol zvedavý, či na mňa zapôsobí ako pri premiére. S romantickými filmami je to ťažké. Ich účinok na diváka je do značnej miery závislý od jeho spoluúčasti. A za ňu sa niektorí "chlapáci" prirodzene hanbia. Tí chlapáci, ktorí ujúkajú od nadšenia nad strieľačkami, vyvražďovačkami, filmami plnými brutality, zvráteností, úchylov a feťákov všetkého druhu. Ja pociťujem výhodu v tom, že pridaním komentára do tejto gigantickej databázy je pravdepodobnosť, že si ho niekto prečíta alebo sa dokonca s ním stotožní taká, ako keby som ho v zazátkovanej fľaši hodil do Dunaja a očakával, že ho na brehu Čierneho mora nájde dovolenkujúci Slovák. Takže. Film sa mi páčil a bez veľkého premýšľania mu pridávam ďalšiu hviezdičku. Kevin a Robin tvorili uveriteľný pár, mali k dispozícii výborné dialógy, dobrú Yaredovu hudbu a dokonca aj český dabing bol z tých lepších. O mojom najobľúbenejšom hercovi sa nemusím rozpisovať. Potvrdil, že pre neho niet malých rolí. A nepochybujem, že ak aj niekedy v budúcnosti budem menej vnímavý k takýmto filmom, aj vtedy mu ponechám súčasné hodnotenie. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Kevin jako milovník ? Nakonec proč ne, charisma na to má. Ne vážně, bylo to příjemné, dojemné a romantické tak akorát, mezi ústřední dvojicí chemie funguje bez problémů. Příběh sice těžko uvěřtelný v dnešní době, ale jako variace červené knihovny pro dámy rozhodně ano. Mně se ta slaďoučká limonáda docela líbila a to je na chlapa, který si v podobném žánru zrovna nelibuje, co říct :-) 65 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Průměrná, pro mne však nesmírně zdlouhavá romantika s tragickým koncem. (tím však nemyslím událost, která se na plátně odehraje, ale přístup tvůrců). Costnerovi, to co by milovníkovi se zlomeným srdcem, sekne. Dobře se na něj kouká a i hlavní představitelka je sympatická. Děj plynu kupředu asi tak rychle, jako plachetnice za bezvětří a proto jsem i uvítal časté přestávky způsobené televizní reklamou. Alespoň jsem se vydýchal a nabral síly do dalšího pokračovní. Slzu jsem neuronil, plakat se mi však chtělo při samotném závěru, kdy se tvůrci uchýlili k tomu největšímu patosu, který snad existuje.. a to tragické smrti procitnuvšího milovníka, který směřuje za svou novou osudovou láskou.. ufff ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama